Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
15. 11. 2012,
14.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 15. 11. 2012, 14.16

8 let

Radujko: Nobeden se ni postavil zame

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dalibor Radujko je s Koprom postal prvak, pri Olimpiji je bil tudi kapetan, zdaj pa nosi dres Rudarja. Prekinitev sodelovanja z Ljubljančani ne obžaluje, pri ''knapih'' ga navdušuje Elvis Bratanović.

Po dveh mesecih in pol, ki jih je Primorec preživel v Velenju, še vedno vztraja pri prepričanju, da je storil pravi korak. Predvsem pa, da ni stopil korak nazaj. Imel je nekaj možnosti za odhod v tujino, a ni hotel iti za vsako ceno. Velenjčani so ga želeli že pred tremi leti, ko je za kratek čas odšel v Grčijo, zdaj pa je selitev v Velenje doživel kot primeren izziv. Čeprav je bil za mnoge prestop iz Olimpije k Rudarju, vsaj kar se tiče primerjave ciljev in klubskih dometov, nerazumljiv, je imel za slovo od ''zeleno-belih'' korenite razloge. Zakaj je prišlo do zasičenja v Stožicah? ''Ko me je trener dal na hladno in nisem več igral, se nobeden ni postavil zame. Ni bilo več prave kemije. Ocenil sem, da to ni več to, ter se zasitil Olimpije,'' je Sportalu pojasnil 27-letni Dalibor Radujko, ki mu ni dišala možnost, da bi po menjavi trenerja ljubljanskega kluba še vztrajal v Stožicah. ''Ni mi žal, da sem se tako odločil in tako nisem izkusil sodelovanja z Razdrhom. V Olimpiji sem preživel dve leti, dal skozi dosti slabega, pa tudi dobrega. Mislim, da sem se odločili pravilno, saj sem se s klubom razšel v dobrih, ne pa slabih odnosih,'' je prepričan Primorec, ki je z Velenjčani na lestvici na šestem mestu, a ima pred predzadnjim Triglavom le točko prednosti, tako da v spodnjem delu razpredelnice vlada ogromna izenačenost.

Olimpija pod vodstvom Andreja Razdrha bolj ali manj zmaguje, kar Radujka spravlja v dobro voljo. ''Vesel sem za Olimpijo, še posebej, ko zadane mladi Šporar. Z njim sem bil v bližnjih stikih, se vozil skupaj na treninge. Je na pravi poti, da se oblikuje v pravega prvoligaškega igralca,'' je pohvalil mladega napadalca Olimpije.

Bo zmaga s 4:0 v Gorici res prelomnica?

Če je v Olimpiji rad izpostavljal talent Šporarja, pa je v Velenju najbolj navdušen nad zmožnostmi Elvisa Bratanovića. Najboljšega strelca Rudarja in Šporarjevega soigralca v mladi reprezentanci. ''Je res kvaliteten igralec, zelo nevaren napadalec. Če bo fant delaven in pameten, bo iz njega še veliko.'' Bratanović predstavlja enega izmed mlajših temeljev, na katerih trener Rudarja Aleš Čeh gradi ambiciozen projekt. V sožitju z nekaterimi starejšimi igralci, ki v 1. SNL že dolgo let niso več novinci, želi ekipo popeljati v zdravo sredino. ''Fantje so me dobro sprejeli, tudi rezultati so vedno boljši. Ne morem se pritoževati. Nekaj nas je starejših, veliko je mladih. To je dobitna kombinacija. Klub mora imeti mlade, če želi preživeti,'' razmišlja Primorec, ki pri Rudarju čuti manj pritiska, kot ga je nekoč pri Olimpiji. Je pa začutil podcenjevanje s strani tekmecev. Predvsem takrat, ko se je Rudar znašel pri dnu lestvice. ''Če si na sredini, nate drugače gledajo. Doma smo nepremagljivi že tri mesece, ko pa gremo v goste, nas podcenjujejo. Upam, da se je po zmagi s 4:0 v Gorici kaj spremenilo in da so nas začeli spoštovati,'' je visoko zmago, sploh prvo v gosteh v tej sezoni, označil za prelomno točko. In dobro popotnico za naprej, ki je dobrodošla pred dvema zahtevnima gostovanjema, pa tudi ''podaljšku'' jesenskega dela, zaostali domači tekmi z Mariborom. Po drugi strani pa je tudi dodal, da končni rezultat 4:0 ni izžareval resničnega razmerja moči med Rudarjem in Gorico …

V rudnik šele, ko bo Rudar višje

S trenerjem Čehom se poznata že od prej (Olimpija) in negujeta korekten odnos. ''On je prava rešitev za Velenje,'' zagotavlja Primorec. Da je prišel v Velenje, so zaslužne tudi govorice, ki so krožile v 1. SNL. Zdaj se je tudi prepričal, da so bile resnične. Govor je o financah in zgledni organizaciji kluba. ''Rudar je zelo korekten. Kar se zmeniš, to tudi dobiš.'' Na ''službeni'' obisk premogovnika, kjer bi se nogometaši družili z rudarji, bo potrebno še malce počakati. Položaj na lestvici še ne omogoča prevelikega lagodja. ''Če si na lestvici spodaj, jim ne smeš iti blizu. Ni prijetna situacija, saj te rudarji gledajo postrani. A zdaj se prebujamo, tako da ne bodo več dolgo nezadovoljni,'' je v šali dejal zvezni igralec, ki še čaka na obisk rudnika. V Velenju bo ostal do konca sezone, nato pa sledi razmislek.

Ne spreglejte