Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
23. 4. 2015,
1.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Real Madrid Atletico Madrid Javier Hernandez Carlo Ancelotti Jan Oblak Jan Oblak

Četrtek, 23. 4. 2015, 1.05

8 let

Razžalostil Slovenca, rešil kožo Ancelottiju in se zahvalil Ronaldu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Beli baletniki so v osmem nastopu v tej sezoni končno dočakali prvo zmago nad Atleticom. Potrpežljivost se jim je obrestovala, saj jim je zagotovila dosežek, ki ga navijači Reala najbolj cenijo.

Novi evropski naslov bi na štadionu Santiago Bernabeu zacelil rane, nastale po izgubljenem superpokalu in pokalu (vedno je bil usoden Atletico) ter ne najboljšem izhodišču pred odločilnimi krogi v prvenstvu, saj Real gleda v hrbet Barceloni. Podvig Carla Ancelottija je še toliko večji, saj si je proti tradicionalno neugodnemu tekmecu Atleticu tako želeno zmago, s katero je pridobil ogromno, saj ga ohranja v sedlu desetkratnega evropskega prvaka, zagotovil z oslabljeno zasedbo.

"Želel sem ohraniti nadzor nad igro, preprečiti protinapade tekmeca ter ostati zbran ob prekinitvah," je po srečanju našteval Italijan. Vse želje so se mu uresničile. Real je nadigral tekmeca in bil v še eni ponovitvi lanskega finala lige prvakov nevarnejši od španskih prvakov. Na vrata Atletica je sprožil 23 strelov, od tega osem v okvir vrat. Rdeče-beli so jih štirikrat manj.

Hernandez: Cristiano mi je odlično podal

Junak srečanja je postal Mehičan Javier Hernandez, v nogometnem okolju znan pod vzdevkom Chicharito (po slovensko Grahek, op. p.), ki se je lahko nastopu v udarni enajsterici zahvalil odsotnosti poškodovanih zvezdnikov Garetha Bala in Karima Benzemaja.

"Chicharito je odigral imenitno tekmo. Moram mu čestitati, saj je za njim težavna sezona. Ni veliko igral, ampak vseeno pridno treniral, se boril in veliko pretrpel. Na koncu si je zaslužil ta zadetek in takšno tekmo," je Ancelotti čestital mehiškemu napadalcu, edinemu v vrstah madridskega Reala, ki je na obeh četrtfinalnih tekmah znal spraviti žogo za hrbet slovenskega reprezentanta. "Za zadetek je zaslužna vsa ekipa. Cristiano (Ronaldo, op. p.) mi je odlično podal. Igrali smo s ciljem, da premagamo Atletico, se borili in veliko tekli. Atletico nam je v tej sezoni zadal ogromno težav, to zmago pa posvečam celotni ekipi in vsem, ki verjamejo vame," je po najpomembnejšem zadetku, odkar kot posojeni napadalec Manchester Uniteda stanuje v Madridu, dejal Hernandez.

Mehiški zvezdnik je mrežo Jana Oblaka, ki je znova plenil pozornost z mirnostjo in številnimi obrambami, zatresel v 88. minuti. Takrat je imel Real že prednost igralca, saj je moral Turek Arda Turan po drugem prejetem rumenem kartonu predčasno v slačilnico. To se je zgodilo 15 minut pred iztekom rednega dela.

Ramos namesto Modrića: Žrtvoval se je za ekipo

Ancelotti se je pred tekmo odločil za zanimivo taktično rešitev, saj je namesto poškodovanega "motorja" ekipe Luke Modrića v zvezno vrsto uvrstil branilca Sergia Ramosa. "Tako sem se odločil že nekaj minut po tem, ko se je poškodoval Modrić. Ramos mi vliva ogromno zaupanje. Vedel je, kako pomembna naloga je pred nami, se izkazal in žrtvoval za ekipo, Varane in Pepe pa sta se v obrambi dobro ujela," je izpostavil prispevek Ramosa ter dodal, da mu je vseeno, s kom se bo Real pomeril v polfinalu.

Pojasnil je le, da bo branilec naslova v vsakem primeru naletel na zelo močnega tekmeca, ki pa ga bo zelo spoštoval. Mogoči tekmeci so Barcelona, Bayern in Juventus.

"Ohranili smo sanje, da bi se ponovno uvrstili v finale. Ko smo napadalni, smo zelo nevarni. Vsaka tekma za nas predstavlja poseben izpit. Tega smo opravili z odliko," se je izrazil v profesorskem žargonu. Prva polfinalna tekma bo čez slaba dva tedna, do takrat pa bi se lahko Bale in Benzema že vrnila na igrišče. Lahko bo računal tudi na Brazilca Marcela, ki je odslužil kazen.

Ne spreglejte