Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 2. 2017,
0.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Natisni članek

Roman Bezjak Robert Berić Andraž Šporar Jasmin Kurtić Kevin Kampl Boštjan Cesar Miral Samardžić Bojan Jokić Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak Samir Handanović legionarji Miha Zajc Valter Birsa Boban Jović Filip Valenčič Vito Plut Miha Mevlja Jan Koprivec Antonio Delamea Mlinar Gregor Sikošek Nejc Skubic Aljaž Struna Andraž Struna Enej Jelenič Luka Krajnc Dejan Trajkovski Dominic Maroh Matic Črnic Matjaž Kek Rene Krhin Nik Omladič Tim Matavž Mišo Brečko Benjamin Verbič Željko Filipović Marko Jakolić David Poljanec Denis Petrić Siniša Anđelković Andrej Kotnik Žiga Kastrevec Martin Milec Zlatko Dedić Denis Popović Ažbe Jug Domen Črnigoj Sašo Fornezzi Etien Velikonja Dejan Kelhar Rajko Rotman

Torek, 14. 2. 2017, 0.00

6 let, 7 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Kdo je spravil v dobro voljo Srečka Katanca in kdo ne?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Jan Oblak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kako so se izkazali slovenski legionarji? V polno sta zadela Vito Plut (Malta) in Filip Valenčič (Finska). Boban Jović je prejel prvi rdeči karton v Turčiji, izključen je bil tudi Uroš Korun na Poljskem. Rajko Rotman je presenetil velikana iz Istanbula, Valter Birsa je četrti najboljši podajalec serie A, Rijeka želi vrniti Romana Bezjaka.

Slovenski reprezentanti:

Vratarji:

Vid Belec je izgubil proti vodilnemu klubu serie B, za katerega igra tudi slovenski branilec Luka Krajnc. | Foto: Getty Images Vid Belec je izgubil proti vodilnemu klubu serie B, za katerega igra tudi slovenski branilec Luka Krajnc. Foto: Getty Images Vid Belec: Carpi je v soboto v 25. krogu italijanske druge lige izgubil na gostovanju pri Frosinoneju (0:1), ki se je zavihtel na vrh lestvice. Carpi, pri katerem po novem igrajo trije slovenski legionarji (Enej Jelenič, Aljaž Struna in Belec), je ostal na desetem mestu. Če želi sodelovati v končnici za napredovanje, mora biti uvrščen med najboljšo osmerico.

Jan Koprivec: Anorthosis Famagusta je v ponedeljek v dvoboju 23. kroga ciprskega prvenstva gostoval v Nikoziji pri Doxi in jo premagal z 2:0. Nekdanji ciprski prvak je tako s pomočjo primorskega vratarja ubranil šesto mesto, ki zagotavlja nastop v skupini prvakov, v katero se bo po rednem delu (26 krogov) uvrstilo šest najboljših klubov. 

Jan Oblak: Atletico Madrid je v nedeljo v razburljivi tekmi 22. krogu španskega prvenstva na domačem štadionu Vicente Calderon premagal Celto iz Viga. Bilo je 3:2, rdeče-beli pa so v zadnjih petih minutah dosegli dva zadetka in poskrbeli za zmagoviti preobrat. Za najlepši trenutek srečanja je poskrbel spektakularni zadetek Fernanda Torresa.

Škofjeločan, ki okreva po operaciji leve rame, ni kandidiral za srečanje. Če bo šlo vse po sreči, bi se lahko 24-letni slovenski reprezentant med vratnici rdeče-belih vrnil že prihodnji teden, saj mu je zdravnik v Londonu prižgal zeleno luč za vrnitev. V začetku meseca je že opravil prvi individualni trening. Atletico, ki je od vodilnega Reala odigral dve tekmi več, za belimi baletniki zaostaja sedem točk in zaseda četrto mesto.

