Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
23. 7. 2012,
15.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ermin Raković SPINS

Ponedeljek, 23. 7. 2012, 15.21

8 let

Raković na Nizozemskem kot staro vino

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska zasedba brezposelnih nogometašev, tudi z nekaterimi nekdanjimi reprezentanti, je na Nizozemskem osvojila tretje mesto. Mrežo je ohranila nedotaknjeno, v napadu je blestel Ermin Raković.

Na dvodnevnem mednarodnem nogometnem turnirju za nogometaše brez pogodbe, ki je potekal v bližini nizozemskega univerzitetnega mesta Leiden (Rijnsburg), je nastopalo šest ekip. Slovenija se je znašla v druščini Danske, Francije, Španije, Portugalske in Nizozemske. Turnir je postregel s kopico dobrih nogometnih predstav. Slovenska ekipa, ki sta jo v prvem skupinskem delu, čakali tekmi z ekipama portugalskega (SJPF) in nizozemskega sindikata (VVCS), je v prvi tekmi po zaslugi Ermina Rakovića, ki je dosegel dva zadetka, prepričljivo ugnala portugalske kolege. V drugem nastopu je slovenska ekipa igrala proti kasnejšim zmagovalcem turnirja, Nizozemcem, gledalci pa niso videli zadetkov.

Ekipa Spinsa je bila po sistemu ligaškega tekmovanja uvrščena na drugo mesto v svoji skupini, pa čeprav ni prejela zadetka in skupinski del končala brez poraza. V nedeljo se je za tretje mesto pomerila z drugouvrščeno ekipo skupine B, Francijo, in jo spravila na kolena, tako da je Nizozemsko zapustila s končnim tretjim mestom.

Ermin Raković je bil z doseženimi tremi zadetki najboljši strelec turnirja in hkrati razglašen za najboljšega igralca na turnirju (MVP). ''Pokazali smo najlepši nogomet na turnirju, to so vsi izpostavili. Dobro sem igral, kar je posledica dobre igre celotne ekipe, in sem zelo vesel, da sem bil med 120 nastopajočimi izbran za najboljšega. Pri tekmecih, denimo Francozih, Nizozemcih, Špancih ... so igrala tudi nekatera znana imena iz prve in druge lige, zato sem še toliko bolj ponosen, da sem bil najboljši igralec in strelec tekmovanja. Hvala tudi Spinsu, da je omogočil enomesečne priprave,'' je povedal Ljubljančan, ki bo čez nekaj mesecev praznoval 35 let. Kariere še ne misli kar tako prekiniti, se pa zaradi njegove starosti zaprejo prenekatera vrata morebitnih delodajalcev. ''Na Nizozemskem sem dokazal, da niso važna leta, pač pa le to, ali si dober ali pa slab. Žal je pri naših klubih tako, da so vrata odprta le mlajšim.''

Turnirja se je udeležilo tudi preko štirideset predstavnikov nogometnih klubov in posrednikov iz več kot trinajstih držav. Prisotni so bili tudi predstavniki nekaterih večjih in bogatih evropskih klubov kot so Manchester City, Celtic in Marseille.

Ne spreglejte