Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 7. 2014,
14.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 8. 7. 2014, 14.02

8 let

Včasih skupaj za Slovenijo, zdaj zvesta Fürthu in Olimpiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanja slovenska reprezentanta Goran Šukalo in Aleksandar Rodić sta prvi teden julija izkoristila za podaljšanje pogodb s kluboma, kjer sta igrala že v prejšnji sezoni.

Nekdanji slovenski reprezentančni vezist je bil zelo zadovoljen po podpisu pogodbe s klubom SpVgg Greuther Fürth. "Že od začetka so me tukaj zelo dobro sprejeli, zadovoljen sem s položajem, ki ga imam v ekipi, tudi pogovor o podaljšanju pogodbe z vodstvom kluba je minil v zelo prijetnem vzdušju. Veseli me, da bom lahko še naprej s svojimi bogatimi izkušnjami pomagal mlademu moštvu," je Goran Šukalo povedal za klubsko stran Fürtha, ki je v prejšnji sezoni za las zgrešil napredovanje v bundesligo. V dodatnih kvalifikacijah ga je izločil Hamburger SV.

Zadovoljen je bil tudi predsednik kluba Helmut Hack: "Goran je naš prvi igralec in je bil zelo dobro sprejet tako v klubu kot med igralci. Mladim igralcem je s svojim profesionalnim odnosom postal vzgled." Koprčan je v karieri v Nemčiji odigral 267 prvenstvenih tekem ter dosegel 43 golov. V Nemčiji igra že 12 let, nova pogodba pa ga s klubom veže do 30. junija 2016.

Rodić: Ekipa Olimpije je mlada in nadarjena

Ko je Šukalo branil barve Slovenije, je slačilnico pogosto delil tudi z Aleksandrom Rodićem. Izkušeni napadalec ostaja pri ljubljanski Olimpiji, s katero se je dogovoril za nadaljevanje sodelovanja. To bo trajalo do konca nove sezone 2014/15.

"Vesel sem, da ostajam v zeleno-belem dresu. Želja z obeh strani je bila dovolj velika, ekipa je mlada in nadarjena, tako da vsi skupaj komaj čakamo začetek nove klubske sezone," je dejal napadalec, ki je pred vrnitvijo v Slovenijo nabiral izkušnje na Kitajskem.

V spomladanskem delu pretekle sezone je Rodić za Olimpijo v prvi slovenski ligi odigral osem tekem in dosegel dva zadetka.

Ne spreglejte