Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 8. 2021,
20.02

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,98

11

Natisni članek

Barcelona Lionel Messi Lionel Messi

Četrtek, 5. 8. 2021, 20.02

2 leti, 9 mesecev

Lionel Messi nič več za Barcelono

Šok v Barceloni: Messi se poslavlja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,98

11

Lionel Messi | Lionel Messi ne bo več igral za Barcelono. | Foto Guliverimage

Lionel Messi ne bo več igral za Barcelono.

Foto: Guliverimage

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi ne bo nadaljeval kariere pri Barceloni, je danes sporočil katalonski klub.

Novico o tem, da pogajanja med klubom in Messijem o nadaljevanju sodelovanja niso bila uspešna, so popoldne prvi sporočili nekateri španski mediji, tik pred 20. uro pa jo je na Twitterju uradno potrdil tudi klub.

Barcelona je danes v sporočilu za javnost zapisala, da Messi ne bo ostal v klubu "zaradi finančnih in strukturnih ovir". Kot poročata španski časnik Mundo Deportivo ter agencija AFP, ki povzemata to uradno sporočilo, pa je vzrok, da strani nista našli skupnega jezika, v statutu španske nogometne lige.

Argentinec je bil sicer od 1. julija prost igralec, potem ko se je iztekla njegova pogodba z Barcelono. Tako Messi kot Barcelona naj bi sicer izrazila pripravljenost za podaljšanje sodelovanja, toda podpisa pogodbe nista mogla uresničiti zaradi ekonomskih in strukturnih ovir, povezanih s špansko ligo. Zaradi takšne situacije pa je Messi sklenil, da kariere ne bo nadaljeval pri Barceloni.

Messi je sicer dva tedna po tem, ko je postal prost igralec, s katalonsko ekipo sklenil nov dogovor, tudi v dogovoru z znižanjem plač zaradi finančnih težav kluba, a kot kaže se je zdaj zalomilo. Obe strani sta izrazili obžalovanje, ker je prišlo do tega, saj je bila želja tako kluba kot igralca, da bi lahko še naprej nastopal za blaugrano. "Obe strani obžalujeta, da ne moreta biti izpolnjeni želji tako kluba kot igralca. Klub se Messiju zahvaljuje za ves njegov doprinos h ekipi in mu želi vse najboljše tako na njegovi osebni kot nogometni poti," so še zapisali pri Barceloni. 

Podrobnosti niso znane

Podrobnosti o tem, zakaj do nadaljevanja pogajanj ni prišlo in kaj so te ovire, klub ni razkril. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, bi lahko bili vzroki v finančnem fair playu zaradi omejitev izplačil igralcem v proračunih klubov oziroma v razmerju med prihodki in izdatki klubov.

Po drugi teoriji pa je navajanje teh razlogov le uradno pojasnilo za propadla pogajanja, pravi vzrok pa bi lahko bil tudi neizpolnjene Messijeve želje pri kadrovskih okrepitvah v klubu, predvsem to, da Barca ni sklenila sodelovanja z njegovim rojakom Cristianom Romerom, poroča časnik Mundo Depotrivo.

Konec je velike zgodbe. | Foto: Reuters Konec je velike zgodbe. Foto: Reuters

Tako se avgusta 2021 končuje zgodba Messijeve Barcelone, pri kateri je igral od svojega 13. leta, od leta 2000. V prvi ekipi je prvič zaigral oktobra 2004, vse ostalo pa je zgodovina, polna golov in rekordov. Za rdeče-modre je zbral 778 nastopov, največ v dresu kluba, kot najboljši strelec dosegel 672 zadetkov, z Barco pa osvojil skupno kar 35 lovorik. Največ štejejo štiri iz lige prvakov (2006, 2009, 2011, 2015), desetkrat je bila Barca z njim španski prvak, sedemkrat pokalni zmagovalec.

A prvič se je trdnost naveze zamajala že lani, ko je Messi resno nakazal, da želi oditi kot prost igralec, a je potem ostal, ker je Barceloni uspelo uveljaviti odkupno klavzulo v višini 700 milijonov evrov. Letos spomladi je pri Barci prišlo do sprememb v vodstveni strukturi, močno zadolženi ponos Katalonije je drugič v Messijevi dobi kot predsednik spet prevzel Joan Laporta, ki ga je podprl tudi Argentinec. Navijači so to razumeli kot še en znak za skorajšnji dogovor, tako kot prihod Messijevega dobrega prijatelja Sergia Agüera, a je danes sledil popoln preobrat.

Preberite še:

Sportal Poglejte, kako je Messi presenetil 100-letnega navijača #video
Alisson Becker
Sportal Alisson podaljšal pogodbo z Liverpoolom
Brazilija, Mehika
Sportal Španci in Brazilci v finalu nogometnega turnirja v Tokiu
Ne spreglejte