Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2011,
11.49

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 9. 2011, 11.49

8 let, 1 mesec

Spektakel Barceloni, Arsenal napredoval

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometno poslastico v petem krogu lige prvakov v Milanu je dobila Barcelona. Arsenal si je z zmago nad Borussio Dortmund zagotovil osmino finala. Med 16 najboljših že devet klubov.

Nastop v osmini finala so si že pred petim krogom zagotovili Real Madrid, Barcelona in Milan, po torkovih tekmah petega kroga pa sta se med najboljših 16 prebila še Inter in Bayern. Prvi je v skupini B remiziral proti Trabzonsporju v Turčiji, kar je bilo ob zmagi Lilla v Moskvi dovolj za napredovanje. Bayern je v skupini A premagal Villarreal pred domačimi navijači in si priigral neulovljivo prednost pred Napolijem in Manchester Cityjem. Ta dva kluba sta se udarila v Neaplju, z dvema goloma Edisona Cavanija pa so zmagali Neapeljčani, ki so pred zadnjim krogom v ugodnem položaju. Zelo napeto bo pred zadnjim krogom v skupini C, v kateri je Benfica že v osmini finala, o drugem mestu pa bosta odločala Manchester United in Basel, ki je premagal Otelul Galati, za katerega tokrat ni nastopil mladi slovenski nogometaš Nejc Skubic, ki ga ni bilo niti v kadru romunske ekipe. V skupini D si je Real Madrid z visoko zmago nad zagrebškim Dinamom zagotovil prvo mesto, medtem ko je Ajax remiziral v Lyonu in je v zelo ugodnem položaju v boju za osmino finala.

Sredin derbi med velikanoma evropskega nogometa Milanom in Barcelono je dobila slednja, ki je v spektakularni tekmi prišla do gostujoče zmage s 3:2 in si zagotovila prvo mesto v skupini. Na drugi tekmi v skupini H je Viktoria Plzen nekoliko presenetljivo premagala BATE Borisov v Belorusiji ter se približala uvrstitvi v ligo Europa. V skupini F si je londonski Arsenal z domačo zmago nad Borussio Dortmund z 2:0 – obakrat je zadel kdo drug kot Robin van Persie -, zagotovil osmino finala. Olympiakos je zmagal v Marseillu in ima še naprej možnosti za napredovanje. Za drugo mesto v nadaljnjem tekmovanju se bodo tako v zadnjem krogu borili Grki, Nemci in Francozi. Še veliko bolj zapleteno bo v zadnjem krogu v skupini G, v kateri je še vedno na vrhu APOEL, ki je tokrat remiziral z Zenitom v gosteh in si že priigral napredovanje, na drugem mestu je s točko manj Zenit, še točko manj ima Porto, ki je premagal Šahtar v Donjecku in Ukrajince že izločil iz Evrope. Skupina E je ponudila poraz Chelseaja v Leverkusnu, medtem ko se je Valencia na Mestalli znesla nad Genkom in ga premagala s 7:0. Tudi v tej skupini je podobno kot v skupini G – obeta se velik boj za drugo mesto.

Ne spreglejte