Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
8. 7. 2013,
19.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 8. 7. 2013, 19.30

8 let

Tavares in Čačić presrečna: Zlatko, dobrodošel nazaj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po vrnitvi športnega direktorja NK-ja Maribor Zlatka Zahoviča, ta se je do nadaljnjega zavil v medijski molk, sta vtise strnila trener Ante Čačić in kapetan Marcos Tavares, ki nista skrivala veselja.

V tem tednu je (in bo) v Ljudskem vrtu veliko novega. Vrnil se je športni direktor Zlatko Zahovič in si prislužil aplavz štajerske prestolnice, ki stiska pesti za vijoličaste bojevnike, v četrtek bodo javnosti predstavili nove drese, s katerimi se bodo Mariborčani dokazovali na domačih in tujih zelenicah, v petek pa v njih premierno zaigrali na dvoboju z Zavrčem. In kot branilci državnega prvenstva, a tudi novopečeni zmagovalci superpokala bodo naskakovali novo zvezdico. Bila bi že 12., ki bi se znašla v vedno bolj polnih vitrinah najboljšega slovenskega kluba.

Čačić: Njegova prisotnost bo olajšala moje delo

Vse to bodo motivirane vijolice počele v sodelovanju s športnim direktorjem, ki jim je s preklicem napovedanega odhoda pred začetkom prvenstvenih bojev podaril najlepšo novico, v slačilnici pa se je že tako pozitivna volja razlegala povsod. ''Seveda nas vse v klubu veseli, da se športni direktor po kratkih počitnicah vrača. Zdaj smo spet v popolni zasedbi in bomo le še močnejši. Ta položaj je na nekakšen način poskrbel za dodatno mobilizacijo vseh v klubu in tudi okoli njega. Prisotnost športnega direktorja bo hkrati v prihodnje olajšala še moje delo. Ne dvomim o tem, da bomo uspešno sodelovali,'' si je oddahnil trener Ante Čačić. Brkati Hrvat je na odgovorno mesto, ki ga je prej pet sezon opravljal Darko Milanič in mariborsko ekipo štirikrat popeljal na slovenski prestol, sedel prav po nenadnem Zahovičevem povabilu. Zato je še toliko bolj srečen, da bo lahko štajerski izziv nadaljeval v družbi ljubljenca mariborskih tribun, ki je v zadnjih sezonah slovenskemu prvaku vtisnil močan evropski pečat, klubu pa pomagal, da se je rešil iz primeža rdečih številk.

Tavares: Zlatko Zahovič ima velik pomen za klub

Kako po ''vrnitvi vseh vrnitev'' razmišlja mariborska slačilnica, je za klubsko stran podrobneje predstavil kapetan Marcos Tavares: ''Odziv slačilnice je nadvse pozitiven, zelo smo veseli. Športni direktor je pomemben za nas in za klub na splošno. Z njim smo vzpostavili odličen odnos, ob tem pa nizali športne uspehe. Zlatko Zahovič ima velik pomen za klub in v imenu igralcev lahko sporočim: dobrodošel nazaj. Skupaj bomo osvajali nove trofeje in se lotili novih ciljev,'' je prepričan 29-letni Brazilec, ki se je v nedeljo na superpokalnem dvoboju vpisal med strelce. V prejšnji sezoni je bil najboljši prvoligaški strelec, podvig želi ponoviti (to bi bil zanj že tretji naslov strelskega kralja) tudi v tej. Začela se bo v petek, ob mariborski ekipi pa bo znova Zahovič. Spočit in motiviran, da Maribor po malteški oviri preskoči še katero in si priigra odmevno evropsko nagrado – prestižno ligo prvakov. Po zadnjih dogodkih je več kot jasno, da je v Ljudskem vrtu mogoče prav vse.

Ne spreglejte