Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 4. 2016,
21.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 17. 4. 2016, 21.31

8 let

Rudar še četrtič zapored zmagovito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Mate Eterovic Rudar Velenje | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Rudarja so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Zavrč z 2:0 (0:0).

Nogometaši Rudarja so zabeležili četrto zaporedno zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije. V 30. krogu so v Zavrču premagali tamkajšnjega prvoligaša, se z njim izenačili na sredini lestvice in hkrati zabeležili zgodovinsko, prvo zmago v Halozah

Zmaga gostov je povsem zaslužena, saj so bili ti v drugem polčasu bolj podjetni, predvsem pa dovolj zbrani v odločilnih trenutkih. V polno sta zadela Mate Eterović in Amer Krcić.

V prvem delu je bila tekma nezanimiva, brez pravih priložnosti - z izjemo poskusa Kevina Kokoroviča in obrambe Mateja Radana v zaključku, igra pa se je razživela v nadaljevanju.

Babić opravil večino dela, zadetek pa je dosegel Eterović

V 53. minuti so gostje povedli z 1:0. Stjepan Babić je opravil večino dela, zadetek pa je dosegel Mate Eterović, ki je žogo z neposredne bližine poslal v mrežo. Zavoljo zaostanka na semaforju se je Zavrč preusmeril v napad, prazen prostor pa je bil priložnost za hitre protinapade gostov. Iz enega takih bi lahko Eterović dosegel drugi zadetek, vendar je bil v igri 1-1 spretnejši vratar Matija Kovačić.

Strelec prvega zadetka je takoj po zgrešeni 100-odstotni priložnosti odšel iz igre, vstopil pa je Amer Krcić. Njegov prvi stik z žogo je bil za 2:0. Znova je podal Babić, Krcić pa se je v kazenskem prostoru dobro znašel in lepo ter natančno zadel za prvi poraz domačega stratega Slavka Matića na klopi Zavrča.

V 31. krogu bo Zavrč, ki je v zadnjih dveh prvenstvenih krogih igral neodločeno z Olimpijo in Mariborom, v pokalu pa Maribor tudi premagal, gostoval v Novem mestu (24. 4.), Rudar pa bo gostil Domžale (23. 4.).

 

Zavrč : Rudar 0:2 (0:0)

Športni park Zavrč, gledalcev 600, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Vukan (Murska Sobota), Klančnik (Maribor).

Strelca: 0:1 Eterović (53.), 0:2 Krcić (73.).

Zavrč: Kovačić, Karamatić, Cvek, Tišma (od 67. Golubar), Antić, Agboyi, Kokorović (od 67. Pihler), Filipović, Shtanenko, Glavica (od 57. Miketić), Dodlek. 


Rudar: Radan, Kašnik, Pišek, Eterović (od 72. Krcić), Črnčič, Tolimir (od 64. Lotrič), Babić, Bolha, Trifković (od 86. Ihbeisheh), Džinić, Jahić.

Rumeni kartoni: Črnčič, Jahić, Eterović.
Rdeči karton: Shtanenko (90., dva rumena).


Ne spreglejte