Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 3. 2014,
11.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 3. 2014, 11.20

8 let

Rodić sporoča, da Maribor ni najboljši

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Aleksandar Rodić je v dresu Olimpije potreboval le 34 minut, da se je vpisal med strelce. Na tekmi proti Krki je še zapravljal priložnosti, proti Mariboru pa izkoristil že prvo in odgovoril kritikom.

Ko se je po petih letih vrnil s Kitajske, je sklenil nekajmesečni dogovor z Olimpijo. Pridružil se je pomlajenemu moštvu zeleno-belih in naletel na prve kritike. "Govorili so, da sem prestar. Res je, da sem starejši od večine soigralcev, a sem prišel v Ljubljano z namenom, da pomagam fantom. Za zdaj mi gre zelo dobro. Fantje me poslušajo in dobro delajo. Lahko povem, da mi Olimpija ne bo dala nič, sam pa ji lahko dam ogromno tega," je Aleksander Rodić ocenil vlogo, ki ga je pričakala v Ljubljani.

V slačilnico je prinesel dragocene izkušnje, s katerimi pomaga mlajšim soigralcem. Kako pomemben člen bi lahko postal, je nakazal v soboto, ko je z ekspresnim zadetkom v drugi minuti večnega derbija jeziček na tehtnici nagnil na stran Olimpije, nato pa z atraktivno podajo načel še akcijo, iz katere so zmaji povišali vodstvo, ki ga nato niso več izpustili iz rok.

Za trik v slogu napadalca Chelseaja se je odločil pred tekmo

Ko je zadel v polno že v 87. sekundi, se je zapodil proti kotu, se naslonil na kotno zastavico ter prijel za križ. Posnemal je starčka, kar je pred kratkim na Otoku ob enem izmed proslavljanj zadetkov v dresu Chelseaja storil Samuel Eto'o. Je nekdanji slovenski reprezentant posnemal slovitega Afričana, ki se je z omenjenim dejanjem na šaljiv način dotaknil zasoljenih zbadljivk trenerja Joseja Mourinha o njegovi resnični starosti?

"Res je. Tako smo se dogovorili že v slačilnici pred tekmo. Na to sem se spomnil zaradi svojih let in kritik, ki so me pričakale, ko sem prišel v Olimpijo," je priznal napadalec, rojen v Bosni in Hercegovini, ki je na željo Branka Oblaka dočakal svetleče trenutke tudi v članski izbrani vrsti Slovenije.

''Dokazali smo, da Maribor ni najboljši v Sloveniji''

Po petih letih se je vrnil v 1. SNL. V preteklosti je nosil dres Gorice in Interblocka, tako da je prvič doživel posebnost dogodka, imenovanega večni slovenski derbi. "Priznam. To je drugačen občutek. Takšnega takrat, ko sem igral za Gorico in Interblock, nisem občutil. Drugače pa bi bilo, če bi bili prisotni še gledalci. Bilo bi boljše vzdušje. Če tako v šali pogledamo obe letošnji tekmi z Mariborom, bi lahko rekli, da smo boljši, ko ni gledalcev. A ne verjamem, da je temu res tako," meni 34-letni napadalec, ki pred dvema tednoma, ko je Olimpija priznala premoč Mariboru (0:3), ni stopil na igrišče.

Razlika med prvo in drugo tekmo je bila očitna tudi zaradi tega, ker je zadal obrambi vijolic veliko preglavic: "Dokazali smo, da se da premagati Maribor in da ni najboljši v Sloveniji, kakor govorijo. Dali smo vse od sebe, garali vso tekmo, kar se nam je na koncu vrnilo, točke pa so ostale v Ljubljani," se je razveselil zmage nad Mariborom. Na podobno je v prvenstvu Olimpija čakala skoraj tri leta, ki pa v prvenstvu za vodilnimi vijolicami, absolutnimi favoriti za osvojitev naslova, še vedno zaostaja 13 točk.

V Celju močnejši za Šporarja

Rodić je za Olimpijo debitiral na dvoboju proti Krki, ki so ga presenetljivo v praznih Stožicah dobili Novomeščani. Odigral je 32 minut. "Na tej tekmi se mi je ponudila priložnost že ob prvem dotiku z žogo. Je pa tako, da ga dam veliko raje v derbiju kot pa na tekmi s Krko (smeh). Zelo sem vesel prvega zadetka, je pa najbolj pomembno, da zmaguje ekipa. Strelec ni tako pomemben," je postavil pomembnost rezultata kluba pred osebno statistiko.

Zdaj sledi gostovanje v Celju, ki pa bi po mnenju Rodića lahko postreglo z novo všečno predstavo Olimpije. "Samozavest je zrasla. V slačilnici sem po zmagi nad Mariborom videl, koliko pomeni fantom. Pritisk po dveh zaporednih porazih je bil velik. Zdaj se moramo dobro pripraviti za Celje in odigrati srečanje z enakim pristopom, kot smo ga proti Mariboru. Po poškodbi se vrača še Šporar, tako da bomo še močnejši," je dejal pred novim izpitom, gostovanjem v Celju, ki mu po skromnih rezultatih počasi gori pod nogami.

Ne spreglejte