Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 9. 2019,
14.28

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

1

Natisni članek

Euro 2020 kvalifikacije za evropsko prvenstvo slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek

Četrtek, 26. 9. 2019, 14.28

4 leta, 7 mesecev

Seznam Slovenije za oktobrski tekmi

Selektor Kek razkril seznam, mnenje o Hotiću in odbojkarjih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

1

Slovenija Izrael | Slovenska nogometna reprezentanca bo oktobra odigrala kvalifikacijski tekmi proti Severni Makedoniji in Avstriji. | Foto Grega Valančič/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca bo oktobra odigrala kvalifikacijski tekmi proti Severni Makedoniji in Avstriji.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek pravkar na Brdu pri Kranju predstavlja seznam kandidatov za kvalifikacijski tekmi za EP 2020 s Severno Makedonijo (10. oktobra v Skopju) in Avstrijo (13. oktobra v Ljubljani). Kek ni bistveno spreminjal zasedbe, ki je v začetku meseca ugnala Poljsko in Izrael. Odpadla sta le poškodovana Domen Črnigoj in Martin Milec.

Radenko Mijatović Matjaž Kek
Sportal Se bo Matjaž Kek držal preverjenega pravila?

Prispevek Mateja Podgorška (Planet TV):

Do zelo pomembnega gostovanja, na katerem bo Slovenija v Skopju branila drugo mesto v kvalifikacijski skupini G - to odpira vrata do fantastičnega uspeha, nastopa na Euru 2020 -, sta le še dva tedna. Selektor Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam bojevnikov, s katerimi se bo prihodnji mesec odpravil na zahteven spopad z "nekdanjimi brati" iz nesrečno razpadle Jugoslavije.

Na njem za spremembo od prejšnjega seznama ni poškodovanega Domna Črnigoja in Martina Milca, ki ga zaradi zdravstvenih težav ni bilo na igriščih že skoraj mesec dni, vsi ostali pa so se ponovno znašli med skupino vpoklicanih igralcev, za katere selektor meni, da v tem trenutku predstavljajo najbolje, kar Slovenija v nogometu sploh ponuja.

"Slovenija bo naredila vse, da bo do konca v igri za EP 2020 v vzdušju, ki je zelo pozitivno. Dve tekmi sta pred nami, ti bosta dali dodatne odgovore, koliko smo sposobni v določenih trenutkih in kakšna bo naša vloga v zaključnih terminih. Seveda je motiv strahovit, imamo željo in cilj po dveh pozitivnih izidih," se zaveda, kako pomembna izpita čakata najboljše slovenske nogometaše prihodnji mesec v Skopju in Ljubljani. 

Čast Prve lige Telekom Slovenije na seznamu rešujeta kapetan Olimpije Nejc Vidmar in napadalec Maribora Luka Zahović, ki se bosta pred reprezentančno akcijo spopadla na sobotnem večnem derbiju v Stožicah.

Evforija bi bila neumnost

Miha Zajc je proti Severni Makedoniji v Ljubljani dosegel edini slovenski zadetek, Benjamin Verbič pa na zadnji tekmi Kekove čete kar dva. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Miha Zajc je proti Severni Makedoniji v Ljubljani dosegel edini slovenski zadetek, Benjamin Verbič pa na zadnji tekmi Kekove čete kar dva. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Makedonci so spomladi pokvarili načrte Kekovi zasedbi (1:1), ki pa takrat v Stožicah ni odigrala tako uigrano, borbeno in zavzeto kot pred tedni proti Poljski in Izraelu. V skupini G, kjer lahko očitno z izjemo zadnjeuvrščene Stojanovićeve Latvije vsak namuči vsakogar, bo pot do točk, ki bi Slovenijo popeljale na Euro 2020, še zelo trnova. Na to opozarja tudi strateg iz Maribora, ki zavrača vsakršno evforijo in poudarja, da bo v makedonskem navijaškem kotlu zahtevno uresničiti cilj.

"Evforija bi bila neumnost. Treba je ostati skromen, ponižen in gledati na naslednjo tekmo. To je mantra, ki nas mora voditi," je izpostavil Mariborčan na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju.

