Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
12. 11. 2018,
10.41

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,71

Natisni članek

Franck Ribery Bayern München

Ponedeljek, 12. 11. 2018, 10.41

5 let, 6 mesecev

Črni dnevi v Münchnu

Škandal v Bayernu: Ribery po derbiju udaril novinarja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,71
Franck Ribery | Franck Ribery je zakuhal nov škandal. | Foto Reuters

Franck Ribery je zakuhal nov škandal.

Foto: Reuters

Bayernu gre v tej sezoni v nemškem prvenstvu slabo, trenutno je šele na petem mestu. Da bi bilo za Münchenčane vse skupaj še huje, pa je z incidentom po sobotnem derbiju proti Borussii Dortmund poskrbel njihov zvezdnik Franck Ribery, ki je po porazu z 2:3 udaril enega izmed novinarjev. To so potrdili tudi v klubu.

Leipzig Celtic Kevin Kampl
Sportal Kamplovi po suvereni zmagi prehiteli prvake

Bayern, ki ga v tej sezoni s klopi vodi Hrvat Niko Kovač, je v prejšnjem krogu le remiziral s Freiburgom, v soboto pa izgubil v Dortmundu proti tamkajšnji Borussii z 2:3. Po tem porazu so prvaki padli na peto mesto prvenstvene razpredelnice, za največjim tekmecem, ki jim je v soboto prizadejal boleč poraz, pa zaostajajo že za sedem točk.

V taboru bavarskega nogometnega velikana, ki je bil prvak v zadnjih petih sezonah, zato vre. Da je še bolj vroče, pa je z nespametnim incidentom po derbiju z Borussio poskrbel eden izmed njihovih največjih zvezdnikov.

Nemški časnik Bild je razkril incident, ki se je zgodil po tekmi, na kateri je Bayern zapravil dvakratno vodstvo. Francoz Franck Ribery, ki je na derbiju odigral vseh 90 minut in prejel tudi rumeni karton, je namreč po tekmi udaril enega izmed novinarjev. Francoskega televizijskega novinarja Patricka Guillouja je po tekmi najprej verbalno napadel, potem pa rojaka, ki ga je pred tem na družbenih omrežjih zmerjala tudi Riberyjeva žena, še trikrat udaril.

Da se ni zgodilo kaj hujšega, naj bi preprečila še en strokovni komentator, nekdanji zvezdnik francoskega nogometa Jean-Pierre Papin in brazilski nogometaš Bayerna Rafinha.

Petintridesetletni veteran je na sobotnem Der Klassikerju odigral vso tekmo. | Foto: Reuters Petintridesetletni veteran je na sobotnem Der Klassikerju odigral vso tekmo. Foto: Reuters

Pri Bayernu že potrdili, da se je zgodil incident

Z napadenim novinarjem bojda ni hujšega, je pa jasno, da se nič kaj dobrega ne obeta Riberyju, ki je legenda Bayerna in za Bavarce igra že več kot desetletje. Da je res prišlo do hudega incidenta, so potrdili tudi pri Bayernu.

"Franck Ribery nas je obvestil o tem, kaj se je zgodilo s Patrickom Guillouom, s katerim se poznata že vrsto let. S Patrickom smo se v soboto zvečer že dogovorili. Hitro se bomo sestali in poskušali rešiti to situacijo, česar si želi tudi Guillou," je povedal športni direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

Veteranu Riberyju, ki šteje 35 let in je za Bayern odigral že več kot 400 tekem in zabil 117 golov, v tej sezoni sicer ne gre najbolje. V 15 nastopih v vseh tekmovanjih ni zadel še niti enkrat.

Ne spreglejte