Branilci:

Miha Mevlja bo v leto 2017 vstopil na evropski tekmi s Sparto. Rusko prvenstvo se bo nadaljevalo šele v začetku marca. | Foto: Sportida Miha Mevlja bo v leto 2017 vstopil na evropski tekmi s Sparto. Rusko prvenstvo se bo nadaljevalo šele v začetku marca. Foto: Sportida Boštjan Cesar: Chievo je v nedeljo v 24. krogu italijanskega prvenstva v gosteh odpravil Sassuolo (3:1). Vse tri zadetke za leteče osličke je prispeval Roberto Inglese. Kapetan slovenske izbrane vrste, ki je v prejšnjem krogu prejel rdeči karton, je gostovanje pri zeleno-črnih izpustil. Klub iz Verone je na lestvici na 11. mestu.

Bojan Jokić: Izkušeni slovenski branilec je trenutno brez kluba, saj je končal sodelovanje s španskim prvoligašem Villarrealom. V zadnjem času ne manjka govoric, da bi lahko kariero nadaljeval na Otoku, kjer se zanj zanimajo nekateri člani drugega in tretjega kakovostnega ligaškega razreda.

Boban Jović: Bursaspor je v soboto v 20. krogu turškega prvenstva gostil velikana iz Istanbula, moštvo Fenerbahčeja. Dvoboj se je končal brez zmagovalca (1:1), gostitelji pa so v 44. minuti ostali z igralcem manj. Izključen je bil prav Celjan, ki je prejel drugi rumeni karton. Bursaspor je takrat zaostajl z 0:1, a se ni predal in dve minuti pred koncem rednega dela z bele točke izenačil na 1:1.

Miha Mevlja: Ruski prvoligaši so trenutno na zimskem premoru. Rostov, ki si je s tretjim mestom v skupinskem delu lige prvakov zagotovil nadaljevanje evropske sezone v ligi Europa, je po 17 odigranih tekmah v prvenstvu na sedmem mestu.

Rusko prvenstvo se bo nadaljevalo 3. marca, prihodnji teden pa čaka Mevljo nastop v prvi tekmi 1/16 finala evropske lige, kjer se bo ruski podprvak pomeril s praško Sparto. Rostov je v zadnji pripravljalni tekmi premagal norveški Tromso s 3:1. Primorec je dosegel zadetek, pri tekmecih iz Skandinavije pa je prvič zaigral nekdanji napadalec Domžal Slobodan Vuk.

Antonio Mlinar Delamea: Nekdanji kapetan Olimpije se je pozimi odločil, da bo Ljubljano zamenjal za ZDA. Zdaj je branilec kluba profesionalne lige MLS New England Revolution iz Bostona, ki igra domače tekme na znamenitem štadionu Foxborough. Nova sezona tamkajšnjega elitnega nogometnega tekmovanja se bo začela 4. marca, Celjan pa že nabira izkušnje na igriščih v ZDA na prijateljskih tekmah. Tako je prejšnji teden pomagal klubu do zmage nad New York Red Bulls z 2:0. Igral je v drugem polčasu in pustil dober vtis.

Miral Samardžić je nedeljsko tekmo turškega prvenstva spremljal s klopi za rezervne igralce. | Foto: Sportida Miral Samardžić je nedeljsko tekmo turškega prvenstva spremljal s klopi za rezervne igralce. Foto: Sportida

Miral Samardžić: Jeseničan bi lahko v nedeljo prvič zaigral v turškem prvenstvu, a se je njegov trener odločil drugače. Njegov klub Akhisar Belediyespor je v času zgodnjega nedeljskega kosila - tekma se je po slovenskem času začela ob 11.30 - premagal Rizespor z 1:0. Jeseničan, ki je v dresu turškega prvoligaša debitiral prejšnji konec tedna, ko se je v pokalnem tekmovanju uvrstil na seznam strelcev, je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce. Njegov klub se je na lestvici povzpel na 12. mesto.

Gregor Sikošek: Mladi Posavec se je v zimskem prestopnem roku iz Kopra preselil na Dansko, kjer ga je kupil trenutno drugouvrščeni Brondby. Spomladanski del prvenstva se bo zanj začel 19. februarja, ko se obeta mestna poslastica med vodilnima kluboma, Verbičevim Köbenhavnom in najbližjim zasledovalcem. 

