Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 10. 2023,
12.38

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

Kvalifikacije za EP 2024 Lamine Yamal

Torek, 10. 10. 2023, 12.38

6 mesecev, 3 tedne

Kvalifikacije za EP 2024

Španska reprezentanca je ostala brez najstniškega zvezdnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Lamine Yamal | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Vodstvo Španske nogometne zveze (RFEF) je danes v izjavi za javnost sporočilo, da za špansko reprezentanco v tem ciklu zaradi poškodbe mišice ob kolku ne bo igral najstniški zvezdnik Barcelone Lamine Yamal.

Šestnajstletnemu Špancu je rdečo luč za prihajajoči tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji 2024 prižgala španska zdravniška služba.

Najmlajši strelec v zgodovini španske reprezentance se je poškodoval na zadnji tekmi Barcelone proti Granadi (2:2), na kateri je dosegel tudi prvi gol v španskem prvenstvu ter postal še najmlajši strelec v zgodovini tega tekmovanja.

Yamal, ki je za špansko reprezentanco debitiral 1. septembra pri vsega 16 letih in 50 dneh, je nedavno podaljšal pogodbo z Barcelono do konca sezone 2025/26.

Varovanci Luisa de la Fuenteja, ki je v ponedeljek ostal tudi brez Yeremyja Pina in namesto njega vpoklical Ansuja Fatija in Bryana Zaragozo, se bodo v skupini A v četrtek pomerili s Škotsko, v nedeljo pa še proti Norveški.

Pet reprezentanc si lahko v naslednjih dneh že zagotovi nastop na EP v Nemčiji prihodnje leto. Neporažena Škotska bi lahko ob zmagi proti Španiji že zacementirala mesto na euru 2024. To lahko uspe tudi Franciji v skupini B ob zmagi proti Nizozemski.

Zmagovalec obračuna skupine F med Belgijo in Avstrijo bo prav tako prejel vstopnico za EP, Portugalski pa bi to uspelo ob morebitni zmagi proti Slovaški v skupini J.

Slovenija v skupini H trenutno s 13 točkami po šestih odigranih tekmah zaseda prvo mesto, a je v ogorčenem četveroboju za dve mesti, ki neposredno peljeta na EP z Dansko (13 točk), Finsko in Kazahstanom (obe po 12 točk). V skupini sta še Severna Irska (3 točke) in San Marino, ki je na dnu razpredelnice brez točk.

Slovenijo v soboto čaka domača tekma proti Finski, tri dni kasneje pa bodo varovanci selektorja Matjaža Keka gostovali pri Severni Irski.

Preberite še:

slovenska nogometna reprezentanca, trening, Matjaž Kek
Sportal "Želimo si te Nemčije, naredili bomo vse, da premagamo Fince in gremo pozitivno na Severno Irsko"
Ne spreglejte