Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 10. 2023,
19.30

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

slovenska ženska nogometna reprezentanca

Torek, 31. 10. 2023, 19.30

6 mesecev

Liga narodov v nogometu za ženske

Tudi na četrti tekmi se je Slovenkam zmaga izmuznila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
slovenska ženska nogometna reprezentanca Lara Prašnikar | Lara Prašnikar | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Lara Prašnikar

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi lige narodov v Murski Soboti z Belorusijo igrala 0:0. Izbranke Saše Kolmana bodo v zadnjih dveh krogih prvega decembra gostile BiH, za konec pa petega decembra igrale na Češkem.

slovenska ženska nogometna reprezentanca
Sportal Slovenke v izdihljajih tekme ob zmago

Špela Kolbl | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Špela Kolbl Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Slovenke so bile proti Belorusiji že pred dnevi na pragu prve zmage v ligi narodov, saj so vodile vse do izdihljajev tekme, a iztržile le točko. Doma so upale na boljši izkupiček, vpisale pa enakega. To pa kljub temu, da so od 80. minute igrale z igralko več, da so prevladovale praktično vso tekmo, da so imele kar 16 kotov proti le dvema Belorusinj, ki niso niti enkrat streljale, medtem ko Slovenke 15-krat. Zapravile so najstrožjo kazen.

Slovenske igralke so prevladovale v uvodu tekme, imele na voljo številne podaje iz kota, tudi nekajkrat poskusile s streli, vendar mreže jim ni uspelo zatresti. Podrejene gostje so že po 35 minutah opravile prvi menjavi in bile one v končnici polčasa odločnejše, a niso posebej resno ogrozile Zale Meršnik.

Lara Prašnikar | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Lara Prašnikar Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Tudi uvod drugega dela je pripadel Slovenkam, ki pa so preslabo streljale, tudi Sari Makovec v 52. minuti od daleč ni uspelo zadeti v okvir sicer praznih beloruskih vrat. Makovec je od daleč poskusila tudi v 60. minuti, vendar je bila beloruska vratarka na mestu, tako kot v 67. minuti po novem nevarnem poskusu iste igralke.

 Lara Prašnikar | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Lara Prašnikar Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Prav Makovec je v 70. minuti priigrala najstrožjo kazen slovenski vrsti, ko jo je spotaknila Anastasija Linik, z bele pike je v 71. streljala Mateja Zver, vendar je Natalija Voskobović tudi njen poskus obranila. Korina Janež je malce pozneje preslabo zadela žogo v dvoboju z belorusko vratarko, od 80. minute pa so Slovenke igrale z igralko več. Takrat je bila izključena Ana Pilipenko, tako da so Slovenke še bolj pritiskale, v 87. minuti tudi zadele, a iz domnevnega prepovedanega položaja. Zver je imela priložnost tudi v 91. minuti, a ji ni uspelo zadeti iz bližine.

Liga narodov, skupina B4:

Češka - Bosna in Hercegovina 2:2 (1:1)
Slovenija - Belorusija       0:0

Lestvica:
1. BiH 8 točk

2. Češka 7
3. Slovenija 3
4. Belorusija 2
Ne spreglejte