NATISNI PISAVA

ND Gorica pred začetkom sezone 2012/13

Povsem spremenjeni in z minimalnim proračunom

Avtor: Rok Viškovič

Nova Gorica - Štirikratni slovenski prvaki, nogometaši ND Gorice, se v novo sezono podajajo z istim trenerjem, a z zelo spremenjenim, okrnjenim moštvom.

Proračun za prihajajočo sezono je bil okleščen na minimum, zgolj 550.000 evrov, je potrdil predsednik Hit Gorice, ki sodi med najbolj trofejne slovenske klube, v minuli sezoni pa je zasedla peto mesto. Vprašanje je, če bo v novi sposobna ponoviti ta dosežek. Okrepitev ni bilo, odšlo je kar nekaj nogometašev, ki so bili v minuli sezoni nosilci igre. Aris Zarifović, Brazilec Franklin Vicente, Boris Mijatovič, Nebojša Kovačević, Rok Buzeti, Goran Galešić, Danijel Rakušček, Andrej Komac in Dalibor Stojanović ne stanujejo več v novogoriškem športnem parku. Zvestobe za prihodnjo sezono nista obljubila niti vratarja Vasja Simčič in Darko Brljak, a v klubu upajo in verjamejo, da bosta ostala. Na izhodnih vratih je tudi najboljši strelec kluba Vito Plut, ki naj bi v tujino odšel v naslednjih dneh. Praktično celotna enajsterica, torej. Kdo je prišel? Nadomestila so v Novi Gorici poiskali v mladinskem kadru. Med člane so se preselili Jan Dornik, Robi Jakovljevič, Boštjan Frelih, Marko Rojc, Sandi Bremec, Taulant Kadrija, Ivo Devetak in Alen Pavič. Na pripravah je bilo tudi nekaj tujih nogometašev, a ker je sodelovanje z neimenovanim tujim sponzorjem padlo v vodo, so se morali posloviti, čeprav bi si v strokovnem štabu še kako želeli, da bi obstali. Jasno je, da je pred novogoriškim nogometom težko obdobje. Morda celo najtežje v vsej zgodovini. Kljub temu je trener optimist in verjame v tiste, ki so na voljo.

Miran Srebrnič Miran Srebrnič Pin It

''Na voljo imam 24 igralcev. Tiste, ki so odšli, smo nadomestili z mladimi igralci. Vse bi pohvalil za prizadevnost na treningih. V prihodnosti bodo morali glavno breme nositi tisti, ki so bili še pred kratkim mladi upi, zdaj pa bodo morali biti nosilci. Žal med njimi urejenega statusa še nimajo vsi, a upam, da se bodo stvari kar najhitreje uredile. Ko se bodo, se bomo lahko osredotočili le na delo. Bomo videli, kako se bodo vsi ti mladi fantje izkazali. Tako za tekmece kot tudi zame so še precejšnja neznanka, a verjamem, da bodo uspešni. Že po nekaj krogih bomo videli, kaj lahko od njih pričakujemo. Trenutno pa je še prezgodaj, da bi karkoli napovedovali,'' tik pred pričetkom sezone govori trener Miran Srebrnič. ''Jasno je, da nas čaka zelo zahtevna sezona. Pomanjkanje izkušenj bomo morali nadoknaditi z borbenostjo. Res bi bilo škoda, če bi izpadli v drugo ligo. Verjamem, da ne bomo,'' je še povedal legendarni nekdanji branilec Novogoričanov, ki je na začetku trenerske poti. Za konec je še potarnal. ''Žalostno je, da v takšnem mestu, kot je Nova Gorica, ni zanimanja za nogomet, ki je tej okolici prinesel toliko uspehov. Čeprav igramo v prvi ligi, bomo sezono začeli s proračunom, kot ga imajo klubi v tretji ligi. Toda tako pač je. S tem se bomo morali sprijazniti in na igrišču dati vse od sebe, da dosežemo cilje, ki smo si jih zadali,'' je zaključil Srebrnič.

Pripravljalne tekme:

WAC/St. Andra (Avt) : Hit Gorica 0:0

Rijeka (Hrv) : Hit Gorica 2:0

Istra 1961 (Hrv) : Hit Gorica 4:1 (2:0)
Vito Plut

Fc Wacker Innsbruck (Avt) : Hit Gorica 3:2 (1:0)
Vito Plut, Sandi Bremec

Hit Gorica : Luka Koper 2:2 (1:2)
Dejan Žigon, Sandi Bremec

Hit Gorica : Alpina Žiri 7:0 (4:0)
Dino Martinović in Dejan Žigon 2, Sandi Arčon, Vito Plut, Uroš Celcer

Omenjeni so le strelci Hit Gorice.

Spremembe v igralskem kadru:

Prihodi:
Odhodi: Aris Zarifović (Olimpija), Franklin Vicente (Olimpija), Boris Mijatović (?), Nebojša Kovačević (?), Rok Buzeti (?), Goran Galešić (Beerschot AC), Danijel Rakušček (?), Andrej Komac (?), Dalibor Stojanović (?)

Preberite še:

Ostati konkurenčni s slabšo ekipo

Hrvaški strateg Milan Đuričić je zadovoljen z delom med pripravami, konkretno oceno ciljev pa bo podal po prvih tekmah. Veliko bo odvisno od tekmecev in poškodb, ki jih za zdaj v Velenju ne manjka.

Gorje tistemu, ki bo podcenjeval Aluminij

Nogometaši Aluminija so v pripravljalnem obdobju nabirali izkušnje na tekmah s tujimi tekmeci. Trener Bojan Flis sporoča domačim klubom: ''Bolje, da nas ne podcenjujejo, saj znamo dobro igrati.''

Foto: Urban Urbanc/Sportida, Vid Ponikvar
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

Totalna odprodaja vozil Kia letnik 2015

Izkoristite odprodajo s popusti do 7.100 EUR ali v Kia outletu izberite eno od malo rabljenih vozil!

Informativni dan Univerze v Novi Gorici

Petek 12. in sobota 13.2.2016. Preveri ponudbo in novosti 2016/17.

oglasno sporočilo