Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
10. 8. 2014,
19.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Elsner NK Domžale Saša Aleksander Živec Prva liga Telekom Slovenije Slaviša Stojanović

Nedelja, 10. 8. 2014, 19.07

8 let

Sreča, ponos in spomin na Stojanovićeve podvige (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Domžalčani tako dobro v sezono državnega prvenstva niso vstopili že osem let. Vse od takrat, ko so pod taktirko Slaviše Stojanovića postali prvaki. Takrat je bil Luka Elsner igralec, zdaj je trener.

Kdo bo kot prvi zatresel mrežo Domžalčanov? Štirje slovenski prvoligaški klubi so se trudili, a pokazali nemoč. Vratarja Nejca Vidmarja niso premagali niti knapi. Dvakratnim državnim prvakom je na pomoč priskočila tudi sreča, saj se je zatresel njihov okvir vrat, edini zadetek na srečanju pa so si zabili kar Velenjčani sami.

A sreča v nogometnem svetu skoraj vedno spremlja hrabre. ''Sreča nas spremlja, mi pa smo zelo borbeni. Bolje ne bi mogli vstopiti v sezono, a imamo v igri še rezerve,'' je po zmagi v Velenju povedal Saša Aleksander Živec ter dal vedeti, da lahko nogometaši Domžal zaigrajo še boljše.

Elsner se želi izogniti evforiji

Kaj pravi statistika? Domžalčani so po štirih krogih na prvem mestu z največ, 12 točkami, še vedno pa niso prejeli nobenega zadetka. Nazadnje so prvenstvo tako uspešno začeli pred osmimi leti, takrat pa so bili pod taktirko Slaviše Stojanovića prvaki.

''Gre za statistični podatek, ki ga je treba poudariti le danes. V ponedeljek se bomo že ukvarjali s Krko in z analizo, kaj bi lahko na tekmi proti Rudarju naredili bolje. Imamo še kar nekaj rezerv, a je napredek viden. Veseli me, da smo imeli proti bistveno boljšemu tekmecu kot do zdaj dobre trenutke v igri in vse preostalo, kar smo prikazali že na prejšnjih tekmah,'' se evforiji izogiba Luka Elsner.

Manj zadetkov prejmejo, bolj samozavestni so

Eden od najmlajših strokovnjakov v Prvi ligi Telekom Slovenije niti v sanjah ni pričakoval tako uspešnega začetka sezone. Igro v fazi branjenja, ki jo dopolnjuje tudi imenitna statistika neprejetih zadetkov, vidi kot skoraj popolno, nekoliko ga jezijo le napake pri prekinitvah, te doživlja kot nujno zlo. ''Večkrat ko ohranimo mrežo nedotaknjeno, bolj smo samozavestni. V nekaterih trenutkih potrebujemo tudi nekaj sreče. Ta nas spremlja zato, ker pošteno opravljamo svoje delo,'' poudarja vnuk dr. Branka Elsnerja, možakarja, ki velja za očeta številnih slovenskih nogometnih strokovnjakov.

Priznava, da kot mladi trener pred sezono ni bil preveč samozavesten, a je močno verjel v opravljeno delo. Vesel je, kako so se izbranci odzvali na njegove zahteve, in prepričan je, da bo prihodnost domžalskega prvoligaškega nogometa še zelo svetla. ''V svojem delu čutim nekaj pritiska in stres, ki pa ju igralci kar dobro blažijo. Vsi v strokovnem vodstvu in klubu smo ponosni na trenutne rezultate našega dela. Kljub vsemu so za nami le štiri tekme in niti en dan se ne oziramo nazaj. Vemo, da je pred nami še zahtevna sezona, saj smo opravili šele z uvodom v prvenstvo,'' je za klubsko stran dejal nekdanji branilec, rojen pred 32 leti v Franciji.

Zdaj je pred Domžalami zgodovinska priložnost. Ko so Stojanovićevi junaki pred osmimi leti osvojili prvenstvo, so po štirih zaporednih zmagah na začetku prvenstva v petem krogu remizirali. Domžalčani imajo v tej sezoni priložnost, da niz podaljšajo, saj se bodo v petem krogu Prve lige Telekom Slovenije na domačem igrišču pomerili proti novomeški Krki. Vloga izrazitega favorita jim ne uide.

Ne spreglejte