Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 7. 2023,
13.40

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Caroline Hansen SP v nogometu za ženske 2023

Nedelja, 30. 7. 2023, 13.40

9 mesecev

SP v nogometu za ženske, 11. dan

Po drami naprej Norvežanke, Novozelandke v jok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
SP ženske Norveška Caroline Hansen | Caroline Hansen se je po izbruhu na prejšnji tekmi vrnila v postavo Norveške. | Foto Reuters

Caroline Hansen se je po izbruhu na prejšnji tekmi vrnila v postavo Norveške.

Foto: Reuters

Enajsti dan svetovnega prvenstva v nogometu so nogometašice v skupini A kot prve odigrale tretji krog. Sogostiteljica Nova Zelandija se je od prvenstva poslovila. S Švico je igrala 1:1, Norvežanke pa so Filipine premagale s 6:0. S petimi točkami so prvo mesto osvojile Švicarke, Norvežanke so bile druge s štirimi točkami, prav toliko so jih zbrale tretje Novozelandke, Filipinke pa tri.

Švedska svetovno prvenstvo ženske
Sportal Francozinje spravile v slabo voljo Brazilke

V norveški reprezentanci je bilo ta teden kar nekaj drame. Ker ni igrala na tekmi s Švico, je izbruh besa doživela ena ključnih igralk Caroline Graham Hansen. Potem ko se je opravičila, je proti FIlipinom vseeno nastopila. In tudi zadela za vodstvo s 3:0. Norvežanke so na koncu zmagale s 6:0. Trikrat je zadela Sophie Roman Haug, v 48. minuti je avtogol dosegla Alicia Barker, iz enajstih metrov pa je bila uspešna Guro Reiten. To so sploh prvi goli Norvežank na tem prvenstvu.

Ker so istočasno na tekmi skupine A Švicarke in Novozelandke igrale 0:0, so se Norvežanke v izločilne boje uvrstile zaradi boljše gol razlike. Na drugem mestu imajo sicer prav tako kot Novozelandke štiri točke. Sploh prvič se je zgodilo, da se država gostiteljica ženskega svetovnega prvenstva ni prebila iz skupine.

Sogostiteljice Novozelandke se v solzah poslavljajo od prvenstva. | Foto: Reuters Sogostiteljice Novozelandke se v solzah poslavljajo od prvenstva. Foto: Reuters

Zgodba dneva s prvenstva je še maroška nogometašica Nouhaila Benzina, ki je kot prva v zgodovini prvenstev igrala s hidžabom. | Foto: Reuters Zgodba dneva s prvenstva je še maroška nogometašica Nouhaila Benzina, ki je kot prva v zgodovini prvenstev igrala s hidžabom. Foto: Reuters Na prvi nedeljski tekmi so Maročanke z 1:0 premagale Južno Korejo. To je sploh prva zmaga za Maroko na ženskih svetovnih prvenstvih. Koreja po dveh tekmah v skupini H tako ostaja brez točke, Maroko ima zdaj tri. Za prvo mesto v skupini igrata Nemčija in Kolumbija.

V drugi tekmi te skupine je Nemčija, ki je na prvi tekmi s 6:0 dotokla Maroko, izgubila s Kolumbijo, za katero je bila v 52. minuti uspešna 18-letna Linda Caicedo. V dramatičnem zaključku srečanja je v predzadnji minuti izenačila Alexandra Popp, v sedmi minuti sodniškega dodatka pa je drugi gol za Kolumbijo zadela Manuela Vanegas.

Kolumbijke, ki so na prvi tekmi Južno Korejo premagale z 2:0, imajo sedaj na čelu skupine vseh šest možnih točk. Nemčija in Maroko imata na naslednjih dveh mestih po tri točke.

SP v nogometu za ženske, 11. dan:

Lestvice:

 

Ne spreglejte