Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
6. 7. 2012,
16.40

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 6. 7. 2012, 16.40

8 let, 1 mesec

V Stožicah se bo plesala samba

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če se dan pozna po jutru, bo Brazilec William Franklin Vicente v dresu Olimpije dosegel še veliko zadetkov. Na prvem uradnem srečanju je dosegel dva, čeprav je kot rezervist odigral le četrtino tekme.

Pred prihodom v Ljubljano je veljal za enega najhitrejših napadalcev v 1. SNL, rubrika zadetkov pa vseeno ni bila tako polna, kot bi jo od obetavnega tujca v dresu Novogoričanov pričakovali. V minuli sezoni je mrežo prvoligaških tekmecev zatresel le trikrat, kar pa vseeno ni zmotilo vodstva Olimpije, da ga za 100.000 evrov, toliko je znašala odškodnina ''vrtnicam'', privabi v Stožice. Prispel je rahlo poškodovan, preskočil večino prijateljskih srečanj, pred evropsko uverturo pa opravil le en trening. Zato je bilo zadovoljstvo po učinkoviti predstavi z luksemburžanskim podprvakom še toliko večje. ''Zelo sem zadovoljen. Najlepše, kar se ti lahko zgodi, je, da dosežeš dva zadetka in pomagaš ekipi do zmage. Najbolj je važno, da je Olimpija zmagala, sam pa lahko odigram še bolje, saj sem imel v zadnjih tednih težave s poškodbo,'' je dejal 23-letni William Franklin Vicente, ki je v domovini nabiral izkušnje pri Figueirenseju. Tam je nekoč igral tudi nekdanji ''dirigent'' Domžalčanov in Vicentejev rojak Juninho, ki sedaj brani barve Murinega evropskega tekmeca, Bakuja. ''Frenku'', takšen nadimek se ga je oprijel že v Novi Gorici, dneve v Sloveniji lajša prisotnost družine, spada tudi med brazilske legionarje, ki jih ne zanimajo pijača, ženske in zabave. Nekaj, s čimer nekateri izmed največjih brazilskih nogometnih velemojstrov redno polnijo naslovnice.

Zarifović: V Maribor gremo po lovoriko

Dolgolasi Brazilec, ki izstopa s hitrostjo in prodornostjo, živi v Sloveniji že skoraj dve leti, a mu slovenski jezik še vedno povzroča preglavice. ''Razume številke, dneve, datume … V Gorici se je tudi malce učil slovensko, a mu ni šlo najbolje. Smo ga pa naučili italijansko, tako da se tudi v Olimpiji lažje sporazumeva, saj tu ne manjka igralcev s primorske regije,'' nam je zaupal Aris Zarifović, brezkompromisni branilec, ki je skupaj z Vicentejem prispel v Ljubljano v novogoriškem paketu. In prostovoljno opravlja tudi vlogo Vicentejevega prevajalca. ''Tekmeca nismo dobro poznali, v prvem polčasu pa se še privajali na njegov obrambni slog. Dobro je, da smo v drugem polčasu takoj zadeli. Nato so se gostje odprli, mi pa zasluženo zmagali s 3:0, tako da lahko gremo v Luksemburg s pozitivnim rezultatom,'' je dejal 24-letni branilec, ki je v udarni enajsterici Olimpije nadomestil Milana Anđelkovića.

V nedeljo bo naskakoval prvo lovoriko, saj se bosta v Ljudskem vrtu za superpokal pomerila večna tekmeca, Maribor in Olimpija. ''Zdaj smo odigrali dobro še dve, tri tekme. Radi bi nadaljevali v tem ritmu. Gremo po zmago, želimo lovoriko,'' ne skriva cilja Aris, ki je s selitvijo v Ljubljano zelo zadovoljen. ''Tu je večji štadion, več navijačev, več soigralcev … Ne bom rekel nič slabega o Gorici, tam sem se imel zelo dobro, ampak enkrat moraš spremeniti zadevo in iti v boljši klub. Zelo sem vesel, da sem tukaj. Soigralci in trener so me vrhunsko sprejeli, v Ljubljani imam tudi veliko prijateljev, tu študira moje dekle.'' Pohvalil je trenerja Ermina Šiljaka, ki ga doživlja kot dobrega motivatorja. ''Še posebej takrat, ko ti ne gre. Zelo nas spodbuja in zagovarja delo, delo in še enkrat delo. Tako pride vse na svoje mesto.''

Olimpija je tekmovalni del sezone začela z zmago. Če pa je imela v četrtek opravek z luksemburžanskimi ''amaterji'', pa bo povsem drugačna pesem v nedeljo, ko se odpravlja na Štajersko. Tam jo bo pričakal Maribor, ki želi zvestim navijačem za začetek podarili uvodno lovoriko. Proti Olimpiji bi bila še toliko slajša. ''Zeleno-beli'' so veseli, da so si v četrtek priigrali veliko prednost, saj bodo lahko v Ljudskem vrtu zaigrali na polno moč. Obeta se pravi praznik slovenskega nogometa.

Ne spreglejte