Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
4. 10. 2017,
15.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 Bojan Jokić Milivoje Novakovič

Sreda, 4. 10. 2017, 15.30

6 let, 7 mesecev

Bojan Jokić

Verjame, da bodo v Londonu javnost spet zvlekli na svojo stran

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Bojan Jokić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometaši so danes odpotovali proti Londonu, kjer jih v četrtek čaka pomembna, verjetno kar odločilna tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Angliji. Eden izmed izkušenejših med njimi je Bojan Jokić, ki je pred obračunom na Wembleyju optimist. Z reprezentanti je odpotoval tudi Milivoje Novaković.

Slovenijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v skupini F v četrtek ob 20.45 čaka tekma proti Angliji v Londonu. V nedeljo ob 18. uri se bo v Ljubljani pomerila s Škotsko

"Čakata nas izjemno zahtevni tekmi. Razpored je tak, da najprej igramo proti Angliji in potem proti Škotski. Morda bi bilo bolje, če bi bilo obratno in bi imela Anglija pred tekmo z nami že zagotovljen nastop na svetovnem prvenstvu, a tako pač je. Gremo po zmago, čeprav vemo, da bo težko," pravi Bojan Jokić, z 85 nastopi tretji na večni lestvici po številu odigranih tekem za Slovenijo in tudi tretji v zdajšnji zasedbi (več nastopov imata Boštjan Cesar in Valter Birsa).

"Če želimo osvojiti tri točke, moramo ponoviti predstavo s prve tekme proti Angliji v Stožicah, kjer smo remizirali, čeprav bi lahko tudi zmagali. Moramo ohraniti nedotaknjeno mrežo, naj Jan Oblak brani tako dobro, kot brani vedno, potem pa moramo zabiti še gol," je ugotovil dolgoletni reprezentant, ki dobro ve, da so Angleži v tej sezoni v zelo dobri formi. Tako kot vse ga najbolj skrbi napadalec Tottenhama Harry Kane.

"Res je v izjemni formi, a moramo misliti predvsem na nas. Vemo, da smo Angležem že pokazali, da lahko igramo proti njim. Čaka nas velika tekma, a takšne tekme smo že igrali in pokazali, da se lahko kosamo tudi proti Angliji. Ne nazadnje smo se ji dobro upirali tudi v preteklosti, ko je imela morda še boljšo generacijo, kot jo ima zdaj," pravi Kranjčan.

Zdržati do 60., 70. minute, potem pa ...

"Morali bomo biti zbrani od prve do zadnje minute. Najbolj pomembno je, da do 60., 70. minute ne prejmemo gola. Če bo tako, potem je mogoče prav vse. Vemo, da bodo Angleži merili na zmago, saj si želijo zagotoviti svetovno prvenstvo in bi se od kvalifikacij radi poslovili z domačo zmago. Verjamem, da nam bo uspelo. Sem optimist. Vedno sem optimist. Vzdušje v ekipi je dobro, ampak najbolj pomembno je, kakšen bo rezultat," je dodal Jokić, ki se je na zadnji reprezentančni tekmi, v prvem polčasu tekme proti Slovaški v Trnavi (0:1), poškodoval.


Preberite še:


Medtem je že okreval, v dresu ruskega prvoligaša Ufe odigral nekaj tekem in je nared za nove reprezentančne izzive. "Ni bilo kaj hujšega, poškodoval sem si mišico in trdo delal, da sem se vrnil. Manjkal sem le en teden. Dobro je, da sem počival, zato sem se vrnil tako hitro. Če bi šel z glavo skozi  zid, bi morda zdaj še okreval," je povedal 31-letni levi bočni branilec in nekaj besed namenil tudi vzdušju v slovenski športni javnosti, ki nogometašem v zadnjem obdobju ne zaupa najbolj.

Izkušeni slovenski branilec pozna pot do zmage v Londonu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Izkušeni slovenski branilec pozna pot do zmage v Londonu. Foto: Žiga Zupan/Sportida

V London tudi Milivoje Novaković

"To je normalno, ko so rezultati slabši. Če je dobro, je vse lepo in prav. Če so rezultati slabši, seveda pridejo kritike. Smo profesionalci in smo navajeni na to. Verjamem, da lahko zdaj, tako kot smo že v preteklosti, ko je bilo težko, stopimo skupaj in poskrbimo, da nam bo javnost spet naklonjena," je za konec povedal Jokić, ki je v London odpotoval v družbi prav posebnega gosta.

Pri Nogometni zvezi Slovenije so se namreč odločili, da s seboj povabijo Milivoja Novakovića. Nekdanji golgeter Slovenije, ki je njen drugi najboljši strelec v zgodovini, je zdaj upokojenec in je v London odpotoval v vlogi navijača. Bo Srečku Katancu in njegovim nogometašem prinesel srečo?

Milivoje Novaković v družbi Bojana Jokića:

Ne spreglejte