Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 5. 2018,
4.00

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,70

6

Natisni članek

UEFA liga prvakov Real Madrid Bayern Bayern München Jupp Heynckes Zinedine Zidane Sven Ulreich Keylor Navas

Sreda, 2. 5. 2018, 4.00

1 leto, 1 mesec

Odmevi po tekmi v Madridu

Svet se sprašuje, kako za vraga je Realu spet uspelo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,70

6

Real Bayern | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ni kaj, Real Madrid je pod taktirko Zinedina Zidana v ligi prvakov ekipa, ki se je v izločilnih bojih pač ne da premagati. To je na lastni koži občutil tudi Bayern, ki je naredil vse, kar je bilo potrebno, a ostal praznih rok. V Kijevu bo Real 26. maja lovil že svoj tretji zaporedni naslov, če mu uspe, pa bo to dosežek brez primere.

Real Madrid je nesporni kralj lige prvakov. To najmočnejše klubsko tekmovanje je osvojil že 12-krat, na dobri poti pa je, da že tako rekordno številko še poviša. Beli balet je v tej sezoni po PSG in Juventusu izločil tudi Bayern ter se pod Zidanom še tretjič zapored uvrstil v veliki finale.

Čeprav je bil Bayern na Santiagu Bernabeuu boljši, imel žogo več časa v posesti in bil veliko bolj nevaren, se je ob remiju z 2:2 (prvo tekmo je na Allianz Areni dobil Real) spet smejalo španskemu velikanu.

Zinedine Zidane se veseli nove uvrstitve v finale lige prvakov. Odkar je na klopi Reala, galaktikom v tem tekmovanju nihče ne more blizu. | Foto: Reuters Zinedine Zidane se veseli nove uvrstitve v finale lige prvakov. Odkar je na klopi Reala, galaktikom v tem tekmovanju nihče ne more blizu. Foto: Reuters

Zidane: Zato imamo radi nogomet

"Čeprav smo trpeli, smo zelo veseli, saj smo v tej sezoni igrali proti samim velikim ekipam. Tudi tokrat ni bilo nič drugače. To je polfinale lige prvakov, nismo pričakovali, da bo lahko. Nogomet je pač takšen, moraš trpeti in zato ga imamo radi. Na tak način je lepše zmagati, verjamem pa, da to ni dobro za srca naših navijačev," je povedal nepremagljivi trener Reala Zinedine Zidane, ki se je v 28 mesecih na klopi Madridčanov še tretjič uvrstil v finale lige prvakov. Na 11 dvobojih v izločilnih bojih je vedno odšel kot zmagovalec. Bo še 12.?

"To, da smo še tretjič zapored v finalu, ni normalno. A v Kijevu bomo naredili vse, da ubranimo naslov. Zavedamo se, da posel še ni opravljen, a že biti v finalu je velik uspeh."

Ni se še našel junak, ki bi zrušil Zidana: 

Heynckes: Real se lahko zahvali Navasu

Keylor Navas je bil v zadnjem času deležen veliko kritik, proti Bayernu pa je bil veliki junak. Zbral je kar osem obramb. | Foto: Reuters Keylor Navas je bil v zadnjem času deležen veliko kritik, proti Bayernu pa je bil veliki junak. Zbral je kar osem obramb. Foto: Reuters Po zadnjem sodnikovem žvižgu so Bayernovi nogometaši od razočaranja popadali po tleh in se čudili, kako za vraga jim ni uspelo zabiti še enega zadetka, ki bi jih popeljal v Kijev. Pri Madridčanih je blestel vratar Keylor Navas, ki je na koncu zbral kar osem obramb.

"Real se res lahko zahvali Navasu, ki je branil kot nor. Bil je z naskokom najboljši igralec Reala. A tudi mi bi morali streljati bolje in izkoristiti dane priložnosti. To nas je drago stalo že na prvi tekmi, zdaj se je zgodba ponovila," je po tekmi dejal trener Bayerna Jüpp Heynckes.

"Če pogledamo obe tekmi skupaj, smo bili boljša ekipa, zato smo zelo žalostni. Remi 2:2 je za nas kot poraz. Žal mi je fantov, ki so dali vse od sebe, na koncu pa ostali brez zaslužene nagrade," je dodal.

Stopil v bran osramočenemu vratarju

Bayern je po odličnem prvem polčasu, ki se je sicer nesrečno končal z 1:1, doživel nov šok na začetku drugega dela. Začetniško napako je storil vratar Sven Ulreich.

Ta je prejel povratno podajo soigralca Corentina Tolissa in žogo želel kar prijeti. V zadnjem trenutku se je zavedel, da tega ne sme, in se ob tem tako zmedel, da mu je žoga spolzela pod telesom, Karim Benzema pa jo je brez težav porinil v prazno mrežo in domačine popeljal v vodstvo z 2:1. Posojeni igralec Reala James Rodriguez je Bavarce do konca tekme priključil na 2:2, kaj več pa jim ni uspelo.

Napaka, ki si je vratar na tej ravni ne bi smel privoščiti:

"Po vrhunskem prvem delu nas je presekala huda napaka. A ni vsega kriv vratar, podaje nazaj sploh ne bi smelo biti. Sven se je zmedel in zgodilo se je, kar se je. Verjamem, da mu je težko, a to se pač dogaja v nogometu," je vratarja branil izkušeni Heynckes

Sven Ulreich se je po tekmi le usedel na tla in razmišljal o svoji veliki napaki. | Foto: Reuters Sven Ulreich se je po tekmi le usedel na tla in razmišljal o svoji veliki napaki. Foto: Reuters

Je sodnik spet okradel Nemce?

Komentiral je tudi nekaj spornih sodniških odločitev. Bile so vsaj tri. "Ko pogledam nazaj, je jasno, da bi lahko sodnik dosodil vsaj eno enajstmetrovko. A tukaj nisem zato, da bi jokal in se pritoževal. Sami smo finale podarili Realu. V obeh tekmah smo zgrešili toliko lepih priložnosti, da se nima smisla jeziti na sodnika," je sklenil 72-letni strateg, za katerega je bila to zadnja evropska tekma v njegovi karieri. 

Streli na gol na obeh tekmah:

Real Madrid: 16 (7 v okvir)
Bayern: 33 (13 v okvir)

Sporni trenutki na Santiagu Bernabeuu:

Koliko enajstmetrovk bi vi dosodili Bayernu iz zgornjih situacij?

  • 0
    24,97 %
    359 glasov
  • 1
    51,74 %
    744 glasov
  • 2
    19,33 %
    278 glasov
  • 3
    3,96 %
    57 glasov
Oddanih 1438 glasov
Ne spreglejte