Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 8. 2020,
12.35

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

1

Natisni članek

Matjaž Kek liga narodov Nogometna zveza Slovenije

Petek, 21. 8. 2020, 12.35

3 leta, 8 mesecev

Novinarska konferenca slovenske nogometne reprezentance pred ligo narodov

Matjaž Kek spregovoril tudi o Kamplu in Iličiću

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

1

Matjaž Kek | Matjaž Kek v septembru še ne bo mogel računati na Josipa Iličića. Se mu pa je v strokovnem štabu spet pridružil Milan Miklavič. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Matjaž Kek v septembru še ne bo mogel računati na Josipa Iličića. Se mu pa je v strokovnem štabu spet pridružil Milan Miklavič.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je objavila seznam igralcev za septembrsko akcijo v ligi narodov. Selektor Matjaž Kek pričakovano ne računa na Josipa Iličića, ki zaradi osebnih težav ne igra že vse od 7. julija, se pa po daljšem času na seznam vrača Nejc Skubic, ki po besedah Keka že komaj čaka, da pride na zbor.

NK Domžale, NK Tabor Sežana, prva liga
Sportal Žreb pokala: Domžale v Ljubljano, Bravo v Beltince

''Kot vidite je ne seznamu veliko sprememb. Pogojen je z neurejenim klubskim statusom, problemom s potmi, tukaj so še poškodbe in bolezni. Do zbora in prve tekme je še kar nekaj časa, zato se lahko še marsikaj spremeni. Temu spisku bom dodal še dva nogometaša, po tekmah v slovenski ligi in evropskih kvalifikacijah. Ne glede na to, kaj vse se dogaja v zadnjem času, je naš cilj jasen. Vsako tekmo želimo zmagati,'' je uvodoma dejal slovenski selektor Matjaž Kek.

Poleg Iličića manjkajo tudi poškodovani Bojan Jokić, pa tudi Aljaž Struna in Robert Berić, ki sta v ZDA. Iz vrst državnega prvaka Celja sta zraven Matjaž Rozman in Mitja Lotrič, iz pokalnega prvaka Mure Nino Kouter, z dobrimi igrami pri Rapidu pa je vpoklic dobil tudi Dejan Petrović. Po daljši odsotnosti, v prejšnjem obdobju ni igral, je na seznamu ponovno tudi bočni branilec Nejc Skubic. "Veseli me odločitev Skubica, ki je manjkal zaradi tehtnih razlogov, o katerih sem že govoril. Zdaj komaj čaka, da vrne na zbor in to je tista prava pot, ki ji moramo slediti vsi vsi," je vrnitev Skubica komentiral Kek.

Kevin Kampl je z Leipzigom zaigral v polfinalu lige prvakov. | Foto: Reuters Kevin Kampl je z Leipzigom zaigral v polfinalu lige prvakov. Foto: Reuters

Beseda je seveda nanesla tudi na Kevina Kampla in tudi Josipa Iličića. "Kamplu so vrata v reprezentanco vedno odprta, je pa res, da je za njim izjemno težek čas, poln poškodb. Vedno je v mislih, ne samo mene, upam, da vseh ljubiteljev nogometa, saj se je videlo, koliko bi pomenil ekipi," je selektor komentiral Kampla, na temo Iličića pa se je le zahvalil sedmi sili, da je reagirala tako, kot je. "Na tem mestu bi se vam rad zahvalil. Tukaj je šlo za človeško dostojanstvo in spoštovanje. Mislim, da je to edini pravi način. Iličić si je to tudi zaslužil, saj je že veliko dal Sloveniji in bil skozi eno najboljših lig tudi njen velik ambasador." 

Tekma z Grčijo bo v Stožicah 3. septembra ob 20.45, z Moldavijo pa tri dni pozneje ob 18.00. Slovenija igra v ligi narodov v ligi C in skupini 3, v kateri je še Kosovo. Slovenci se bodo z njim srečali v oktobrskem terminu.

V ligo B bo po koncu napredoval zmagovalec skupine, zadnjeuvrščeni pa bo igral dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi C.

Slovenski seznam za septembrsko akcijo:

seznam | Foto: nzs.si Foto: nzs.si

Vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Sampdoria), Matjaž Rozman (Celje);

Branilci: Miha Mevlja (Soči), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Nejc Skubic (Konyaspor), Jure Balkovec (Empoli), Miha Blažič (Ferencvaros), Luka Krajnc (Frosinone), Nemanja Mitrović (Maribor), Erik Janža (Gornik Zabrze);

Vezisti: Jasmin Kurtić (Parma), Miha Zajc (Fenerbahce), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Amedej Vetrih (Rizespor), Rajko Rep (Hartberg), Nino Kouter (Mura), Dejan Petrović (Rapid Dunaj);

Napadalci: Tim Matavž (Al-Wahda), Andraž Šporar (Sporting Lizbona), Damjan Bohar (Zaglebie Lubin), Haris Vučkić (Real Zaragoza), Mitja Lotrič (Celje).

Preberite še:

Lionel Messi
Sportal Messi že govoril s Koemanom: alarm pri Barceloni
Inter, Samir Handanović
Sportal Sevilla po drami do šestega naslova, Handanović ostal praznih rok
Samir Handanović
Sportal Pravica za Samirja
Serge Gnabry
Sportal Bayern upravičil vlogo favorita in skočil v veliki finale!
Ne spreglejte