NATISNI PISAVA

Nogometaši Aluminija bodo prvič zaigrali v prvi ligi

Uradno: Aluminij gre v 1. SNL

Avtor: Rok Plestenjak

Kidričevo - Klubsko vodstvo Aluminija se je odločilo. V prihodnji sezoni bo sprejelo izziv, ki ga ponuja igranje v 1. SNL, domače prvoligaške tekme pa v dogovoru z NZS igralo na štadionu v Kidričevem.

Aluminij že 36. prvoligaš v Sloveniji

V nogometnem državnem prvenstvu se je vse od začetka državne samostojnosti preizkusilo 35 klubov. Kmalu se jim bo pridružil še Aluminij, ki je potrdil, da bo v prihodnji sezoni zaigral v 1. SNL.

Športni park v Kidričevem bo z določenimi pridobitvami gostil prvoligaške tekme. Športni park v Kidričevem bo z določenimi pridobitvami gostil prvoligaške tekme. Pin It

Aluminij se je odločil. Le nekaj dni pred zaključkom drugoligaške sezone je sporočil, da bo kot najboljša ekipa iz 2. SNL sprejela možnost, ki ji jo ponuja napredovanje med najboljše. Tako bo moštvo iz Kidričevega v tekmovalni sezoni 2012/13 nastopilo v prvi ligi. Prvič v zgodovini slovenskega nogometa. S tem se ni ponovila zgodba izpred leta, ko je klubsko vodstvo Aluminija zavrnilo igranje v 1. SNL, na podoben korak pa so se odločili še nekateri drugoligaši, tako da je kasneje nenadejano priložnost izkoristila Mura 05 in se iz četrtega mesta v 2. SNL zavihtela do tega, da le dva kroga pred koncem resno kandidiral za tretje mesto, ki še pelje v Evropo. ''NK Aluminij je že drugič zapored osvojil prvo mesto v drugi slovenski nogometni ligi. Na ta rezultat smo ponosni, zahvala za tak dosežek pa gre igralcem in vsem, ki so klubu kakorkoli pomagali. Delo v našem klubu poteka na prostovoljni bazi, kar visoko cenimo in spoštujemo. V klubu imamo jasno strategijo in vizijo delovanja že dolga leta. Poudarek dajemo ustvarjanju kvalitetnih pogojev, ki omogočajo čim večjemu številu mladih, da lahko igrajo nogomet. Te politike tudi v prihodnje ne bomo spreminjali. Pred nami je bila ponovno zelo težka odločitev. Zavedamo se namreč, da vstop v prvo ligo pomeni korak, za katerega so potrebni močni finančni temelji. Največji pokrovitelj, skupina Talum, nam je sporočil, da nima te možnosti, da bi klubu z vso odgovornostjo nudil dodatne finančne pogoje ne samo za igranje temveč tudi za vso infrastrukturo, ki je za igranje kluba v prvi nogometni ligi potrebna. To razumemo in se Talumu istočasno zahvaljujemo, da vsa ta leta vztraja s klubom, podpira razvoj kluba in po svojih zmožnostih veliko pomaga,'' sporoča Aluminij.

Kje bo Aluminij igral domače tekme?

Drugoligaški prvak je z NZS sklenil dogovor, da bo tekme v 1. SNl lahko igral v svojem Športnem parku, kjer pa bo potrebno do začetka prvenstva marsikaj postoriti. ''Za začetek bo potrebno postaviti osrednjo tribuno za gledalce ter omogočiti prostor za novinarje, nato pa bomo postopoma nadaljevali z infrastrukturo,'' je Sportalu potrdil Levanič.

V 1. SNL brez povečanja sredstev

Trener Aluminija je Bojan Flis. Trener Aluminija je Bojan Flis.

Zaveda se, da takšnega koraka ne more narediti brez novih sponzorjev, brez razumevanja Nogometne zveze Slovenije (MNZS), da se infrastrukturni pogoji postopoma izpolnijo in brez strinjanja igralcev, da se gre v ta projekt zgolj z finančno konstrukcijo, ki jo ima danes. ''Sredstev namreč povečevati ne moremo. Pogovor z igralci smo že opravili. S takšnimi pogoji se strinjajo, ostajajo skupaj kot ekipa in z odgovornostjo podpirajo vstop kluba v prvo ligo. V preteklih dneh smo že pridobili nekatere nove sponzorje, odpiramo pa vrata tudi drugim, saj potrebujemo res močne finančne temelje. Tudi z NZS smo že uskladili nekatera odprta vprašanja. Zaradi vseh navedenih razlogov, se je upravni odbor kluba odločil, da NK Aluminij v novi sezoni 2012/2013 gre v prvo slovensko nogometno ligo,'' je potrdil Dejan Levanič, predstavnik bodočega prvoligaša za odnose z javnostmi. Poudaril je še, da so klubska vrata odprta tudi novim sponzorjem, vendar ne za vsako ceno. ''Za sklenitev sodelovanja morajo biti izpolnjeni določeni pogoji, ki bodo upoštevali nadaljnjo rast in razvoj kluba ter ustrezno začrtali in izpeljali določene potrebne investicije. Samo pod temi pogoji lahko kvalitetno nadaljujemo svoje delo in k temu bomo tudi stremeli.''

Nogometaši Aluminija, ki so tako dočakali uresničitev slovenskih sanj, igranje v najmočnejši domači ligi, se bodo navijačem v tej sezoni še zadnjič predstavili v soboto, ko bodo ob 17. uri gostili tekmece Roltek Doba. Slednje čaka nastop v dodatnih kvalifikacij za mesto v 1. SNL, klub iz Kidričevega pa bo že lahko sestavljal načrt, kako v sezoni 2012/13 mešati štrene ostalim.

Preberite še:

Foto: NK Aluminij

Ključne besede: NK Aluminij

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

Želite pridobiti nova znanja?

Takšna, ki bodo uporabna pri gradnji uspešne kariere? Pridite na informativne dneve Biotehniške fakultete!

Popusti v Big Bangu!

Ob nakupu nad 220€ takojšen 10% popust na vse kategorije. Preveri.

oglasno sporočilo