Dejan Trajkovski je v nedeljo gostoval v Rotterdamu, a ne pri Feyenoordu. | Foto: Twitter - Voranc Dejan Trajkovski je v nedeljo gostoval v Rotterdamu, a ne pri Feyenoordu. Foto: Twitter - Voranc Nejc Skubic: Konyaspor je v nedeljo doma remiziral proti Antalyasporu (1:1) in na lestvici zdrsnil na sedmo mesto. Nekdanji kapetan Domžal zaradi poškodbe ni kandidiral za srečanje.

Aljaž Struna: Carpi je v soboto izgubil pri Frosinoneju (0:1). Primorec je odigral 68 minut, v 22. minuti pa mu je sodnik pokazal rumeni karton. Carpi, pri katerem po novem igrajo trije slovenski legionarji (Vid Belec, Enej Jelenič in Struna), je trenutno na desetem mestu. Če želi sodelovati v končnici za napredovanje, mora biti uvrščen med najboljšo osmerico.

Dejan Trajkovski: Twente je v nedeljo gostoval v Rotterdamu pri Excelsiorju in osvojil točko (1:1). To je bil dvoboj 22. kroga nizozemskega prvenstva, Mariborčan pa je v igro vstopil v 63. minuti. Moštvo iz Enschedeja na lestvici zaseda osmo mesto.

Matic Črnic se je v soboto pomeril z nekdanjimi soigralci pri Domžalah. Ko je bil v igri, je Rijeka izgubljala 0:2, ko pa se je preselil na klop, je Kekova četa zmagala s 3:2. | Foto: Vid Ponikvar Matic Črnic se je v soboto pomeril z nekdanjimi soigralci pri Domžalah. Ko je bil v igri, je Rijeka izgubljala 0:2, ko pa se je preselil na klop, je Kekova četa zmagala s 3:2. Foto: Vid Ponikvar

Vezisti:

Valter Birsa: Chievo je v nedeljo osvojil tri točke na gostovanju pri Sassuolu. Primorec je odigral vso tekmo, odigral 73 minut in pomagal svojemu klubu do zmage z dvema podajama. Junaku srečanja, trikratnemu strelcu Robertu Ingleseju (za nameček je v prvem polčasu zapravil strel z bele točke), je do zadetka pomagal v 39. in 67. minuti, sodeloval pa je tudi pri drugem golu Chieva.

Vrhunci srečanja v Sassuolu:

 

​Verončanom je pot do zmage olajšala zgodnja izključitev v vrstah Sassuola, ki so z igralce manj ostali že po treh minutah. Birsa je v tej sezoni v serie A zbral že sedem asistenc in je četrti najboljši podajalec v italijanskem prvenstvu. Največ jih je zbral španski zvezdnik Napolija Jose Callejon (9).

Matic Črnic: Z Rijeko, ki je prvi del hrvaškega prvenstva končala na prvem mestu, bo lov na prvi naslov prvaka v zgodovini kluba nadaljeval 19. februarja, ko bo Kekova četa v prvem spomladanskem nastopu gostovala pri tretjeuvrščenem Osijeku. Rijeka je na pripravah na Portugalskem tudi s pomočjo zadetka slovenskega reprezentanta osvojila mednarodni turnir Pokal Atlantika. Rečani so se v soboto na Rujevici v prijateljskem srečanju pomerili z njegovim nekdanjim klubom Domžalami in po velikem preobratu v drugem polčasu zmagali s 3:2. Črnic je odigral prvi polčas, ki ga je hrvaški jesenski prvak izgubil z 0:2, nato pa se je preselil na klop.

Jasmin Kurtić je v nedeljo otežil življenje nekdanjemu klubu Palermu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jasmin Kurtić je v nedeljo otežil življenje nekdanjemu klubu Palermu. Foto: Guliverimage/Getty Images Josip Iličić: Fiorentina je v 24. krogu italijanskega prvenstva na domačem štadionu v soboto nadigrala Udinese (3:0). Kranjčan je na priložnost čakal na klopi, a je ni dočakal.