Po porazu v Celovcu je nanizal tri zmage, poskrbel za dvig navijaške evforije in se zavihtel na drugo mesto. Želi ga najmanj zadržati, če ne še izboljšati, saj je prednost vodilne Poljske skopnela le še na dve točki. ''To, kar se je nam zgodilo na zadnjih tekmah, je dodaten motiv. Vsak pozitiven rezultat prinese spodbudo. Sem optimist, ne glede samega rezultata, ampak glede pripadnosti, želje, motivacije," je selektor prepričan, da se bodo njegovi izbranci lotili oktobrskih izzivov z enakim pristopom kot so se tistih proti Poljski oziroma Izraelu.

Dino Hotić
Sportal Se je Dino Hotić odločil za dres BiH?

Kek o Hotiću in odbojkarski vročici v Sloveniji

Dvorana v Stožicah bo danes polna do zadnjega kotička. Podobno bo 13. oktobra na stadionu, ko bo gostovala Avstrija.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Dvorana v Stožicah bo danes polna do zadnjega kotička. Podobno bo 13. oktobra na stadionu, ko bo gostovala Avstrija. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenski selektor je odgovoril tudi na vprašanje o zveznem igralcu Maribora Dinu Hotiću, ki naj bi se ogrel za igranje za reprezentanco BiH. "To je odločitev vsakega posameznika. Hotića sem poklical tudi za tisto akcijo v Španiji, kjer je tudi igral. Ampak zgodba A-reprezentance ni od danes do jutri, ampak je tu sistem. Igralec pa je zanimiv tudi zame," je dejal Kek o igralcu, ki se je v sredo izkazal s prekrasnim zadetkom v mreži velenjskega Rudarja.

Sicer pa ga veseli uspeh odbojkarjev, ki bodo nocoj igrali polfinale evropskega prvenstva. Odbojkarji so septembra bili na stadionu ob nogometnih uspehih. "Da se nam je v kratkem času zgodilo toliko pozitivnega, je to le potrditev, koliko smo sposobni. Da zapoje himno 11.000 ljudi brez glasbene spremljave ... Takoj sem pripravljen iz lastnega denarnega nadomestila plačati kompletni reprezentanci letalske karte in namestitev v Makedoniji, če je ona naš talisman," je malce v šali dejal Kek in dodal: "To je res lepo, ko potrdijo to še rezultati, je to še dodatna vrednost. Vidi se pozitivno fanatičnost na obrazu. To je to. Želim jim vso srečo danes in v Parizu."

Matjaž Kek
Sportal Dejavu Matjaža Keka, ki je igral rusko ruleto in spet uspel

Kandidati za tekmi proti Severni Makedoniji in Izraelu:

Vratarji: Vid Belec (Apoel Nikozija, Cip), Jan Oblak (Atletico Madrid, Špa), Nejc Vidmar (Olimpija)

Branilci: Jure Balkovec (Empoli, Ita), Miha Blažič (Ferencvaroš, Mad), Bojan Jokić (Ufa, Rus), Uroš Korun (Piast Gliwice, Pol), Miha Mevlja (Soči, Rus), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb, Hrv), Aljaž Struna (Houston Dynamo, ZDA)

Zvezni igralci: Jaka Bijol (CSKA Moskva, Rus), Josip Iličić (Atalanta, Ita), Rene Krhin (Nantes, Fra), Jasmin Kurtić (Spal, Ita), Žan Majer (Lecce, Ita), Denis Popović (Zürich, Švi), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev, Ukr), Miha Zajc (Fenerbahče, Tur)

Napadalci: Robert Berić (St. Etienne, Fra), Roman Bezjak (Apoel Nikozija, Cip), Tim Matavž (Vitesse, Niz), Andraž Šporar (Slovan Bratislava, Slk), Luka Zahović (Maribor)

 

Razpored Slovenije do konca kvalifikacij za EP 2020:

10. oktober 2019: Severna Makedonija - Slovenija
13. oktober 2019: Slovenija - Avstrija
16. november 2019: Slovenija - Latvija
19. november 2019: Poljska - Slovenija

Ne spreglejte