Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
24. 1. 2012,
9.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bojan Prašnikar NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 24. 1. 2012, 9.40

8 let

Prašnikar igra z dvema napadalcema

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bojan Prašnikar je na prvi pripravljalni tekmi v Trbovljah predstavil novo taktično postavitev. Če je njegov predhodnik Dušan Kosič vztrajal pri postavitvi 4-3-3, se je Prašnikar odločil za 4-4-2.

Nogometaši Olimpije so se na prvi tekmi v letu 2012 predstavili v Trbovljah, kjer jih je pričakal četrtoligaški Rudar s trenerjem Tonetom Hrovatičem, ki je pred davnimi leti tresel mreže prav za Bežigradom. ''Zmaji'' so zmagali z 2:0, zaradi začetne faze priprav, pa tudi tega, da vseskozi trenirajo na naravni podlagi, v Trbovljah pa jih je pričakala umetna, jih je na cedilu pustila učinkovitost. Po besedah izkušenega stratega ''zeleno-bele'' čete do neke mere kar pričakovano. ''Po res napornih treningih je bila tekma neke vrste sprostitev za to fazo priprav. Igrali smo na dobri umetni travi, igra je bila na kar zadovoljivi ravni, rezultatsko pa bi moralo biti bolje. Ključno je, da nismo dobili gola in da smo si priigrali veliko število priložnosti, a smo bili premalo učinkoviti. Tudi to je normalno za to fazo priprav,'' razmišlja Bojan Prašnikar, ki v tem trenutku še ne išče udarne enajsterice, ampak skuša vsako tekmo izkoristiti za uigravanje moštva. Ekipi želi vsiliti novo organizacijo igre. Če je prej veljal Kosičev sistem igre 4-3-3, ki je temeljil na kratkih podajah v strnjeni zvezni vrsti, se je nekdanji slovenski selektor odločil za 4-4-2. Z njim bo nastopil tako na torkovi prijateljski tekmi s tretjeligašem Kranjom (dvoboj se bo začel ob 14. uri na pomožnem igrišču z umetno travnato podlago ob Triglavovem štadionu), kot tudi v Španiji, kjer se bo Olimpija na mednarodnem turnirju v Benidormu srečala z mnogo bolj zahtevnimi tekmeci. Najprej 28. januarja z norveškim Moldejem. ''Želimo igrati z dvema napadalcema, temu pa moramo prilagoditi način igre v zvezni vrsti. Pomembna je torej dinamika v fazi napada in na tem delamo,'' poudarja ''Prale'', ki bo v sredo namenil igralcem prosti dan, nato pa bo ''zeleno-bela'' odprava v četrtek prek Benetk in Barcelone odšla na prizorišče močnega turnirja.

''V ekipi je precej mladih igralcev na začetku kariere, ki pa imajo veliko prostora za učenje in trening. V to usmerjamo veliko energije,'' zagovarja Prašnikar. Pred dnevi je izrazil željo, da bi v Španijo odpotoval s ''čisto sliko'' o tem, na katere igralce bo lahko računal v spomladanskem delu. ''Rad bi vedel, pri čem smo, saj bomo za to ekipo iskali optimalni sistem. Želim si, da bi odšlo čim manj igralcev, ter da pride še kakšen kvaliteten novinec. S tem bi še povečali konkurenco,'' si želi Prašnikar, ki se o tem vsakodnevno pogovarja s športnim direktorjem Milenkom Ačimovićem. Slednji se bo taboru Olimpije v Španiji pridružil v petek. Z dobrimi ali slabimi novicami za trenerja?

Ne spreglejte