Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
16. 3. 2020,
20.47

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Miha Blažič Nejc Skubic Miha Zajc Lovro Bizjak Benjamin Verbič Rok Kidrič Amedej Vetrih Bojan Jokić Andres Vombergar Jaka Bijol

Ponedeljek, 16. 3. 2020, 20.47

4 leta, 1 mesec

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Slovenci še igrajo nogomet v Evropi. In tudi dosegajo zadetke! #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Miha Blažič | Miha Blažič (na sredini) na Madžarskem igra tekme pred praznimi tribunami, Petar Stojanović (levo) pa z zagrebškim Dinamom podobno kot večina Evrope, vključno s Slovenijo, miruje, saj je hrvaško prvenstvo prekinjeno. | Foto Vid Ponikvar

Miha Blažič (na sredini) na Madžarskem igra tekme pred praznimi tribunami, Petar Stojanović (levo) pa z zagrebškim Dinamom podobno kot večina Evrope, vključno s Slovenijo, miruje, saj je hrvaško prvenstvo prekinjeno.

Foto: Vid Ponikvar

V obdobju, ko je koronavirus ohromil večino ligaškega nogometa v Evropi, potekajo tekmovanja le še v nekaj državah. Tako se je pretekli konec tedna vseeno dokazovalo nekaj Slovencev. Med njimi se najbolj smeji Mihi Blažiču, branilcu Ferencvaroša, ki se je v soboto veselil prvega zadetka v tej sezoni in visoke zmage s 5:0. V Turčiji sta se spopadla Nejc Skubic in Miha Zajc. Prvi je zmagal, a tudi prejel rdeči karton, drugi pa prvič v tej sezoni v turškem prvenstvu branil barve velikana iz Istanbula vso tekmo. V nedeljo je Miha Mevlja pomagal Sočiju do tretje zaporedne zmage v Rusiji in dviga na lestvici. V ponedeljek je bil tam dejaven Denis Popović in s Krila Sovjetov doživel visok poraz.

Miha Goropevšek (Dinamo Minsk) Belorusija, pokal, četrtek BATE Borisov : Dinamo Minsk 3:2 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.
Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga

Ferencvaroš : Kaposvari 5:0 (sobota)

Odigral je vso tekmo in se v 73. minuti vpisal med strelce. Po zahtevnem strelu z glavo je na tekmi, ki je potekala pred praznimi tribunami v Budimpešti, prednost gostiteljev povišal na 3:0 (ogled videa spodaj). Primorec je v prvi sezoni na Madžarskem (2017/18) dosegel kar sedem zadetkov, v prejšnji je mrežo zatresel dvakrat, tokrat pa je dočakal strelski prvenec v sezoni na tekmi 25. kroga. Ferencvaroš brani naslov. Kaže mu odlično, saj vodi in ima pred Fehervarjem tri točke prednosti, pa tudi kar dve tekmi odigrani manj.

Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga CSKA Moskva : Ufa 0:0 (nedelja) V igro je vstopil v 80. minuti. CSKA je ostal brez zmage že na petem zaporednem dvoboju ruskega prvenstva. Ostaja na petem mestu, za vodilnim Zenitom iz St. Peterburga zaostaja 14 točk. Dvoboj je potekal pred nekaj tisoč gledalci, možnost vstopa so imeli le nekateri lastniki sezonih vstopnic.
Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga CSKA Moskva : Ufa 0:0 (nedelja) Odigral je 80 minut, nato pa ga je zamenjal rojak Andres Vombergar. Ufa je tako brez zadetkov po Zenitu remizirala še pri moskovskem velikanu.
Bojan Jokić (Ufa) Rusija, 1. liga CSKA Moskva : Ufa 0:0 (nedelja) Zaradi kazni rumenih kartonov ni kandidiral za tekmo.

