Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 7. 2015,
14.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 21. 7. 2015, 14.15

8 let

V Splitu brez presenečenja, Vito Plut skoraj izločil sloviti West Ham

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Luke Koper na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij lige Europa v Splitu niso ubranili majhne prednosti z Bonifike. Po zmagi s 4:1 je napredoval Hajduk.

Rumeno-modri so kljub relativno ugodnemu izidu s prve tekme morali priznati premoč v splitskem peklu. Pred dodobra polnimi tribunami so domači nogometaši pokazali dobro realizacijo, izkoristili napake koprske vrste in se veselili preboja v naslednji predkrog. Koprčani so tako kot zadnji slovenski klub - po Domžalah, Celju in Mariboru - izpadli iz evropskih tekmovanj.

Za slovenske pokalne prvake se na povratno srečanje v Splitu ni začelo, kot so si želeli, saj so domači povedli že v drugi minuti. Z razdalje je močno sprožil Ante Roguljić, korpski vratar Vasja Simčič ni dobro posredoval in žogo odbil le do Tomislava Kiša, ki je odbitek poslal v prazno mrežo.

V nadaljevanju tekme so več prikazali Koprčani, ki so imeli več žogo v nogah, bili tudi nevarnejši, a Hajduk je pet minut pred koncem udaril še enkrat. V samostojni akciji je Brazilec Jefferson zamahnil kot s katapultom, njegova bomba pa je končala za hrbtom Simčiča.

Koprčani so v podaljšku prvega polčasa, v 47. minuti presenetili domačine. Amar Rahmanović je lepo podal v kazenski prostor, kjer se je najbolje znašel Matej Palčič in z glavo zabil gol ter znižal na 1:2.

Hajdukov Mijo Caktaš je v 62. minuti iz neposredne bližine prelisičil koprskega vratarja in domače povedel v vodstvo 3:1.

V 69. minuti je Anton Maglica takoj po vstopu v igro izkoristil zmedo v kazenskem prostoru Kopra in zabil za 4:1. To je bil tudi končni rezultat tekme, kar je pomenilo, da je s skupnim izidom 6:4 napredoval Hajduk.

Rijeka pričakovano pomahala v slovo

Že pred povratnim srečanjem je bilo jasno, da Rijeko Matjaža Keka reši le čudež, saj so si Rečani že pred domačimi gledalci nakopali visok zaostanek, ki ga na povratni tekmi niso mogli izničiti. Rijeka je sicer povedla z 2:0, a se Škoti niso zmedli in na koncu z varnih 2:2 napredovali v tretji krog. Slovenca Miral Samardžić in Roman Bezjak sta v dresu hrvaške ekipe odigrala celotno srečanje.

Bolj uspešeni so bili Benjamin Verbič (Köbenhavn), Rene Mihelič (Debrecen), Tadej Trdina (WAC), ki se bo v tretjem krogu kvalifikacij udaril z Borussio Kevina Kampla, in Andraž Kirm (Omonia).

Vito Plut je z Birkirkaro z 1:0 dobil povratno tekmo proti favoriziranemu West Hamu, ki igra po mnenju mnogih v najboljši ligi na svetu - premier league, a to je pomenilo le podaljške in nato še enajstmetrovke. Čeprav je Belokranjec, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, zadel eno izmed enajstmetrovk, so več znanja in natančnosti pri loteriji pokazali Angleži, ki so se tako izognili veliki sramoti.

Ne spreglejte