Kevin Kampl: Bayer Leverkusen je v soboto ustavil nalet Eintracht Frankfurta, ki se je po treh zaporednih zmagah v nemškem prvenstvu povzpel na tretje mesto. Lekarnarji so v 20. krogu bundeslige izkoristili prednost domačega igrišča in goste na BayAreni premagali s 3:0. Slovenski reprezentant je odigral vso tekmo. Bayer je v nemškem prvenstvu ostal na osmem mestu, 21. februarja pa ga čaka veliki vrhunec, prva tekma osmine finala lige prvakov, ko bo v Leverkusnu gostoval Oblakov Atletico.

Jasmin Kurtić: Atalanta je v nedeljo v 24. krogu italijanskega prvenstva gostovala na Siciliji in zagrenila življenje Palermu, ki se bori za prvoligaški obstanek. Belokranjec, s petimi zadetki tretji strelec ekipe, je odigral 71 minut.

Moštvo iz Bergama je zmagalo s 3:1 in se na lestvici povzpelo na peto mesto. Za vodilnim Juventusom zaostaja 15 točk. Na zadnjih štirih tekmah v serie A je Atalanta osvojila deset točk.

Rene Krhin: Granada se je podobno kot prejšnji teden v španskem prvenstvu predstavila šele v ponedeljek. V zadnji tekmi 22. kroga la lige je gostovala pri Eibarju in brez pomoči Štajrca, ki ga ni bilo niti na klopi, izkusila visok poraz (0:4). Pri enem največjih pozitivnih presenečenj te sezone, ki zaseda visoko sedmo mesto, je ostala praznih rok. Granada se krčevito bori za obstanek, na lestvici zaseda predzadnje mesto. 

Tim Matavž je bil edini Slovenec, ki je zaigral na petkovem srečanju v Nürnbergu. Prispeval je podajo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Tim Matavž je bil edini Slovenec, ki je zaigral na petkovem srečanju v Nürnbergu. Prispeval je podajo. Foto: Guliverimage/Getty Images Nik Omladič: Eintracht Braunschweig je dvoboj 20. kroga druge nemške lige odigral že v petek, ko je remiziral v Nürnbergu (1:1). Nekdanji zvezni igralec Rudarja in Olimpije, ki si prizadeva, da bi si priigral napredovanje v elitno bundesligo, zaradi kazni rumenih kartonih ni kandidiral za tekmo. Na prejšnji tekmi proti St. Pauliju je prejel peti rumeni karton v tej sezoni.

Benjamin Verbič: Dansko prvenstvo se bo nadaljevalo prihodnji konec tedna. Po prvem delu Köbenhavn prepričljivo vodi, Vojničan pa se vrača po operaciji trebušne stene. V prvem spomladanskem nastopu ga 19. februarja na štadionu Parken čaka veliki danski derbi z Brondbyjem, ki ga je pozimi okrepil slovenski reprezentant Gregor Sikošek.

Miha Zajc: Empoli, ki na lestvici italijanskega prvenstva zaseda nevarno 17. mesto, je v nedeljo gostoval pri Interju in ostal brez točk (0:2). Nekdanji nogometaš Olimpije je na slovitem štadionu San Siro zaigral od 76. minute. Zajc je v serie A zbral tri nastope, še nikoli pa ni začel dvoboja od prve minute.

Ko je Korošec zapustil Rijeko, je bil njen najboljši strelec. V polovici leta v nemškem prvenstvu še ni zadel v polno, zdaj pa se na Hrvaškem omenja možnost, da bi se lahko morda vrnil na Reko. | Foto: Guliverimage/Getty Images Ko je Korošec zapustil Rijeko, je bil njen najboljši strelec. V polovici leta v nemškem prvenstvu še ni zadel v polno, zdaj pa se na Hrvaškem omenja možnost, da bi se lahko morda vrnil na Reko. Foto: Guliverimage/Getty Images

Napadalci:

Robert Berić: St. Etienne je v nedeljo z lahkoto premagal Lorient (4:0), ki na lestvici zaseda zadnje mesto. Krčan, ki je povsem blizu okrevanju po poškodbi, še ni kandidiral za tekmo. St. Etienne je na razpredelnici na visokem petem mestu.