Miha Mevlja (Soči)

Rusija, 1. liga

Soči : Krasnodar 2:0 (nedelja)

Odigral je vso tekmo in Sočiju, ki igra prvič med rusko elito, pred praznimi tribunami olimpijskega stadiona Fišt pomagal do tretje zaporedne zmage. Soči je jesenski del končal kot zadnji, v spomladanskem delu pa je v štirih dvobojih osvojil kar devet točk in se iz zadnjega povzpel na ''varno" 11. mesto.

Denis Popović (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga Tambov : Krila Sovjetov 3:0 (ponedeljek) Igral je od prve do zadnje minute.
Žiga Škoflek (Orenburg) Rusija, 1. liga Orenburg : Spartak Moskva 1:3 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.
Andres Vombergar (Ufa) Rusija, 1. liga CSKA Moskva : Ufa 0:0 (nedelja) V igro je vstopil v 80. minuti.
Nejc Skubic (Konyaspor) Turčija, 1. liga Konyaspor : Fenerbahče 1:0 (sobota) Odigral je 67 minut, nato pa moral predčasno z igrišča, saj mu je sodnik pokazal rdeči karton. Prejel je dva rumena kartona, prvega v 46., drugega v 67. minuti (ogled videa spodaj). To je njegova prva izključitev v Turčiji letos in prva po slabem letu. Lani je nekdanji slovenski reprezentant prejel rdeči karton 16. marca 2019. Zmagovalca je odločil napadalec iz Bosne in Hercegovine Rijad Bajić.

Amedej Vetrih (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Ankaragücü : Rizespor 2:1 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi. Rizespor je padel na zelo nevarno 16. mesto, ki po koncu sezone vodi v drugo ligo.

Miha Zajc (Fenerbahče)

Turčija, 1. liga

Konyaspor : Fenerbahče 1:0 (sobota)

Prvič v tej sezoni je odigral tekmo turškega prvenstva od prve do zadnje minute, a po tekmi ni imel razloga za zadovoljstvo, saj je klubski velikan iz Istanbula v Konyi nepričakovano ostal brez točk (0:1). Primorec je vknjižil šele šesti nastop v tej sezoni, Fenerbahče pa nadaljuje rezultatsko krizo. Čeprav so gostitelji v drugem polčasu prejeli kar dva rdeča kartona, predčasno je moral v slačilnico tudi nekdanji Zajčev reprezentančni soigralec Nejc Skubic, to ni pomagalo gostujočemu klubu do pozitivnega rezultata. V vseh tekmovanjih, če upoštevamo tudi pokal, je na zadnjih šestih tekmah zaman čakal na zmago. Na lestvici je padel na sedmo mesto, vodilna Trabzonspor in Istanbul Basaksehir pa mu s tekmo manj bežita kar za 12 točk.

 

Gaber Dobrovoljc (Fatih Karagümrük) Turčija, 2. liga Fatih Karagümrük : Altay Izmir 2:2 Ni kandidiral za nastop.
Rok Kidrič (Boluspor) Turčija, 2. liga Bursaspor : Boluspor 1:1 Odigral je 65 minut. V 20. minuti prispeval podajo za zadetek Bolusporja, ki je remiziral pri nekdanjem turškem prvaku iz leta 2010.
Rajko Rotman (Akhisar Belediyespor) Turčija, 2. liga Akhisar : Erzurum BB 0:0 (nedelja) Odigral je vso tekmo.
Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) Ukrajina, 1. liga Dinamo Kijev : Desna 1:1 (nedelja) Odigral je vso tekmo, Dinamo Kijev pa se je z novo točko povzpel na drugo mesto. Za vodilnim Šahtarjem, ki brani naslov, zaostaja 13 točk. Vojničan je v tej sezoni v prvenstvu dosegel osem zadetkov.

Video:

Gol Mihe Blažiča (pri 0:38):

Rdeči karton Nejca Skubica (pri 1:30), pred tem pa zapravljena priložnost Konyasporja po njegovi podaji:

Ne spreglejte