Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
8. 10. 2012,
20.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sanel Konjević NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Marcos Tavares Boban Jović

Ponedeljek, 8. 10. 2012, 20.18

8 let

Pri Olimpiji zadovoljni, Mariborčani ne želijo prehitevati

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na igrišču zadeva kot zastavo, v polno je zadel tudi pri žrebu četrtfinalnih parov pokala Hervis. Tim Matavž je najverjetneje poskrbel za zanimivo nogometno jesen.

Česar se dotakne napadalec PSV Eindhovna, se spremeni v zlato, bi lahko zapisali po ponedeljkovem žrebu parov četrtfinala pokala Hervis. Tim Matavž je namreč poskrbel, da se bo Olimpija v četrtfinalu pokalnega tekmovanja pomerila z zmagovalcem para osmine finala med Mariborom in Zavrčem. Ker so Mariborčani evropski, Zavrč pa drugoligaški klub, bi bilo veliko presenečenje, če v četrtfinalu ne bi videli dveh večnih derbijev slovenskega nogometa, kar so si želeli vsi nogometni navdušenci.

Na žrebu, ki je bil kar na Ptuju, kjer je reprezentanca začela s pripravami na naslednji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014, ni bilo prisotnih predstavnikov Maribora. Po žrebu smo poklicali tiskovnega predstavnika slovenskega prvaka, ki je postregel s pričakovanim komentarjem. ''Najprej bo potrebno premagati Zavrč, šele po tem bomo lahko komentirali žreb. Ne moremo prehitevati dogodkov,'' je dejal Željko Latin. Nič presenetljivega. Bilo bi malce nešportno in prepotentno, če bi bilo drugače. Toliko bolj zdaj, ko je prvenstveni spodrsljaj iz Kranja še tako svež.

Povsem drugače seveda velja za Olimpijo, ki jo je na žrebu predstavljal direktor Ljubljančanov. ''Hočeš ali nočeš, če želiš iti v pokalu do konca, moraš premagati vse nasprotnike. Glede na to, je vseeno, kdaj se pomeriš proti najboljšemu. Igrali bomo proti Mariboru, seveda pod pogojem, da Mariborčani izločijo Zavrč, kar še ni zagotovljeno. Derbi je poslastica za vse nas. Sploh v časih, ko smo medijsko slabo prepoznavni, je vsak derbi dobrodošel. Trener in igralci bodo lahko povedali še kaj, a sam zase lahko rečem, da sem zelo zadovoljen,'' je povedal Sanel Konjević. ''Če smo lani gledali štiri 'el clasice' v Španiji, ne vem, zakaj ne bi bilo podobno tudi v Sloveniji? Verjetno si je celotna nogometna javnost želela, da bi bil žreb takšen, kot je bil, zato smo lahko Timu Matavžu vsi skupaj hvaležni, da je imel srečno roko,'' je skozi smeh še dejal.

Vroča nogometna jesen

Tako. Zdaj bo klubska tematika za deset dni potihnila, v ospredju bo reprezentanca ter tekmi proti Cipru in Albaniji. Potem sledijo vroči tedni. Maribor in Olimpija, Darko Milanič in Andrej Razdrh, Marcos Tavares in Boban Jović. Še ne dolgo nazaj je kazalo veliko slabše, zdaj je največje klubsko rivalstvo v Sloveniji spet zaživelo s polnimi pljuči. Dobrodošlo.

Ne spreglejte