Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 6. 2017,
14.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Portugalska pokal konfederacij Real Madrid

Četrtek, 22. 6. 2017, 14.10

6 let, 7 mesecev

14,7 milijona evrov pologa

Ronaldo v želji po milejši kazni prinesel manjkajoči denar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki mu davkarija očita, da je utajil 14,7 milijona evrov, je po poročanju medijev dejal, da bo manjkajoča sredstva prihodnji teden založil pri sodišču. Višina pologa je enaka vsoti, ki mu jo kot davčno utajo očitajo pristojne davčne oblasti.

S to odločitvijo želi Cristiano Ronaldo, ki je v teh dneh z reprezentanco Portugalske na delu na pokalu konfederacij v Rusiji, doseči nekoliko milejšo kazen, poroča športni časnik AS.

Grozi mu sedem let zapora in velika denarna kazen

Bo še vztrajal v belem dresu? | Foto: Reuters Bo še vztrajal v belem dresu? Foto: Reuters Časnik je omenil tudi pogovor z Ronaldovim predstavnikom za javnost, ki je dejal: "To ne pomeni, da Cristiano priznava svojo krivdo, to je le znak, da je pripravljen na sodelovanje."

Glede na prijavo državnega tožilstva naj bi Portugalec med letoma 2011 in 2014 utajil davke, zato se bo moral 31. julija zagovarjati pred pristojnim sodiščem. Brez olajševalnih okoliščin 32-letnemu igralcu Reala grozi do sedem let zapora in 28 milijonov evrov denarne kazni.

V Rusiji ni odgovarjal na vprašanja

Fernando Santos razume kapetana, zakaj molči o težavah s špansko davkarijo. | Foto: Reuters Fernando Santos razume kapetana, zakaj molči o težavah s špansko davkarijo. Foto: Reuters Kapetan portugalske reprezentance v teh dneh nastopa na pokalu konfederacij v Rusiji. Po zmagi nad gostitelji (1:0), zmagoviti zadetek je dosegel prav Ronaldo, se je udeležil novinarske konference, na kateri ni želel odgovarjati na vprašanja o davčni aferi.

Podprl ga je tudi selektor evropskih prvakov Fernando Santos: "Saj ni tukaj, da bo govoril o družini, Realu ... Tukaj je, da govori o tekmi. Razumem vas, da ste radovedni, a morate pokazati spoštovanje do osebnih zadev igralca,'' je po zmagi nad Rusijo zbranim predstavnikom sedme sile povedal Santos.

Ne spreglejte