Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2018,
11.20

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Ricardinho futsal futsal euro 2018 Igor Osredkar

Ponedeljek, 26. 2. 2018, 11.20

6 let, 3 mesece

Igor Osredkar

Velika čast: Uefa ni pozabila na slovenskega kapetana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Igor Osredkar | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Kapetan slovenske reprezentance v futsalu Igor Osredkar je bil po izboru Evropske nogometne zveze (Uefa) uvrščen v najboljšo ekipo evropskega prvenstva, ki ga je med 30. januarja in 10. februarjem gostila Ljubljana. "Izredno sem presenečen in počaščen," ne skriva zadovoljstva izkušeni Slovenec, ki se je z izbrano vrsto uvrstil med osem najboljših v Evropi.

Evropska krovna zveza, katere najvišji predstavniki se danes družijo na 42. rednem kongresu v Bratislavi, je izbrala najboljše na letošnjem vrhuncu sezone v dvoranskem nogometu. Euro v futsalu, ki so ga osvojili Portugalci in navdušili občinstvo v razprodanih Stožicah, so zaznamovali številni vrhunski posamezniki.

Najboljša ekipa EP 2018 (14 igralcev):

Georgi Zamtaradze (Rusija), Higuita (Kazahstan), Taynan (Kazahstan), Douglas Junior (Kazahstan), André Coelho (Portugalska), Pedro Cary (Portugalska), Bruno Coelho (Portugalska), Ricardinho (Portugalska), Ivan Čiškala (Rusija), Mladen Kocić (Srbija), Igor Osredkar (Slovenija), Miguelín (Španija), Pola (Španija), Petro Šoturma (Ukrajina).

Osredkar: To ni mačji kašelj

Igor Osredkar in Ricardinho, kapetana slovenske reprezentance in evropskih prvakov | Foto: Vid Ponikvar Igor Osredkar in Ricardinho, kapetana slovenske reprezentance in evropskih prvakov Foto: Vid Ponikvar Po mnenju Uefe je izstopal tudi slovenski kapetan Igor Osredkar. Z dvema zadetkoma je zapečatil usodo Italije, na tekmovanju pa je v treh nastopih prispeval tudi tri podaje in se uvrstil v najboljšo ekipo turnirja. V njej je bilo pričakovano največ novopečenih evropskih prvakov Portugalcev na čelu s kapetanom Ricardinhom, ki je bil izbran za najboljšega posameznika turnirja.

"Izredno sem presenečen in počaščen zaradi tega izbora! Vesel sem, ker mi je uspelo priti med te igralce, to ni mačji kašelj. To je velika nagrada za vse dozdajšnje delo in odrekanja, hkrati pa velika spodbuda za nadaljnje delo," je za futsal.si povedal Osredkar, ki se je po evropskem prvenstvu hitro vrnil na Hrvaško, kjer v Makarski brani barve kluba Novo Vrijeme Apfel. V nedeljo je odigral tekmo hrvaškega prvenstva in izgubil na gostovanju pri Vrbovcu (3:7). Dosegel je uvodni gol na tekmi.

Pet najboljših na Euru 2018:

Georgi Zamtaradze (Rusija), Taynan (Kazahstan), Douglas Junior (Kazahstan), Pola (Španija) in Ricardinho (Portugalska).

Ne spreglejte