Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 10. 2010,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 10. 2010, 12.11

8 let

Štadion Bonifika kmalu odpira vrata (fotogalerija)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sanje Koprčanov o udobnem nogometnem štadionu, ki se lahko pohvali z umetno razsvetljavo in streho, bodo po več desetletjih čakanja postale realnost. Še ta mesec.

Mestni štadion, ki leži v osrčju koprskega ŠRC Bonifika, v zadnjih mesecih doživlja temeljito prenovo celostne podobe. Vedno bližje je dan, ko bo ''Bonifika'' odprla vrata, povabila radovedne gledalce na povsem nove tribune, nogometašem pa omogočila kopico športnih užitkov in dokazovanj na novi zelenici. ''Gradbena dela v osnovi potekajo po načrtih, izvzeta so samo tista, ki so vezana na vremenske pogoje. Tako nekoliko zamuja polaganje umetne trave na atletskem štadionu, pa tudi zunanja ureditev objektov,'' je za Sportal povedal Branko Florjanič, direktor Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper.

Travo že veselo kosijo

Ker je nebo nad največjim slovenskim mestom na Obali v zadnjih dneh nekoliko sramežljivo s sončnimi žarki, veliko več pa je oblakov in dežnih kapelj, povzročajo vremenski pogoji preglavice pri polaganju umetne mase. ''Mora biti namreč položena na suho podlago,'' je pojasnil Florjanič. Travnata površina na osrednjem objektu, nogometnem štadionu, se je že spoznala z ''olepšano'' okolico. ''Travo že veselo kosimo, pregledi pa so pokazali, da se je lepo zlila z osnovno površino. Kar se tiče reflektorjev, so praktično že naravnani, potrebno jih bo še nekoliko računalniško urediti, postopek pa bo končan konec drugega tedna.'' Kar se tiče nove tribune, se sedišča že nameščajo, do konca drugega tedna pa naj bi bila tovrstna dela že končana. ''Končna kapaciteta štadiona bo znašala 3.000 pokritih tribun in okrog 1.500 montažnih, s sedeži z naslonjali,'' je še dodal Florjanič, tudi predsednik Združenja 1. SNL. Komisija za ogled infrastrukture bo opravila pregled prihodnji teden, ko bo tudi znano, ali bo lahko nova športna pridobitev v Kopru gostila prireditve najvišje tekmovalne ravni.

Nadstandardne slačilnice

Obiskovalci, predvsem pa športni uporabniki, se bodo razveselili bogato opremljenih notranjih prostorov. ''Tu so prostori za dopinške preglede, nadstandardne slačilnice, ki merijo več kot 70 kvadratnih metrov, posebna soba za sodnike, hkrati pa tudi ločena za sodnice, kar tudi veleva UEFA, prostor za fitnes, uporabljali ga bodo tako nogometaši kot tudi atleti, je velik okrog sto kvadratnih metrov in še bi lahko naštevali,'' je bil izdaten direktor. Na obzorju je torej pomemben dan za koprski nogomet. Znan ni le še termin otvoritvenega srečanja. Prvotna zamisel, da bi v času reprezentančnega premora v Kopru gostoval zagrebški Dinamo (9. oktobra), je padla v vodo. ''Otvoritev bo zagotovo v mesecu oktobru, končni datum pa bo odločen glede na vremenske razmere,'' napoveduje Florjanič. Če ne bo večjih težav, bi lahko ''kanarčki'' prvič na novem dvorišču pozdravili tekmeca 16. oktobra. S tem bi se tudi končala ''gostovanja'' v Novi Gorici, ki pa so v minuli sezoni postregla z odličnimi rezultati in zgodovinskim naslovom. Stroški ostajajo v skladu z obstoječo finančno konstrukcijo, 8.700.000 milijonov evrov.

Kako pa se je ''grdi raček'' v Bonifiki postopno spreminjal v objekt, na katerega bo lahko Koper še kako ponosen, pa si lahko ogledate v fotogaleriji.

Ne spreglejte