Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
22. 4. 2016,
12.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,10

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid Zinedine Zidane Manchester City špansko prvenstvo

Petek, 22. 4. 2016, 12.45

6 let, 7 mesecev

Šok za Real: Ronaldo je poškodovan

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,10

Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, najboljši strelec madridskega Reala, si je na sredini tekmi z Villarrealom (3:0) poškodoval stegensko mišico. Njegov nastop na torkovem polfinalnem dvoboju lige prvakov z Manchester Cityjem je vprašljiv.

Beli baletniki so doživeli hud udarec. V sredo so v derbiju 34. kroga španskega prvenstva doma premagali Villarreal (3:0) ter zadržali točko zaostanka za Barcelono in Atleticom. Zmago nad rumeno podmornico so plačali zelo drago, saj si je prvi as Cristiano Ronaldo poškodoval stegensko mišico na desni nogi.

Poškodba je prišla ob najbolj neprimernem času, saj se bo v prihodnjih tednih odločalo o tem, kdo bo španski prvak, Real pa se bo v polfinalu lige prvakov dvakrat pomeril še z Manchester Cityjem. Z zdravstvenimi težavami ima opravka tudi Ronaldov soigralec Gareth Bale.

Kako dolgo bo počival?

Ronaldo je v tej sezoni najboljši strelec španskega prvenstva, v katerem je dosegel že 31 zadetkov, pa tudi lige prvakov (16). Portugalec je po sredinem srečanju, na katerem je tik pred koncem rednega dela odšepal z igrišča, na socialnem omrežju Instagram sporočil, da poškodba ni hujša. Zaskrbljen ni bil niti njegov trener Zinedine Zidane.

Beli baletniki se potegujejo za španski in evropski naslov. | Foto: Beli baletniki se potegujejo za španski in evropski naslov.

Podrobni zdravstveni pregledi, ki jih je kapetan portugalske reprezentance opravil v petek v bolnišnici Universitario Sanitas La Moraleja, so potrdili, da si je poškodoval stegensko mišico. Klub za zdaj še ni sporočil, kako dolgo bo moral počivati.

Real se bo v soboto pomeril z mestnim tekmecem Rayo Vallecanom. Ker ga v torek čaka zelo pomembno srečanje, prvi polfinalni spopad v ligi prvakov z Manchester Cityjem, Portugalec skoraj zagotovo ne bo zaigral na bližajoči se tekmi španskega prvenstva. Vprašljiv je tudi njegov nastop proti bogatemu angleškemu klubu.

Ne spreglejte