Roman Bezjak: zadnjeuvrščeni Darmstadt je v 20. krogu nemškega prvenstva poskrbel za veliko presenečenje. Čeprav je imel zelo zahtevno nalogo, saj je na domačem štadionu gostil Borussio Dortmund, je zmagal z 2:1 in osvojil dragocene tri točke. V dozdajšnjem delu sezone jih je zbral 12 točk in se približal tekmecem v boju za obstanek se vedno bolj oddaljujejo. Korošec, ki čaka na strelski prvenec v bundesligi in se vrača po poškodbi, ni kandidiral za tekmo.

Rijeka se je ogrela za možnost, da bi se kot posojen napadalec Darmstadta vrnil na Rujevico. Matjaž Kek po tem, ko je prihod nekdanjega hrvaškega reprezentanta Nikice Jelavića padel v vodo, razmišlja o možnosti, da bi na Reko pripeljal še enega napadalca. Slovenski reprezentant je v dresu Rijeke blestel v hrvaškem prvenstvu. Ko je konec avgusta odšel v Nemčijo, je bil najboljši strelec. Zimski prestopni rok se bo na Hrvaškem podobno kot v Sloveniji končal 15. februarja.

Andraž Šporar: Vodilni švicarski prvoligaški klub Basel, ki brani naslov, je še povečal prednost pred najbližjim zasledovalcem, moštvom Young Boys iz Berna. S tekmo več ima 15 točk prednosti. V soboto je gostoval pri Thunu in zmagal z 2:0. Ljubljančan se je znašel v začetni enajsterici, na igrišču prebil 64 minut, a ponovno zapravil priložnost, da se prvič vpiše med strelce na tekmi švicarskega prvenstva. Ko je zapustil igro, je bil rezultat še vedno 0:0, nato pa je Basel v zadnjih 11 minutah dosegel dva zadetka in se veselil nove zmage.

Na seznamu so nogometaši, ki jih je selektor Srečko Katanec vpoklical za lanski novembrski tekmi proti Malti in Poljski, ter Kevin Kampl, Roman Bezjak, Robert Berić in Aljaž Struna, ki jih nazadnje sicer ni bilo zraven zaradi poškodb in kazni, a so v zadnjem obdobju standardni reprezentanti.

