Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
28. 7. 2010,
9.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 7. 2010, 9.26

8 let

Rakovič na lovu za Škaperjem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dosežek Štefana Škaperja, ki je na slovenskih prvoligaških igriščih dosegel kar 130 zadetkov, bo še dolgo veljal za absolutni rekord. Od aktivnih nogometašev mu je na lestvici najbližje Ermin Rakovič.

Nepozabni prekmurski nogometni ponos, v prvoligaški karieri je nosil le igralna dresa Beltincev in Mure, je eden izmed treh slovenskih napadalcev, ki so prebili čarobno mejo stotih zadetkov. Štefan ''Pišta'' Škaper, slovenski kralj strelcev, jih je dosegel kar 130, na drugem mestu pa je Albanec z ''mariborskim'' srcem, Kliton Bozgo, ki se je prebil do številke 109. Kmalu ga lahko na lestvici dohiti in prehiti Ermin Rakovič (zanimivo, oba sta v 1. SNL nastopala za Maribor, Olimpijo in Dravo).

Izkušeni Ljubljančan, ki se po vrnitvi med ''zeleno-bele'' sooča z gorečim nasprotovanjem članov navijaške skupine Green Dragons, je z dvema zadetkoma v Novi Gorici svojo bero zadetkov povečal na 107. Med desetimi najboljšimi strelci vseh časov v sezoni 2010/11 nogometne čevlje nosi tudi Damir Pekič. Štajerec, ki si nogometni kruh služi v Domžalah (konec minulega tedna je zatresel mrežo Koprčanov), se je veselja ob doseženem zadetku veselil 86-krat, tako kot Oskar Drobne, tudi sam nekoč (med drugim) napadalec ''rumeno-modrih'' iz mesta ob Kamniški Bistrici.

Če bi Osterc ostal ...

Največji skok na lestvici bi ob ponovitvi dosežka iz minule sezone zagotovo uspel Milanu Ostercu, ki se je po krstnem naslovu najboljšega strelca (v minuli sezoni je prispeval 23 zadetkov) na večni lestvici povzpel do desetega mesta. Prlek, ki je družinski dom našel v Novi Gorici, resno razmišlja o prestopu v tujino. Če bi ostal v domovini, bi se zagotovo kmalu prebil med najboljših pet, saj ima četrtouvrščeni Marko Kmetec (nazadnje drugoligaški klub Aluminij iz Kidričevega) ''le'' devet zadetkov prednosti.

Kaj pa ostali ljubitelji zadetkov, ki še vedno vztrajajo na zelenicah? Kapetan Olimpije Sebastjan Cimerotič je doslej prispeval 62 golov, neuničljivi ''dirigent'' Novogoričanov Enes Demirović dva manj, napadalec Koprčanov Mitja Brulc 55, njegov soigralec na levem bočnem položaju, Amir Karič, pa okroglih 50. V vrstah Mariborčanov se lahko z največjim številom pohvali Dragan Jelič (43), v Lendavi dosegata zadetke pogosteje od ostalih Jože Benko (46) in Slaviša Dvorančič (40), čast branilcev pa rešuje izkušeni ''knap'' Fabijan Cipot (38). Vprašanje pa je, če bo kateremu izmed omenjenih sploh uspelo kdaj prebiti mejo stotih zadetkov. Zaenkrat so jo v Sloveniji le trije ...

Ne spreglejte