Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
17. 12. 2015,
17.21

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Krka Andrej Kastrevec

Četrtek, 17. 12. 2015, 17.21

6 let, 8 mesecev

Pri Krki že pisali Božičku, vprašanje pa je, če se jim bo dobri mož željo izpolnil

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši novomeške Krke po jesenskem delu Prve Lige Telekom Slovenije zasedajo osmo mesto, a imajo le tri točke več kot zadnjeuvrščeno Krško. Kaj po prvem delu pravi trener Andrej Kastrevec?

"Občutki so mešani. Z mlado in dokaj novo ekipo smo potrebovali kar nekaj časa, da se uigramo. Veliko je bilo fantov brez prvoligaških izkušenj in na začetku se je ta neuigranost poznala predvsem na domačih tekmah, ko nismo znali odigrati tako, kot znamo. V drugem delu prvenstva pa smo nato začeli zmagovati, bili smo konkurenčni tudi najboljšim ekipam. Če bi znali izkoristiti vsaj še nekaj od številnih stoodstotnih priložnostih, sem prepričan, da bi imeli kar nekaj točk več in bi bili tudi višje na lestvic. A mislim, da lestvica nikoli ne laže in prikazuje realno sliko. Zavedamo pa se, da je naša mlada ekipa kakovostna in ima še kar nekaj rezerv, ki bi jih mogoče lahko aktivirali v spomladanskem delu," je jesenski del pokomentiral trener Novomeščanov Andrej Kastrevec.

Doma imajo celo najslabši izkupiček

Mladi Krčani so v jesenskem delu na desetih domačih tekmah osvojili le 11 točk, kar je celo najslabša forma na svojem igrišču v celotni ligi. "Mislim, da je za to kriva naša mladost. Imamo tekalno in fizično izjemno močno ekipo, a ko je bilo treba na domačih tekmah pokazati nekaj več, ko je bilo treba zmagati, smo odpovedali predvsem psihično. Na gostovanjih je bilo lažje. Nismo igrali bunkerja, postavili smo se zelo visoko in izkoriščali tisto, v čemer smo najboljši. Tudi zadnja tekma v Zavrču je pokazala, da smo pravi, a nismo izkoristili vsaj pet izjemnih priložnosti, kmalu pa je sledila kazen. A nič ne de," malce slabšo formo na domačem Portovalu pripisuje mladosti in neuigranosti.

Če bi premagali Zavrč …

Novomeščani trenutno zasedajo osmo mesto, a imajo le tri točke več kot zadnjeuvrščeno Krško, kar pomeni, da so daleč od nevarnega območja. "Na že omenjeni tekmi proti Zavrču smo imeli izjemno lepo priložnost, da bi imeli tri točke več, zdaj petouvrščeni Zavrč bi imel pred nami le še dve točki prednosti. A kar se je zgodilo, se je, zgodovine ne moremo spremeniti. Dejstvo je, da smo nekje na enaki ravni kot Koper, Rudar in Celje, konec koncev se tudi Krško dobro drži. Pomembne bodo priprave na spomladanski del, drugi pomemben dejavnik pa bo stabilnost posameznega kluba. Ravno pri zadnji se v drugem delu po navadi zalomi, menim, da lahko tudi pri tem spomladi naredimo še korak naprej," je prepričan trener Dolenjcev.

Kupiti špico, ki bo tresla mreže

Krka pred nadaljevanjem prvenstva ne bo kaj dosti spreminjala svoje zasedbe. Pričakuje se predvsem celo krčenje ekipe, saj tako rekoč niso imeli poškodb, kar pomeni, da je 25 igralcev preveč. "Kakšnih korenitih sprememb ne bo. Nekaj igralcev nas bo zagotovo zapustilo v želji po večji minutaži. Odlične priprave in dobro načrtovanje intenzivnosti sta botrovala temu, da že eno leto nismo imeli poškodb. Na zadnjih tekmah sem imel na voljo kar 25 igralcev, zato je bilo zelo težko sestavljati ekipo in ugoditi vsem željam," je o kadrovskih spremembah spregovoril Kastrevec in izdal veliko željo.

"Zelo si želimo v ekipo pripeljati eno dobro špico ali pol špico. To je naša največja pomanjkljivost. Nas pa zagotovo čaka težka naloga, saj je kupiti dobrega napadalca, ki bo zabijal gole, največja umetnost. Spremljamo zadeve na trgu, a za zdaj vam kakšnih konkretnih imen še ne morem ponuditi," je sklenil Kastrevc.

Ne spreglejte