Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 10. 2013,
17.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ermin Šiljak NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 21. 10. 2013, 17.53

8 let

"Upam, da mu pri Olimpiji ne bodo metali polen pod noge, kot so meni"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pri nogometnem klubu Olimpija so se po odstopu Andreja Razdrha odločili na mesto trenerja postaviti Milorada Kosanovića. Srbskega stratega pozna Ermin Šiljak, ki pravi, da je to smela odločitev.

Po že tretjem zaporednem porazu Olimpije, ki je sprožil precej negodovanja navijaške skupine Green Dragons, imajo zmaji spet novega trenerja. Kljub temu da naj bi bili pri Olimpiji zadovoljni z delom Andreja Razdrha, pa so bili rezultati občutno pod pričakovanji.

Tako je prvi mož kluba Izet Rastoder na trenerski položaj imenoval Milorada Kosanovića. Slovenski javnosti malo poznani srbski trener je pred delom na Kitajskem vodil Crveno zvezdo, Vojvodino, bil pa je tudi selektor Malte.

V sezoni 2003/04 je bil trener kitajskega prvoligaškega kluba Dalian Shide. Takrat je na primer pod njegovim vodstvom igral Ermin Šiljak, ki je bil najboljši strelec azijske lige prvakov. In kaj pravi Šiljak o novem trenerju Olimpije?

"Zelo dobro ga poznam. Bil je moj trener na Kitajskem in on je botroval mojemu prihodu, sodelovala sva 15 mesecev. Deloval je v Aziji, kjer je osvojil kar osem ali devet lovorik, in predvidevam, da si je spet zaželel delovati v Evropi. Je intelektualec in ima bogate izkušnje, ki lahko pomagajo Olimpiji, da se znova dvigne in pride tja, kjer je pred tem stanjem že bila. Goji napadalni nogomet, saj želi vedno zmagovati. Upam, da mu bodo pustili, da normalno opravlja svoje delo, in mu ne bodo metali polen pod noge, kot so jih meni. Vsak trener ima svoj način dela, najbolje je, da pustimo času čas in se prepričamo. Po mojem mnenju je to eden od najboljših trenerjev, ki so delovali pri nas," je bil poln pohval Šiljak.

Ne spreglejte