Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
20. 6. 2012,
19.37

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NZS

Sreda, 20. 6. 2012, 19.37

3 leta, 8 mesecev

Triglav v 1. SNL, Interblock brez druge lige

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Izvršni odbor NZS je kranjskemu Triglavu prižgal zeleno luč za igranje v 1. SNL, v drugi pa ne bo več igral Interblock, čeprav je osvojil četrto mesto. Milan Miklavič odslej direktor reprezentanc.

Izvršni odbor je na 11. seji sprejel sestavo lig za tekmovalno sezono 2012/13. V prvoligaški konkurenci je tako glede na lansko sezono edini novinec Aluminij, člani IO pa so prižgali zeleno luč za Triglav, ki tako po odstopu Doba ostaja prvoligaš tudi v prihodnji sezoni. V 2. SNL bosta na podlagi doseženih športnih rezultatov v prejšnji sezoni nastopala Krka in Zavrč, Interblock, ki je izstopil, pa bo zamenjal Šmartno 1928. Ljubljanski klub, nedavno ga je zapustil Joc Pečečnik, vodenje pa so prevzeli starši mladinske sekcije, je pred negotovo prihodnostjo, v drugoligaškem okolju pa ga v prihajajoči sezoni 2012/13 ne bomo več gledali. Zanimivo je, da je Šmartno po napetem zadnjem krogu 2. SNL osvojil zadnje mesto, dvakratni slovenski pokalni prvak pa je osvojil četrto mesto. Pečečnik bi se lahko v Interblockovo zgodbo znova vpletel, če mu bo omogočen projekt prenove bežigrajskega štadiona. Lendavska Nafta, ki se nahaja na robu finančnega propada, ne bo zdrsnila v drugo, temveč v eno izmed nižjih lig. Iz druge lige ni izpadla niti predzadnja Bela krajina.

Miklavič direktor reprezentanc, Dobovičnik ostaja selektor

Nogometna zveza Slovenije (NZS) bo s spremembami v disciplinskem pravilniku zdaj še odločneje nastopila proti sovraštvu, nasilju, nestrpnosti in žalitvi dostojanstva na nogometnih tekmah, imenovali pa so tudi disciplinske tožilce. Člani IO so Milana Miklaviča, dolgoletnega pomočnika Matjaža Keka na klopi članske nogometne reprezentance, kateri je pomagal tudi do nepozabnega preboja na svetovno prvenstvo 2010, imenovali za direktorja reprezentanc, selektor futsal reprezentance Andrej Dobovičnik pa je dobil nov mandat. V naslednji sezoni bodo prvič izvedli tudi licenciranje v ženskih nogometnih klubih.

Kot predvideva pravilnik NZS o nogometnih reprezentancah bo Miklavič v vlogi direktorja reprezentanc sodeloval v delu z vsemi mladimi reprezentancami vključno s selekcijo U-21, z ženskimi in futsal reprezentancami, njegove osnovne naloge in pristojnosti pa so, da sodeluje v postopku izbire selektorjev reprezentanc, skupaj s strokovnim vodstvom reprezentanc in strokovno službo NZS koordinira delo z reprezentancami, izdela model selekcioniranja igralcev za reprezentance in spremlja razvoj perspektivnih reprezentantov.

Ne spreglejte