Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 10. 2008,
9.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 24. 10. 2008, 9.24

8 let

Trifkovič: Koprčani niso najslabši

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V sobotnem derbiju začelja 14. kroga PrveLige Telekom Slovenije bo osmouvrščeni Rudar Velenje gostil Koprčane, ki so povsem na dnu razpredelnice. Damjan Trifkovič opozarja na kakovost ''kanarčkov''.

Velenjčani so v sredo zaključili pokalno zgodbo. Na gostovanju v Ljudskem vrtu jih je izločil favorizirani Maribor. ''Malce smo razočarani, čeprav moramo biti kar realni. Maribor je v zelo dobri formi, tako da smo pričakovali težko tekmo. V prvem polčasu smo dobro stali na igrišču, imeli nekaj priložnosti, a jih nismo izkoristili, kazen pa je sledila v drugem delu. Moramo pa vendarle ostati realni. Pred kratkim smo prišli iz druge lige. Naš prvoten cilj je, da sezono dobro 'izpeljemo' do konca in se na prvenstveni lestvici držimo v sredini. Priložnosti v pokalu bo v prihodnjih letih še veliko,'' je povedal za Sportal zvezni igralec Rudarja Damjan Trifkovič, ki je kot edini v velenjskih vrstah stopil na igrišče prav v vsakem krogu PrveLige Telekom Slovenije. V tej sezoni je zbral 13 nastopov, vsega skupaj pa je odigral 1097 minut. Med strelce se je vpisal trikrat.

Ena od težjih tekem

Tri dni po porazu v štajerski prestolnici čaka ''knape'' dvoboj z zadnjeuvrščenim klubom v prvoligaški druščini. Počitek bo za oba kluba enak, saj so bili v sredo dejavni tudi Koprčani, za razliko od Velenjčanov pa so si po loteriji strelov z bele točke proti Nafti priigrali polfinalno vstopnico. V prvenstvu gre Primorcem veliko slabše ... ''To je zelo varljiv podatek. Koprčani so mogoče zadnji na lestvici, niso pa najslabši v prvenstvu. Ravno nasprotno, to bo ena od težjih tekem. Če hočemo zadržati razliko, ki nas loči od zadnjih mest, moramo nujno zmagati. Koper je zelo dober, navsezadnje pa so vse ekipe v prvi ligi enakovredne. Verjamem, da se bodo gostje v nadaljevanju sezone dvignili, tako da nam v soboto vsekakor ne bo lahko,'' razmišlja nogometni ''otrok'' velenjskega kluba, ki je letos prvič oblekel državni dres mlade izbrane vrste

Na voljo tudi Dedič

Velenjčani, ki so v 5. krogu na gostovanju na Bonifiki osvojili točko, bodo v petek opravili še zadnji trening pred ''derbijem začelja'', nato pa sledita počitek in priprava na pomembno tekmo. ''Marsikaj moramo postoriti tudi v glavah in se po zadnjih dveh porazih psihično pripraviti na tekmo,'' je še dodal ''Trifko''.

Strateg Rudarja Marijan Pušnik bo lahko po dolgem času računal na vse izbrance. Seznam poškodovanih je povsem prazen, s prvo ekipo pa je začel trenirati tudi že Rusmin Dedič. Kaznovanih igralcev ni ...

Ne spreglejte