Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
15. 10. 2018,
16.22

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

1

Natisni članek

Tomaž Kavčič Liga narodov

Ponedeljek, 15. 10. 2018, 16.22

5 let, 7 mesecev

Tomaž Kavčič pred tekmo s Ciprom

Selektor se je naučil iz napak, zato ne bo veliko menjal

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

1

Tomaž Kavčič | Tomaž Kavčič še vedno verjame v boljše čase. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Tomaž Kavčič še vedno verjame v boljše čase.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Selektor slovenske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič, ki mu po seriji porazov pošteno gori pod nogama, pravi, da na jutrišnji četrti tekmi lige narodov proti Cipru v Stožicah, kjer bo lovil sploh prve točke v novoustanovljenem tekmovanju, ne bo menjal veliko. Razmišlja pa o tem, da bi zaigral z dvema napadalcema in morda tudi z Josipom Iličićem od prve minute.

Radenko Mijatović, Tomaž Kavčič
Sportal Verjeli ali ne, Slovenija lahko še vedno vse prehiti

"Želja je, da odigramo dobro in zmagamo," je bil na začetku kratek Tomaž Kavčič.

"Po tekmi na Norveškem smo naredili analizo. Največja težava so bili padci koncentracije v določenih trenutkih. Jasno je tudi to, da moramo več narediti v napadu in poskrbeti, da žoge prihajajo do napadalcev. Mislim pa, da smo bili bolj agresivni, kot smo bili na tekmah pred tem. Videl sem več želje pri igralcih. Dobili smo veliko duelov," je nadaljeval selektor Slovenije, ki je po treh porazih prikovana na zadnje mesto svoje skupine tretjega kakovostnega razreda lige narodov in ji grozi, da bo padla v najslabšega.

Selektor Slovenije razmišlja, da bi proti Cipru zaigral z dvema napadalcema. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Selektor Slovenije razmišlja, da bi proti Cipru zaigral z dvema napadalcema. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Naučil se je iz napak, zato ne bo preveč menjal

Pravi, da prav veliko sprememb v primerjavi s tekmo v Oslu, ki jo je Slovenija izgubila z 0:1, ne bo opravil. Morda bo v katero prisiljen, saj imata defenzivna vezista Leo Štulac in Jaka Bijol, ki sta si na Norveškem razdelila vsak po en polčas, težave s poškodbami.

Lahko se zgodi tudi to, da bo zaigral z dvema napadalcema. Morda enega izmed dveh mest v napadu zasede Josip Iličić, ki je imel v prvih mesecih te sezone nemalo težav z zdravjem, a zdaj pravi, da je pripravljen na igro od prve minute.

Andraž Šporar
Sportal Po norveški klofuti je na robu solz iskreno povedal, kaj je bilo narobe

"Bomo videli po treningu. Dosti menjav ne bo, saj jih je bilo v preteklosti morda preveč. Nekaj sem se iz tega naučil. Lahko tudi, da zaigramo z dvema napadalcema," je povedal selektor, ki je v prvih šestih tekmah na klopi reprezentance petkrat izgubil in le enkrat zmagal. O tem, kdo vse bo igral, ni govoril, je pa povedal, da bo med vratnicama tudi tokrat zagotovo stal Vid Belec.

S pritiskom javnosti se ne ukvarja

O pritisku javnosti, v kateri velik del zahteva njegovo slovo, ni želel preveč govoriti. "Medijev in tega, kar se piše, ne spremljam, saj na to nimam vpliva, zato ne bi imelo smisla. Delamo pošteno, kot sem že večkrat rekel, zato se ne bi rad ponavljal. O tem, kaj sledi, bom razmišljal po tekmi. Zdaj sta pred mano trening in tekma. Upam, da me razumete," je še povedal Kavčič in dejal, da je energija v ekipi dobra.

Tomaž Kavčič
Sportal Tomaž Kavčič za zdaj ostaja selektor

Kako do zmage nad Ciprom, s katerim je Slovenija pred enim mesecem v Nikoziji izgubila z 1:2? "Treba bo igrati bolj strnjeno, kot smo na prvi tekmi. Na Cipru smo bili precej razvlečeni. Dopuščali smo preveč prostora. Tega doma ne smemo dopustiti. Treba bo biti bolj agresiven. Igramo doma, treba bo kaj postoriti tudi v napadu. Upam, da se bodo fantje razjezili in pokazali pravo samozavest," je na novinarski tekmi pred tekmo s Ciprom pred odhodom na zadnji trening še dejal selektor in za konec nekaj besed hvale namenil Iličiću.

O Josipu Iličiću ima zelo dobro mnenje. Če bo le lahko, bo z njim proti Cipru zaigral od prve minute. | Foto: Grega Valančič/Sportida O Josipu Iličiću ima zelo dobro mnenje. Če bo le lahko, bo z njim proti Cipru zaigral od prve minute. Foto: Grega Valančič/Sportida

Takšnega, kot je Josip Iličić, Slovenija nima

"Vsi vemo, kaj on pomeni za Slovenijo. Njegova vloga je zelo pomembna. Je pozitiven za našo ekipo. Glede na to, kaj vse je prestajal letos, bi lahko ostal v Italiji, a je prišel. Glede njegove kakovosti je jasno, da jo ima. Takšno, kot jo pri nas nima noben. Naša igra je drugačna, če je na igrišču on. Je tudi eden izmed vodij ob in na igrišču. Nobena ekipa nima samo enega vodjo ali dveh. Vedno jih je več. On je pri nas zagotovo eden izmed teh. Je zelo pozitiven," je povedal o nogometašu Atalante iz Bergama, ki je v Oslu zaigral v zadnje pol ure, tokrat pa bi utegnil nastopiti od prve minute.

Jaka Bijol
Sportal Jaka Bijol posnemal Jana Oblaka in pristal tik za njim

Slovenska reprezentanca je po vrnitvi iz Norveške v nedeljo sicer opravila regeneracijski trening, danes jo čaka še en, jutri pa tekma, v kateri je zmaga enostavno nujna.

Slovenija se je sicer s Ciprom pomerila že kar devetkrat. Petkrat je zmagala, dvakrat remizirala in dvakrat izgubila. Enkrat pod vodstvom zdajšnjega selektorja, ki mu tudi zaradi poraza v Nikoziji pred mesecem dni danes gori pod nogama.

 

Preberite še:

Tomaž Kavčič
Sportal Liga narodov? Liga porazov za Slovenijo. Padla je tudi v Oslu.
Sportal Vsaj ena dobra novica, ki je prišla iz Osla
Ne spreglejte