NATISNI PISAVA

Ni vsakdo, ki si natakne rjuho okoli glave, bogati arabski šejk

V Getafeju nasedli lažnim investitorjem

Avtor: STA

Madrid - Španska policija je aretirala sedem oseb, ki so se izdajale za zastopnike potencialnih investitorjev iz Dubaja ter Egipta. Želeli so vložiti v že tako obubožani klub Getafe.

Ni vse zlato, kar se sveti in ni vsakdo, ki si natakne rjuho okoli glave, bogati arabski šejk, si bodo še dolgo ponavljali pri španskem nogometnem prvoligašu Getafeju. Klub so si namreč za tarčo izbrali domiselni prevaranti, ki so se izdajali za bogate arabske investitorje ter opeharili že tako obubožani klub. Po policijskih ugotovitvah je sedmerica premamila predsednika Getafeja Angela Torresa z lažnimi obljubami, da bo v klub vložila več deset milijonov evrov, vendar pa so domnevni investitorji kot pogoj za sodelovanje zahtevali poroštvo, ki ga je moral prvi mož Getafeja položiti na poseben bančni račun. Policija je prevarantsko združbo izsledila na podlagi izdanih čekov brez kritja. Šesterica je iz Španije, eden prihaja iz Dominikanske republike.

Seveda iz investicije ni bilo nič, poroštvo, za kolikšen znesek je šlo, v Getafeju in pri policiji niso želeli razkriti, pa so prevaranti pospravili v svoj žep. Neverjetno je, da se je Torres v Dubaju celo udeležil podpisovanja lažne pogodbe ter se med rokovanjem slikal z lažnim šejkom, a se je kasneje izkazalo, da šejk ni bil šejk, temveč je združba za to vlogo najela kar nekega natakarja iz Brazilije, ki naj bi mu plačali 50 evrov. Torres in takratni kapetan ekipe Manuel del Moral sta se 11. aprila lani udeležila novinarske konference v Dubaju, na kateri je finančna skupina, ki si je nadela ime "The Royal Emirates Group of Companies", objavila nakup Getafeja.

Sedmerica, ki je imela sedež v Barceloni, naj bi na podoben način ogoljufala tudi nižjeligaški klub Palafrugell. Žrtev potegavščine pa bi lahko postali tudi pri Espanyolu, pri katerem pa so še pravočasno prejeli namig, naj se nikar ne spuščajo v finančno pustolovščino.

Foto: Reuters

Ključne besede: Getafe, nogomet la liga

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Hyundai, novi i20

Revolucija v dizajnu, pretiravanje v prostornosti.

Posebna ponudba za 1. maj

Hotel Histrion * * * * Nočitev/zajtrk že od 57,00 € po osebi. Popusti za otroke, notranji bazeni in wellness center,…

Podarjamo biološko čistilno napravo!

Nameravate vgraditi čistilno napravo? Sodelujte in se potegujte za novo čistilno napravo One2clean!

oglasno sporočilo Zagotavlja