Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 5. 2013,
12.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 7. 5. 2013, 12.02

8 let

Pri Muri v iskanju tujega kapitala, Celjani skrivnostni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Od desetih klubov 1. SNL licence za igranje med prvoligaši v sezoni 2013-2014 na prvi stopnji nista dobila Mura 05 in Celje.

Na Fazaneriji imajo spet finančne težave, v Celju pa se je zataknilo pri financiranju tribune.

Po pravilniku za licenciranje imata kluba do 15. maja možnost pritožbe na drugostopenjski organ, na licenčno komisijo za pritožbe. Celje (Arena Petrol Celje) in Mura (Fazanerija Murska Sobota) pa licenc (še) nista dobila.

Celjani po daljšem obdobju niso imel težav pri finančnih kriterijih komisije, temveč v povezavi s stečajem gradbene družbe CMC, d. d., in s tem posledično s severno tribuno štadiona Arena Petrol.

Zdajšnje vodstvo kluba, ki na to v preteklosti ni imelo vpliva, je že sprejelo nekatere korake k rešitvi. "Ničesar ne bi objavljali, saj tega ni mogoče urediti čez noč. Pričakujemo pa, da bomo pridobili licenco. Trenutno lahko povem le to," je sporočil tehnični direktor Celja, Borut Arlič.

Pri Muri pa je zgodba podobna tisti iz pretekle sezone, ko so bili v ospredju neurejenost finančne sheme in dolgovi. Tudi pri Muri stvari ureja novo vodstvo kluba. "Zadeva je ista kot lani. Zbiramo dokumentacijo in skušamo pridobiti dodaten rok. Seveda je treba poravnati obveznosti do nogometne družine iz leta 2012. Upanje je, vendar z domačim kapitalom ne bo šlo. Nekaj poskušamo rešiti," je povedal član upravnega odbora Fabijan Cipot.

Predsednica kluba mag. Nataša Horvat pa je dodala: "Pritožba bo vložena in v tem kratkem roku bomo poskušali storiti vse, da stvari speljemo na pot, ki si jo vsi želimo. Ključen je bil finančni kriterij, zaradi grehov in slabih potez iz preteklosti pa smo zdaj ostali brez licence. Pritožili se bomo, ne bomo vrgli puške v koruzo. Upamo, da bomo pri tem uspešni," se glasi sporočilo iz Mure.

Ne spreglejte