Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 7. 2012,
9.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Fernando Torres

Ponedeljek, 2. 7. 2012, 9.55

8 let

Torres: Najboljše prihranili za konec (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav je na prvenstvu igral le nekaj več kot 180 minut, je postal najboljši strelec evropskega prvenstva. ''Najbolj je pomembno, da smo osrečili španski narod,'' poudarja Fernando Torres.

Španija je v finalu napolnila italijansko mrežo in s 4:0 poskrbela za najvišjo zmago v zgodovini final evropskih prvenstev. V zaključku srečanja je pomemben delež prispeval Fernando Torres. Kmalu po vstopu v igro je povišal vodstvo na 3:0, nato pa v izdihljajih srečanja nesebično zaposlil še tretjega španskega rezervista Juana Mato. To je bila podaja, s katero se je na lestvici najboljših strelcev prebil na prvo mesto. ''Najboljše smo prihranili za konec. Naredili smo tisto, kar smo nameravali. Takšna predstava je bila potrebna, da smo ubranili naslov. Tega ne bom nikoli pozabil,'' je ''El Nino'' zaupal novinarju Goal.com, v nadaljevanju pa le stežka našel primerne besede, s katerimi je opisal navdušenje v španskem taboru po še enem zgodovinskem mejniku.

''Po takšni tekmi lahko samo uživam. Občutek veselja je skoraj nemogoče opisati, sploh po tem, ko še enkrat dvigneš pokal za najboljšo evropsko ekipo. Zelo sem srečen, da smo osrečili navijače, ki so lahko uživali v naši igri. Španija je lahko ponosna na nas, to pa je tudi najbolj pomembno,'' je dejal napadalec Chelseaja, ki v španski izbrani vrsti ni imel zagotovljenega mesta v udarni enajsterici (le na srečanjih z Irsko in Hrvaško), a je vseeno dosegel tri zadetke. Po zmagi nad Italijo so se mu na igrišču pridružili življenjska sopotnica Olalla, sin Leo in hčerka Nora ter še olepšali španski praznik sredi ukrajinske prestolnice, na tribunah pa ni manjkalo tudi preostalih znanih španskih športnih asov. Pesti za ''rdečo furijo'' so stiskali tudi teniški zvezdnik Rafael Nadal, košarkar Pau Gasol in voznik formule 1 Fernando Alonso.

Ne spreglejte