Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
25. 7. 2008,
18.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 25. 7. 2008, 18.27

8 let

Trifkovič: Maribor je nepredvidljiv

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Velenje bo po 26 mesecih znova gostilo prvoligaško nogometno tekmo. V soboto bo na štadionu Ob jezeru gostoval sedemkratni državni prvak iz Maribora. Damjan Trifkovič napoveduje izenačen dvoboj.

Zadnja prvoligaška tekma v slovenski ''prestolnici lignita'' je bila odigrana 27. maja 2006, ko sta se Rudar in Bela krajina razšla z neodločenim rezultatom 2:2. Omenjena kluba sta dve sezoni kasneje igrala pomembno vlogo v drugoligaški druščini, na koncu pa je vrnitev v klubsko elito uspela Velenjčanom. V uvodnem krogu tekmovalne sezone 2008/09 so izgubili na gostovanju v ''sosedskem'' Celju (0:2). ''Naredili smo preveč napak. Igra nam je stekla, a se nam je poznalo, da nismo bili dovolj močni v 'duelih'. Celjani so bili v tem pogledu veliko boljši. To so znali izkoristili in na koncu zmagali. Tekme niti nismo tako slabo odigrali. Ustvarili smo si veliko priložnosti. Zmanjkalo je le nekaj sreče, še posebej na začetku tekme, nato pa se je tekma ravnala po pravilu 'kdor ne da, ta dobi'. Zadetek smo dobili v zadnji minuti prvega polčasa, tako da se nismo imeli časa 'pobrati'. V nadaljevanju smo se hoteli vrniti, a smo prejeli še drugi nesrečni gol in si otežili položaj,'' je povedal za Sportal Damjan Trifkovič, ki je priznal, da so se v pripravljalnem obdobju na srečanje z Mariborom skupaj s soigralci trudili, da bi omenjene napake odpravili. Mladi zvezni igralec ''knapov'' napoveduje igro na zmago. ''Maribor je nepredvidljiv, kar je pokazal že na tekmi s Koprom, ki je niti ni odigral tako dobro. Veliko bo odvisno tudi od gledalcev. Kar pa se tiče letošnje pripravljalne tekme, ki smo jo v Velenju dobili s 3:0, lahko povem, da so takšne tekme povsem drugačne kot tiste prave, ko gre za točke in nenazadnje denar. Vseeno sem mnenja, da lahko osvojimo vse tri točke''

Potrebno paziti na prekinitve

Velenjčani se bodo v soboto namerili na nekdanje izbrance njihovega sedanjega trenerja Marijana Pušnika. ''Maribor je velik klub. Na velikih tekmah igra zelo dobro. Je zelo motiviran, ima pa tudi veliko podporo. V Velenju bodo imeli Mariborčani verjetno večjo podporo, tekma pa bo izenačena. Morali bomo popraviti 'duel' in odigrati štajerski derbi s polnim srcem,'' je dejal mladi reprezentant, na katerega računa selektor Tomaž Kavčič. V vrstah gostov je izpostavil predvsem Zorana Pavloviča. ''Poznam ga tudi osebno. Je zelo dober in izkušen igralec, njegov udarec pa zelo močan. Največje orožje Maribora je zagotovo igra iz prekinitev. Na njih bo potrebno najbolj paziti in se jim izogibati,'' je naznanil 21-letni Štajerec, ki je svečke na rojstnodnevni torti upihnil pred tremi dnevi. Po njegovem mnenju sprememba drugoligaškega s prvoligaškim okoljem ni zelo velika. ''Že v drugi ligi smo solidno igrali prijateljske tekme s prvoligaši. Zdaj je igra malce močnejša, hitrejša je tudi izmenjava žoge. A spet ne tako očitno,'' je priznal nogometni ''otrok'' Rudarja, ki vztraja na štadionu Ob jezeru že 15. leto zapored.

Brez Cipota in Kolenca

Pušnikova četa bo v 2. krogu PrveLige Telekom Slovenije oslabljena za nekaj imen. Zaradi poškodbe zadnje lože bo počival nekdanji reprezentant (pa tudi branilec Maribora) Fabijan Cipot, bolečine v noge čuti tudi Matej Kolenc, medtem ko se stanje Luke Prašnikarja (imel je zvin gležnja) ter Mihe Goloba izboljšuje.

Kapetanski trak bo znova zaupan Almirju Sulejmanoviču, ki je med soigralci zelo priljubljen, bogate izkušnje pa si je med drugim pridobival tudi v Belgiji. Mu bodo pomagale na tekmi z Mariborom?

Ne spreglejte