Preostali slovenski nogometaši:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Goran Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga QPR : Huddersfield Town 1:2 Ni igral, ostal je na klopi.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Derby County : Bristol City 3:3 Ni kandidiral za tekmo.
Haris Vučkić (Newcastle United) Anglija, 2. liga Wolverhampton : Newcastle United 0:1 Ni kandidiral za tekmo.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Wolfsberger : Ried 1:0 Ni kandidiral za tekmo.
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga Zimski premor traja do 24. februarja.  
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Zimski premor traja do 24. februarja.  
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Kortrijk : Mechelen 0:2 Odigral je vso tekmo.
Nicolas Rajsel (Union St. Gilloise) Belgija, 2. liga Cercle Brugge : Union St. Gilloise 0:1 Odigral je 90 minut, nato pa zapustil igro v sodnikovem podaljšku.
Dino Martinović (Lokomotiva Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 20. februarja.  
Marko Jakolić (Montana) Bolgarija, 1. liga Montana : Ludogorec 0:4 Odigral je vso tekmo, debitiral za Montano in v 58. minuti prejel rumeni karton.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, 1. liga Karmiotissa : APOEL Nikozija 0:1 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton v sodnikovem podaljšku.
Erik Janža (Viktoria Plzen) Češka, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 18. februarja.  
Gregor Sikošek (Bröndby) Danska, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 19. februarja.  
Filip Valenčič (PS Kemi) Finski pokal PS Kemi : AC Oulu 2:1 V 20. minuti je dosegel zadetek in izenačil na 1:1.
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Lille : Angers 1:2 Ni branil, ostal je na klopi.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Zimski premor traja do 17. februarja.  
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Zimski premor traja do 17. februarja.  
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Palermo : Atalanta 1:3 Ni igral, ostal je na klopi.
Samir Handanović (Inter Milan) Italija, 1. liga Inter : Empoli 2:0 Branil je vso tekmo.
Jan Mlakar (Fiorentina) Italija, 1. liga Fiorentina : Udinese 3:0 Ni kandidiral za tekmo.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Crotone : Roma 0:2 Ni igral, ostal je na klopi.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 2. liga Frosinone : Carpi 1:0 Odigral je vso tekmo in v 7. minuti prejel rumeni karton.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Frosinone : Carpi 1:0 V igro je vstopil v 57. minuti.
Saša Aleksander Živec (Latina) Italija, 2. liga Benevento : Latina 2:1 Ni kandidiral za tekmo.
Rene Mihelič (Hapoel Ra'anana) Izrael, 1. liga Hapoel Ra'anana : Beitar Jeruzalem 0:4 Ni kandidiral za tekmo.
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Prvenstvo se bo začelo 25. februarja.  
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Prvenstvo se bo začelo 25. februarja.  
Matic Maruško (Kaisar) Kazahstan, 1. liga Prvenstvo se bo začelo 8. marca.  
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Birkirkara : Floriana 1:2 Odigral je vso tekmo in v sodnikovem podaljšku dosegel gol za 1:2.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga Gzira United : St. Andrews 3:2 Igral je od prve minute.
Martin Milec (Roda) Nizozemska, 1. liga Heracles : Roda 2:2 Odigral je vso tekmo.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Freiburg : Köln 2:1 Odigral je vso tekmo.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Eintracht Braunschweig 1:1 Ni kandidiral za tekmo zaradi poškodbe mišice.
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Eintracht Braunschweig 1:1 Odigral je vso tekmo in v 53. minuti prispeval podajo za zadetek.
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga Paderborn : Magdeburg 1:1 Odigral je 69 minut.
Slobodan Vuk (Tromso) Norveška, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 1. aprila.  
Denis Popović (Wisla Krakov) Poljska, 1. liga Wisla Krakov : Korona Kielce 2:0 Odigral je 86 minut.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Pogon Szczecin : Piast Gliwice 2:1 Odigral je 88 minut, nato pa moral zaradi rdečega kartona zapustiti igro. Prejel je dva rumena kartona.
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 2. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 5. marca.  
Dejan Djermanović (Miedz Legnica) Poljska, 2. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 25. februarja.  
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 5. marca.  
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 5. marca.  
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Moreirense : Sporting 2:3 Ni kandidiral za tekmo.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 3. marca.  
Aljaž Krefl (Spartak Subotica) Srbija, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 18. februarja.  
Andraž Struna (Hearts) Škotski pokal, osmina finala Hearts : Hibernian 0:0 Odigral je vso tekmo.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Lugano : Grasshopper 3:0 Odigral je vso tekmo.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Zürich : Neuchatel Xamax 1:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen je konec tedna počival.  
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1- liga Akhisar Belediyespor : Rizespor 1:0  Ni kandidiral za tekmo.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Konyaspor : Antalyaspor 1:1 Branil je vso tekmo in v sodnikovem podaljšku prejel rumeni karton.
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Karabükspor : Bešiktaš 2:1 Ni igral, dvoboj je spremljal na klopi za rezervne igralce.
Rajko Rotman (Kayserispor) Turčija, 1. liga Galatasaray : Kayserispor 1:2 Odigral je vso tekmo in v 51. minuti prejel rumeni karton.
Etien Velikonja (Genclerbirligi) Turčija, 1. liga Alanyaspor : Genclerbirligi 3:0 Odigral je vso tekmo.
Dejan Kelhar (Sivasspor) Turčija, 2. liga Sivasspor : Samsunspor 2:1 Ni kandidiral za tekmo.
Miha Goropevšek (Volin Luck) Ukrajina, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 25. februarja.  
Ne spreglejte