NATISNI PISAVA

Mariborčani so se odzvali na sobotni derbi v Ljubljani

NK Maribor: Čeferin grozil Zahoviču

Avtor: R.P.

Maribor - Derbi med Olimpijo in Mariborom ni postregel z zadetki, se je pa dogajalo marsikaj drugega. Mariborčani so jezni na sodnika, na častni tribuni pa naj bi predsednik NZS grozil Zlatku Zahoviču.

Predsednik NZS Aleksander Čeferin naj bi na derbiju grozil športnemu direktorju NK Maribor Zlatku Zahoviču. Predsednik NZS Aleksander Čeferin naj bi na derbiju grozil športnemu direktorju NK Maribor Zlatku Zahoviču. Pin It

''Žaljivke na vseh ravneh,'' so Mariborčani naslovili sporočilo za javnost, v katerem so predstavili dogodke, ki so jih zbodli na sobotnem derbiju v Ljubljani. Največji slovenski klubski praznik je znova postregel s tretjim polčasom, ki je presegel meje dobrega okusa, ''vijolice'' pa so se na Štajersko vrnile z mešanimi občutki. Le še deset dni jih loči od izjemno pomembnega gostovanja v Zagrebu, a so še 48 ur po srečanju v Ljubljani premlevali o sodniku, navijačih in predsedniku krovne nogometne zveze. Kakšen bo odgovor Nogometne zveze Slovenije (NZS)?

Odziv NK Maribor na sobotni derbi v Ljubljani

Pred nami je v soboto tekma z Domžalami, začele so se že organizacijske priprave za dvoboja z Dinamom, žal pa se moramo pred tem dotakniti dogodka za nazaj. Derbija v Ljubljani, ko smo bili predstavniki NK Maribor deležni grobih žaljivk. S strani domačih navijačev na najbolj nizkoten način Željko Filipović, športni direktor Zlatko Zahovič pa je postal celo tarča verbalnih groženj predsednika Nogometne zveze Slovenije Aleksandra Čeferina.

''Veliko pove podatek, da moramo izredne novinarske konference organizirati, ko je v vlogi glavnega sodnika Matej Jug. To se dogaja že tretjič, v medijih se po njegovih potezah redno uporabljajo izrazi farsa in očitno žal pri tem ne moremo več govoriti o naključju,'' je pred vklopljenimi mikrofoni v klubskih prostorih uvodoma dejal direktor Bojan Ban.

''Nikakor ne moremo mimo obnašanja domačih navijačev. Skušamo razumeti navijaško folkloro, na tekmah obstajajo tudi takšne in drugačne zadeve, vse pa se konča, ko dejanja na tribunah postanejo nizkotna in presežejo vse meje dobrega okusa. V soboto smo se morali soočiti z najbolj podlimi zadevami, ki se lahko zgodijo: razžalitvijo našega igralca Željka Filipovića z vzklikanjem parol in celo z izdelavo transparenta z žaljivo vsebino, kar pomeni, da ni šlo za spontano, ampak vnaprej pripravljeno akcijo. Družine igralcev so nedotakljive, v svetu nogometa se jih ne sme izpostavljati in tako mora ostati. Kot klub smo se odzvali že po tekmi, podali prijavo delegatu in pričakujemo ostre ukrepe v zaščito družinam nogometašev.''

To je bil primer, ki je izzval ogorčenje med tekmo, žal pa to ni bilo vse. Meja dobrega okusa se je prestopila celo na nivoju predsednik NZS – športni direktor NK Maribor. ''Omeniti moramo dogajanje, o katerem javnost najbrž ni seznanjena, a ne more ostati spregledana. Zgroženi smo, da se na derbiju lahko zgodi, da predsednik NZS Aleksander Čeferin, ki osebno sploh ni bil izzvan, verbalno grozi športnemu direktorju NK Maribor Zlatku Zahoviču. Funkcijo predsednika razumemo drugače, ne pa tako, da se med pogovori v VIP-u in kakšnih izrečenih opazkah na račun neenotnega sodniškega kriterija vmeša na način, da začne posegati po grožnjah. Pri tem pa gre celo tako daleč, da grozi našemu športnemu direktorju in pri tem začne izkoriščati svoj poslovni vpliv,'' je črto pod vse prej kot prijetno soboto v Ljubljani potegnil Bojan Ban.

NK Maribor

Preberite še:

Mijatović: Prekršek za rdeči karton

Kritike Mariborčanov na račun sojenja Mateja Juga na gostovanju pri Olimpiji še vedno burijo duhove. Je bila izključitev Arghusa Soaresa upravičena? Oglejte si posnetek in povejte svoje mnenje.

VIDEO: Zahovič: Takšne sramote pa še ne

Tabor Olimpije je po derbiju brez zadetkov objokoval neizkoriščene priložnosti in poveličeval gostujočega vratarja, Mariborčani pa so bili razočarani nad sojenjem. Glas je povzdignil Zlatko Zahovič.

Foto: Vid Ponikvar

Ključne besede: NK Maribor, Zlatko Zahovič

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odlični IT izdelki za samo 33,50€.

oglasno sporočilo