Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
17. 4. 2012,
8.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 17. 4. 2012, 8.36

8 let

V Ljudskem vrtu brez Pokorna in Zoliča, Misja kaznovan

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Triglava so se z zmago v Domžalah približali devetouvrščeni Nafti na točko razlike, a tudi izgubili nekaj igralcev. Obeta se razburljiv zaključek. ''Orli'' v nedeljo pri bodočem prvaku.

Po koncu jesenskega dela ni kazalo tako obetavno. Edini gorenjski prvoligaš je za najbližjim sosedom na razpredelnici, devetouvrščeno Nafto (to mesto vodi v kvalifikacije za obstanek), zaostajal za krepkih osem točk. Ker je v zimskem prestopnem roku v kranjski slačilnici prišlo še do nekaterih sprememb in se je trener Siniša Brkić spopadel še z dodatnim izzivom, so se gorenjski ljubitelji nogometa počasi že pripravljali na vrnitev v 2. SNL. Strateg ''trmastih orlov'' pa je vseeno upal, da bi še lahko pokvarili načrte tekmecem in pred začetkom spomladanskega dela drzno napovedal, da verjame v obstanek. Brkićeve besede doživljajo potrditev po 30. krogu (v spomladanskem delu jih je bilo odigranih devet), saj so se njegovi izbranci Lendavčanom približali na vsega točko zaostanka. Do konca pa je še šest krogov, tako da velja pričakovati še razburljivo končnico. Nafta v spomladanskem delu sploh še ni dočakala zmage, Triglav pa je zmagal že trikrat. Po senzacionalni domači ''uverturi'' z Mariborom (2:1) in dragocenih treh točkah iz Lendave je načrte pokvaril še Domžalčanom in poskrbel za prvi poraz njihovega novega trenerja v 1. SNL. Poleg treh točk, ki so jih Triglavani iz mesta ob Kamniški Bistrici srečno pripeljali domov, so vsaj za nekaj časa izgubili Jalna Pokorna (kaznovan) in Edvina Zoliča (obnovljena poškodba kolena, zaradi katere je v preteklosti manjkal poldrugo leto), težave z virozo pa so preprečile nastop Anžetu Jelarju. Za nameček bodo morali Kranjčani seči še v žep, saj je bil športni direktor in pomočnik trenerja Robert Misja zaradi žaljenja sodnikov na tekmi v Domžalah odstranjem iz ograjenega dela igrišča, ob zapuščanju igrišča pa je z žalitvami nadaljeval. Disciplinski sodnik NZS ga je kaznoval z vsoto 120 evrov in prepovedjo nastopa na eni tekmi.

Podobna kazen je po sklepu, pod katerega se je podpisal Simon Jeglič, doletela tudi nekdanjega slovenskega reprezentanta Pokorna. Zaradi dveh rumenih kartonov je moral predčasno z igrišča, drugi karton pa si je prislužil zaradi brezobzirne igre. Ne bo smel nastopiti na eni tekmi, tako da bo manjkal v nedeljo, ko se Triglav odpravlja v Ljudski vrt. Pod Kalvarijo bo vse pripravljeno na slavje, saj bo imela Milaničeva četa imenitno priložnost, da dokončno potrdi jubilejni deseti naslov, po katerem si bo lahko na klubski grb pripela prestižno zvezdico. Morda pa bodo Mariborčani tudi na papirju prvaki že prej. Če Olimpija v petek ne bo premagala Nafte, bi ''vijolice'' nazdravljale s šampanjcem že krepko pred obračunom s Triglavom. S tistim klubom, ki ga je presenetil na uvodnem spomladanskem dejanju.

Ne spreglejte