Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
15. 1. 2008,
17.35

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 15. 1. 2008, 17.35

8 let, 1 mesec

Stojanovič: Čaka nas krvavo delo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trener Domžal Slaviša Stojanovič, ki bo vstopil v spomladanski del sezone brez Zlatana Ljubijankiča, je priznal, da bo zelo težko nadomestiti izgubo novopečenega napadalca Genta.

Poti domžalskega ''profesorja'' in štirikratnega članskega reprezentanta Slovenije so se pričele križati že pred 11 leti v Slovanu, v zadnjem obdobju pa sta zgledno sodelovala v Domžalah in vsak na svoj način pripomogla k razcvetu klubskega nogometa v mestu ob Kamniški Bistrici. ''Na 'Zlajota' (nadimek Zlatana Ljubijankiča, op. p.) sem vezan drugače kot ostali trenerji. Poznava se že od njegovega 13. leta, a se zadevam, da v svetu profesionalizma ni prostora za sentimentalnost. Vesel sem, da je uspel v svojih namerah. Spominjam se ga še kot dečka, ki je sanjal o prestopu v kak večji slovenski klub, kaj šele tujino ... Verjamem, da si bo izboril standardno mesto v Gentu ter morda z igrami v tujini dokazal, da si zasluži v reprezentanci več priložnosti. Želim mu vso srečo,'' je zaželel svetlo prihodnost nekdanjemu izbrancu, ki je v Domžalah nosil na hrbtu številko 25, trener Domžal Slaviša Stojanovič in priznal, da bi v Sloveniji zanj le stežka našel dostojno zamenjavo. In to že s podobnimi sposobnostmi, kaj šele enakimi ...

O kakšni konkretnejši zamenjavi zanj si strateg Domžal zaenkrat še ne beli glave: ''Na voljo imamo dovolj kvalitetnih napadalcev. Tu so Zahora, Žeželj, Janković, Lo Duca, nekateri na dvojni registraciji ... Odprta je tudi možnost še kakšnega prihoda, pa tudi odhoda. Lo Duca je denimo bližje odhodu kot ostanku,'' je zaupal 38-letni Ljubljančan, ki je ostal v nadaljevanju prvenstva brez najboljšega strelca Domžal vseh časov v prvoligaški konkurenci.

Spremenjen način organizacije igre?

Trener branilcev državnega naslova bo po odhodu Zlatana Ljubijankiča najbolj pogrešal njegov dober skok in učinkovito igro z glavo. ''Tega nam primanjkuje. Če tega ne bo, bomo igro pač organizirali na drugačen način,'' je zaupal ''Slave'', ki se je po koncu jesenskega dela mudil na strokovnem izletu v Kamerunu in poudaril, da ga čaka do junija krvavo delo. ''Upam, da se tega zavedajo tudi igralci. Če bomo hoteli ponoviti lanske rezultate, bomo morali krvavo delati, svoje pa bo pridodal še pokal. Prostora za velike besede v tej dani situaciji ni. Moramo čim manj govoriti, čim več delati in biti kohezivni. Od prvega do zadnjega se moramo zavedati, da je nogomet krvav posel,'' je podal svoje mišljenje o izzivu, ki ga ponuja spomladanski del prvenstva. V slednjega vstopajo ''rumeno-modri'' s prednostjo osmih točk pred najbližjim zasledovalcem.

Ne prehitevajmo stvari

Na malonogometnem turnirju PrvaLiga Telekom Slovenije All Star v Mariboru je domžalska ekipa nastopila v vidno prevetreni in pomlajeni postavi. Na parketu je blestel komaj 15-letni Haris Vučkič, kar na tribunah ni ušlo pozornemu očesu prvega trenerja. Omenjeni najstnik pa ni bil osamljeni primer pri uspešnem dokazovanju mladih novincev v domžalskem dresu. ''Mladi igralci so v Mariboru pokazali, da lahko igrajo enakovredno v rangu starejših. Pri malem nogometu je sicer težko iskati vzporednice z velikim, vseeno pa zagotavljam, da jih bom uvrstil v ekipo, če jih bomo potrebovali in bodo pokazali določeno kakovost. Gre za 15, 16 let stare nogometaše. Ne spomnim se, da bi že kdo kdaj v Sloveniji podal priložnost tako mladim igralcem, ki pa morajo pred vstopom v prvo ligo opraviti temeljite zdravstvene preglede. Ne prehitevajmo stvari, da ne bo kaj narobe,'' je opozoril eden izmed tvorcev domžalske nogometne pravljice, ki bo od 22. januarja do 2. februarja pripravljal izbrance na nadaljevanje prvenstva na italijanskih tleh.

Ne spreglejte