Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 2. 2012,
14.47

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 2. 2012, 14.47

8 let, 1 mesec

Real zlahka, Chelsea po podaljšku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bayern, APOEL, Milan, Benfica, Marseille, Barcelona, Real Madrid in Chelsea so se uvrstili v četrtfinale lige prvakov. Kot zadnjemu je to uspelo Chelseaju, ki bo edini angleški predstavnik.

Real Madrid je pred svojimi navijači proti Moskovčanom povedel že v 26. minuti, ko je z neposredne bližine zadel Gonzalo Higuain, v 55. minuti pa je po strelu z razdalje in napaki Sergeja Čepčugova zadel Cristiano Ronaldo, tretji gol je malo po vstopu v igro zabil rekonvalescent Karim Benzema, zadnjega pa sta skreirala slednja, drugič pa je zadel portugalski zvezdnik. Za Moskovčane je častni gol zabil Zoran Tošić.

Bolj razburljivo je bilo v Londonu. Chelsea po svežih spremembah na trenerskem mestu je v vodstvo po strelu z glavo v 29. minuti povedel Didier Drogba. Londončani so zaostanek nadoknadili že na začetku drugega polčasa, ko je tudi John Terry zadel z glavo. Vendar Napoli si je vozovnico za četrtfinale spet priboril v 55. minuti, po projektilu z vrha kazenskega prostora Gökhana Inlerja. Vendar Chelsea je skupni izid poravnal v 75. minuti, po zaslugi Franka Lamparda, ki je zadel z bele točke in prinesel podaljške. Tik pred iztekom prvega polčasa podaljška je za novo prednost Chelseaja poskrbel Branislav Ivanović, nad katerim je bila pred tem storjena enajstmetrovka. Chelsea je edini angleški predstavnik, ki se je prebil med osem najboljših v Evropi.

Bayern je na prvi tekmi v Baslu izgubil z 0:1. Švicarji so upali na senzacijo, a je bilo že po prvem polčasu jasno, da so Nemci prevelik zalogaj. Že po prvih 45 minutah so vodili s 3:0, v drugem pa v mrežo Švicarjev zadeli še štirikrat in se sprehodili v četrtfinale. Junak je bil Mario Gomez, ki je med 44. in 67. minuto zabil kar štiri gole. Na drugi torkovi tekmi je Inter lovil zaostanek iz Francije z 0:1. Po 75 minutah igre so Milančani zadeli za 1:0, med strelce se je vpisal Diego Milito. Ko je že kazalo, da bomo v Milanu gledali podaljške, pa je za Francoze tik pred koncem zadel rezervist Brandao in Marseillu priigral veliko prednost. V sodnikovem podaljšku še nekaj razburjenja. Vratar gostov Steve Mandanda je storil prekršek za rdeč karton in enajstmetrovko Interja, ki jo je v gol spremenil Giampaolo Pazzini, a je za kaj več zmanjkalo časa. Kljub zmagi z 2:1 so se med najboljših osem uvrstili gostje zaradi zadetka v gosteh.

Minuli torek so navijači Milana po prvih 45 minutah londonske tekme trepetali za napredovanje. V zaključku prvega dela igre je namreč po uspešno realizirani enajstmetrovki Robina van Persieja Arsenal vodil že s 3:0 in bil le še zadetek oddaljen od izničenja prednosti Milana (0:4). Prav nizozemski golgeter je imel v drugem polčasu najlepšo priložnost za četrti zadetek Arsenala, a bil nenatančen. Milančani so do zadnje sekunde tekme, ki jo je uspešno sodil slovenski sodnik Damir Skomina, trepetali za napredovanje, a jim je ob koncu uspelo. Na drugi torkovi tekmi je Benfica v Lizboni zmagala z 2:0 in izničila prednost Zenita s prve tekme (3:2) ter napredovala.

Spomladanski del lige prvakov je prvič v zgodovini gostoval na Cipru, kjer se je APOEL pomeril z Lyonom. Že v 9. minuti je za šok med gosti poskrbel Brazilec Gustavo Manduca, ki je z zadetkom izenačil skupni izid tega dvoboja osmine finala. Tako je ostalo do konca rednega dela in tudi po dodatnih 30 minutah podaljška. Odločila je tako loterija kazenskih strelov, v kateri pa so bili predvsem po zaslugi vratarja Dionisiosa Chiotisa srečnejši Ciprčani. Pravljica Apoela se tako nadaljuje. Na drugi tekmi je Barcelona povsem ponižala Bayer Leverkusen, ki ga je sicer visoko premagala že v Nemčiji. Tokrat sta pravi šov uprizorila argentinski čarovnik Lionel Messi, ki je gostujočega vratarja Bernda Lena premagal petkrat ter debitant v ligi prvakov Cristian Tello, ki je v igro vstopil namesto Inieste in le nekaj trenutkov za tem zabil prvega od dveh golov. Častni zadetek za ponižane goste je tik pred končnim sodnikovim žvižgom dosegel Karim Bellarabi.

Ne spreglejte