Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
12. 5. 2017,
10.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,05

Natisni članek

Dejan Stanković Zvonimir Boban Diego Armando Maradona Bahrajn UEFA Gianni Infantino Ronaldinho FIFA Aleksander Čeferin

Petek, 12. 5. 2017, 10.30

6 let, 7 mesecev

Ekshibicijski turnir v Bahrajnu

Ronaldinho hvaležen, da je soigralec Čeferina

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,05

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin obožuje rekreativno igranje nogometa. V Bahrajnu, kjer se je udeležil kongresa Mednarodne nogometne zveze (Fifa), je nastopil na ekshibicijskem turnirju, na katerem ni manjkalo znanih imen. Med njimi je bil tudi nekdanji najboljši igralec na svetu, brazilski čarovnik Ronaldinho, ki se je o druženju s Slovencem pohvalil na družbenem omrežju.

Kako sta se Maradona in Ronaldinho družila z mladimi nogometaši v Manami?

Najvišji nogometni funkcionarji na svetu so se ta teden družili v glavnem mestu Bahrajna. V Manami je namreč potekal kongres Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Udeležil se ga je tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin, ki opravlja tudi vzporedno vlogo podpredsednika Fife, tako da bo imel prihodnje leto, ko se bodo najboljše reprezentance za naslov svetovnega prvaka potegovale na evropskih tleh (Rusija 2018), dodatne obveznosti.

Čeferin se je uvrstil v finale

Nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) se je na Bližnjem vzhodu udeležil ekshibicijskega nogometnega turnirja, na katerem se je družil s številnimi znamenitimi nogometaši. Med njimi so bili tudi nekdanji velemojstri svetovnega nogometa takšnega kova, kot so Argentinec Diego Armando Maradona, Brazilca Ronaldinho in Cafu, Francoz David Trezeguet, Kolumbijec Carlos Valderamma, Španec Michel Salgado in Hrvat Zvonimir Boban.

Tako se je Ronaldinho pohvalil, da je lepo biti soigralec Infantina in Čeferina:

Nogometne čevlje je obul tudi 49-letni odvetnik iz Grosuplja. Na turnirju, na katerem je nastopilo osem ekip (Fifa, šest konfederacij – med njimi tudi Uefa -, ter nogometna zveza Bahraina), je branil barve Uefe in se uvrstil v finale. Tam je moral priznati premoč zasedbi Bahrajna, v kateri sta igrala tudi legendarni domači reprezentant Talal Youssef ter nekdanji argentinski as Pablo Aimar.

Zmaga na turnirju je ostala doma:

Niso si ga privoščili s triki

Njegov soigralec je bil tudi stanovski kolega pri Fifi Gianni Infantino. Ni prvič, da sta se predsednika največjih nogometnih zvez družila z znanimi igralci na nogometnem igrišču. V začetku leta je v Švici pred svečano prireditvijo, na kateri so za najboljšega nogometaša na svetu proglasili Portugalca Cristiana Ronalda, potekala nogometna tekma, na kateri so funkcionarji združili moči z nekdanjimi asi.

Južnoameriška zasedba je bila na turnirju v Manami prepolna zvezdnikov. Med njimi je bil tudi Diego Armando Maradona. | Foto: Reuters Južnoameriška zasedba je bila na turnirju v Manami prepolna zvezdnikov. Med njimi je bil tudi Diego Armando Maradona. Foto: Reuters

"Dobro je bilo. Presenetili so me Puyol, Trezeguet in Abidal, ki bi še vednolahko igrali," nam je pred tedni zaupal predsednik Čeferin ter v šali dodal, da si ga znani nogometaši, pri katerih je nesporno bogato tehnično znanje, niso privoščili s triki. "Težko bi si me, ker sem fizično dobro pripravljen."

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin o tem in onem:

Boban ni dovolil nikomur, razen ...

Tretjega junija bo postal prvi Slovenec, ki je po finalu lige prvakov predal pokal kapetanu evropskega prvaka. | Foto: Reuters Tretjega junija bo postal prvi Slovenec, ki je po finalu lige prvakov predal pokal kapetanu evropskega prvaka. Foto: Reuters Nato nam je zaupal še anekdoto, ki se nanaša na nekdanjega kapetana hrvaške reprezentance Zvonimirja Bobana, zdaj pa ožjega sodelavca Infantina, saj je namestnik generalnega sekretarja Fife.

"Boban, moj dober prijatelj, mi je rekel, da niti v hrvaški reprezentanci niti v Milanu nikomur ni dovolil, da bi mu na igrišču s prstom kazal, kam naj udari. Rekel mi je, da je bil sam svoj komandant, nato pa mi je poslal fotografijo s tekme, na kateri mu kažem s prstom, kam naj poda. Podal jo je točno tja," je povedal Čeferin ter obenem pojasnil, da so nekateri mediji napačno predstavili vlogo Dejana Stankovića pri Uefi.

Vrhunskost potez Ronaldinha, ki je "prestopil" k Evropejcem, je z bližine spremljal tudi Zvonimir Boban. | Foto: Reuters Vrhunskost potez Ronaldinha, ki je "prestopil" k Evropejcem, je z bližine spremljal tudi Zvonimir Boban. Foto: Reuters

Nekdanji srbski reprezentant, pa tudi slovenski zet, saj je poročen s sestro znanega slovenskega nogometaša Milenka Ačimovića, je zaposlen na oddelku za razvoj nogometa pri Uefi in ni Čeferinov svetovalec.
Ne spreglejte