Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
9. 5. 2012,
17.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 9. 5. 2012, 17.41

8 let

Razočarani ''knapi'' še čakajo na odgovor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vodstvo nogometnega kluba Rudar je na tekmi v Celju zmotil kriterij glavnega sodnika Roberta Ponisa. Med polčasom ga je celo verbalno napadel Miran Jalušič, kar doslej ni bilo v njegovi navadi.

Čeprav so ''knapi'' nekaj krogov pred koncem sezone opustili misel o lovu na evropskega mesta (sploh po izpadu v polfinalu pokalnega tekmovanja), hkrati pa so si že davno zagotovili obstanek med najboljšimi, v Velenju ni dolgčas. Za boljšo novico je poskrbela vrnitev Elvisa Bratanovića, ki je zaradi vnetja tetive počival skoraj štiri mesece, njegov strelski izkupiček pa je ostal zamrznjen pri sedmih zadetkih. Mladi napadalec se bo v kratkem pridružil treningom, kjer ga bodo dočakali soigralci, ki še vedno ne morejo pozabiti nekaterih spornih sodniških odločitev na nedeljski tekmi v Celju. Zaradi njih bo izključeni vratar Boban Savić počival dve tekmi. Klubsko vodstvo je svoje stališče podalo v javnem sporočilu in zapisalo, da pričakuje odgovor sodniške organizacije glede sankcij, namenjenih delivcem pravice na ''sosedskem'' obračunu v Celju. ''Še vedno čakamo na odgovor, nismo dobili niti vpogled v poročilo kontrolorja,'' je Sportalu povedal športni direktor Miran Jalušič, ki ne slovi po pretiranih verbalnih izpadih, v nedeljo pa mu je med polčasom ''počil film'', tako da je na račun glavnega sodnika naslovil kar nekaj ostrih kritik. ''Moramo vedeti, da so hudi časi in je težko igrati v takšnih pogojih. Igralci se trudijo, ekipa dobro igra, nato pa sodnik vse prekine ... In to povsem nepotrebno. To je stvar sodniške organizacije, da vse skupaj analizira, nekaj pa pove že to, da me disciplinski sodnik ni kaznoval, pač pa podal le opomin,'' je dodal Jalušič.

Vodstvo Rudarja si želi, Jalušič je prepričan, da tako menijo tudi ostali slovenski prvoligaši, da se na področju predstavljanja sodniških napak nekaj spremeni. Pogreša javne razprave v okviru televizijskih oddaj o sodniških odločitvah, kjer dobijo besedo strokovnjaki in marsikaj pojasnijo, pa tudi to, da bi sodniška organizacija transparentno poročala o sankcijah, ki bi zaradi morebitnih napak doletela slabše sodnike. Velenjčani, varno zasidrani na sredini lestvice, vseeno tri kroge pred koncem sezone niso ostali brez motivov. Do konca bo prisotna borba za mesto v udarni enajsterici, dokazovanje večinoma doma vzgojenih mlajših kandidatov, motivacijo nenazadnje prinašajo tudi premije in nagrade. ''Ni nam vseeno. Za tekmo s Koprom se pripravljamo tako, kot da gre za Evropo,'' odgovarja Jalušič vsem dvomljivcem, ki po položaju velenjskega kluba sklepajo, da v zaključek prvenstva vstopa bolj sproščeno, kot bi si lahko dovolil.

Ne spreglejte