Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 11. 2008,
10.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 4. 11. 2008, 10.10

8 let

Rekord v deveti sekundi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Drugi tekmovalni dan so se prvič predstavile ekipe Finance, Pop TV, Družina Trud, Sport1 in Media bus. Najhitrejši gol v novi sezoni je dosegel napadalec Indirekta Admir Zilič.

Zilič je ugnal vratarja MMC-ja že v deveti sekundi. Finance in Družina sta strli odpor komercialne in športne televizije v drugem delu. Režiser zmage oranžnih je bil Robert Nikolič, pri vijoličastih pa se najbolj izkazal Janez Klemen, saj je zatresel mrežo trikrat.

Pop TV ni našel poti do mreže finančnikov. V prvem polčasu srečanja med Družino in športno televizijo sta zadetka padla šele v zadnji minuti. Za Družino je zadel Merslavič, za Sport1 pa Šimc. Vijoličasti so po odmoru napadli na vso moč, kar se jim je bogato obrestovalo, saj so v dobrih desetih minutah zabili šest golov.

Začetek drugega kroga je prinesel derbi med Media busom in Kapodol, ki sta v prejšnji sezoni osvojila tretje in prvo mesto. Bržčas odločilni trenutek se je zgodil v (ne)srečni trinajsti minuti. Tedaj je izkušeni Grega Židan s prostega strela podal na takoimenovano drugo vratnico, kjer je bil natančen Robert Cussigh. Media bus je večji del drugega polčasa lovil izenačenje, toda zeleni so v zadnjih štirih minutah potrdili zmago in prevzeli vodstvo na lestvici. Dvakrat je zadel hitri Albert Lazicani, za konec pa še Borut Bohinc.

Šest točk s prvih dveh tekem sta vknjižila tudi Indirekt in Revija Premiera. Rdeče beli so bili uspešnejši od Multimedijskega centra, novinci pa od radijcev. Po uvodnem zadetku Ziliča so nogometaši v črnih majicah izenačili že v peti minuti. Uspešen je bil Uroš Juračič, ki je v nadaljevanju zadel še enkrat, s čimer je dosegel že štiri zadetke v novi sezoni. Indirektu je pripadel prvi polčas s 3:1, po znižanju izida pa se je MMC trudil izid izenačiti vse do predzadnje minute. Tedaj je njegovo usodo zapečatil Aleksandar Mičič. Premiera se ne šali. Nove tri točke si je pristreljala v zadnjih minutah zanimivega srečanja z neučinkovitimi radijci, ki očitno pogrešajo Janija Rozmana. Moštvo Sebastjana Retlja je povedlo v osmi minuti, ko je bil uspešen Boštjan Gradišar. Tekmeci so ga ujeli z letošnjim drugim zadetkom Mitje Žlajpaha sredi drugega polčasa. Samo en gol pa je bil premalo za prvo točko. Tekmo sta odločila Uroš Pajnič in Samo Petrič.

Pari prihodnjega kroga (ponedeljek, 10.11.2008):

2. krog: 20.00 MTV Adria – Sportklub, 20.40 RTV Koper Capodistria – Finance, 21.15 Siol Sportal – Dnevnik in 21.50 Pop TV – Družina Trud; 3. krog: 22.25 Revija Premiera - MMC;

Ne spreglejte