Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 1. 2012,
13.32

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slaviša Stojanović Safet Hadžić Anton Usnik

Četrtek, 12. 1. 2012, 13.32

2 leti

Stojanović izbral Hadžića in Usnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Selektor slovenske nogometne reprezentance je izbral ožje sodelavce. Milana Miklaviča, ki je pomagal Matjažu Keku, bosta nasledila Anton Usnik in Safet Hadžić. S slednjim je Stojanović že sodeloval.

Stojanovića na vročem selektorskem stolčku čaka zahtevno leto 2012. Do septembra bo na vrsti še ''ogrevanje'' s ciklusom prijateljskih obračunov, v katerem ne bodo v ospredju rezultati, pač pa pospešeno uigravanje in spoznavanje igralcev, nato pa sledi tekmovalni cilj, začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2014.

Ljubljanski strateg se ga bo lotil s sodelovalci, s katerimi je že sodeloval. Vlogo pomočnika bo poleg Antona Usnika, ki se je strokovnemu vodstvu priključil že na pripravah za tekmo z ZDA (2:3 v Stožicah), opravljal tudi 43-letni Safet Hadžić. Nekdanji branilec je s Stojanovićem že sodeloval v Domžalah in Celju. V mestu ob Kamniški Bistrici sta skupaj osvajala tudi naslove, zato ne čudi prepričanje, da je izbral pravega sodelavca: "Izbira strokovnih sodelavcev je zame povsem logična," razmišlja Slaviša Stojanović, ki je za imenovanje ožje skupine sodelavcev, s katerimi se bo lotil napornega kvalifikacijskega ciklusa, potreboval kar dva meseca. "Gre za ljudi, ki jih poznam že zelo dolgo. To so ljudje, ki mi lahko pri mojem delu največ pomagajo, saj najbolje poznajo moj način dela." Hadžić je v jesenskem delu treniral Belo krajino, drugoligaški klub iz Črnomlja.

"Z vsemi sem v preteklosti že sodeloval, zato dobro poznam njihove karakteristike, enako pa tudi oni moje," je nadaljeval Stojanović, ki je mesto trenerja vratarjev še naprej ponudil Nihadu Pejkoviću, slednji je ponudbo tudi sprejel, medtem ko bodo za zdravje reprezentantov in regeneracijo med tekmami ter treningi skrbeli še zdravnik dr. Vasja Kruh, dolgoletni član slovenske članske izbrane vrste, ter fizioterapevti Khalid Nasif, Blažo Marojević in Tomaž Šavnik.

"Ob tej priložnosti bi se zahvalil Milanu Miklaviču za pomoč in vse informacije, ki mi jih je posredoval pred tekmo z ZDA," je še zaključil Stojanović, ki ga konec februarja čaka druga preizkušnja na klopi slovenske reprezentance. Devetindvajsetega februarja se bosta na Bonifiki v prijateljskem srečanju pomerili Slovenija in Škotska. ''Slave'' se bo v nedeljo v družbi ''novih'' pomočnikov odpravil v Verono, kjer bo spremljal ''slovenski'' derbi serie A med Chievom in Palermom. Na delu bi lahko videl kar štiri izbrance: Boštjana Cesarja in Bojana Jokića pri gostiteljih ter Josipa Iličića in Armina Bačinovića pri gostih.

Ne spreglejte