Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2013,
19.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 14. 5. 2013, 19.18

8 let

VIDEO: Mura poniknila v 90. minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Aluminija iz Kidričevega in Mure 05 so se v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:0).

V Kidričevem so gledalci spremljali eno odločilnih tekem v boju za obstanek. Pomerila sta se predzadnji Aluminij in zadnja Mura, ki je pred tem krogom za ekipo iz Kidričevega zaostajal za dve točki. Danes je slednji dolgo kazalo, da se bo otresla zadnjega mesta, saj je do 88. minute vodila z 2:0. Nato pa so domači hitro zabili dva gola in izvlekli pomembno točko. Aluminij do konca prvenstva čakata gostovanji v Ljubljani in Mariboru ter domača tekma s Celjem, Muro pa domača obračuna s Koprom in Domžalami ter gostovanje v Kranju.

Po mirnem uvodu brez priložnosti so prvi zagrozili domači. Robert Kurež se je v 16. minuti pred golom otresel branilcev Mure, a nato žogo povsem neoviran poslal mimo cilja. Ekipi sta bili na zelenici dokaj enakovredni, a domača malo konkretnejša. V 34. minuti je znova imel lepo priložnost Kurež. Ta se je po podaji Sandra Bloudka znašel sam pred Filipom Drakovićem, vendar je slednji hitro reagiral in preprečil zadetek. Čeprav v tem delu igre ni bilo veliko prekinitev, pa tudi priložnosti ni bilo veliko, Mura praktično ni imela niti ene resne.

V končnici šok za Muraše

Čeprav je bil tudi v uvodnih minutah drugega polčasa terensko boljši Aluminij, pa so gosti prišli do vodstva. Rajko Rep se je odločil za strel z 20 metrov, Tomaž Murko pa je slabo posredoval, tako da so črno-beli zadeli za 1:0. V 63. minuti se je trener gostov odločil v igro poslati Vedrana Vinka, kar se je izkazalo za pravilno potezo, saj je slednji že dve minuti pozneje povišal prednost Sobočanov po samostojni akciji in močnem strelu v kazenskem prostoru.

Po golu sta obe ekipi sprožili nekaj nenatančnih strelov, Mura pa je brez posebnih težav zadrževala zajetno prednost. A v sami končnici tekme so domači zadeli Murino mrežo in se približali na 1:2, potem ko je Gorazd Zajc z lepim strelom in s pomočjo vratnice ugnal Drakovića. Za pravi šok v Murinih vrstah pa so poskrbeli v 90. minuti, ko je bil z glavo uspešen še Kurež in postavil končni izid.

Ne spreglejte