Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 7. 2012,
15.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Željezničar

Sreda, 25. 7. 2012, 15.51

8 let

''Viole'' napadene iz zasede, Maribor obsoja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometni klub Maribor je sarajevsko zgodbo zaključil z izpolnitvijo rezultatskega cilja, a tudi mešanimi občutki glede navijaških pripetij. Dogajalo se je mnogo stvari, tudi napad iz zasede.

Prejeli smo izjavo nogometnega kluba Maribora, v celoti posvečeno ''dinamičnim'' torkovim prigodam na območju Bosne in Hercegovine. Desetkratni slovenski prvaki so izpolnili cilj, se uvrstili v tretji predkrog lige Europa, kjer se bodo presenetljivo pomerili s prvakom Luksemburga. Če bi jim kdo ponudil takšno možnost pred začetkom tekmovanja, bi jo sprejeli z odprtimi rokami. Podobno prepričanje vlada tudi danes, le da bo potrebno do luksemburških ''polamaterjev'' pokazati več spoštovanja, pa tudi previdnosti. Vsekakor več, kot so to storili avstrijski ''bogataši'' iz Salzburga. Nogometaši Željezničarja so opravili sarajevsko nalogo z odliko, pri tem pa naleteli na izjemno agresivno igro gostiteljev, tako da je slačilnica po tekmi po besedah stratega Darka Milaniča spominjala na pravo bolnišnico. Najhuje jo je skupil strelec prvega zadetka Agim Ibraimi, ki bo počival vsaj pet dni. To pa ni bila edina poškodba, ki se je dotikala mariborske nogometne odprave. Skupil jo je tudi navijaški konvoj z avtobusi, ki je ob vrnitvi v Slovenijo doživel napad iz zasede. ''Ob rezultatskem uspehu velja poudariti, da smo vzpostavili odličen odnos s predstavniki FK Željezničar, sodelovanje med kluboma je potekalo brezhibno, žal pa so temno senco vrgli dogodki izven stadiona, ki si zaslužijo ostro obsodbo. Predvsem po končani tekmi. Najhujši incident se je zgodil ob vrnitvi organizirane skupine navijačev NK Maribor, ki so bili kljub policijskemu spremstvu napadeni v Zenici, iz zasede ob cesti. Navijače Maribora so med vožnjo proti domu neznani napadalci zasuli s kamenjem, pokalo je steklo, pločevina … Končni epilog je šest poškodovanih avtobusov, k sreči v prvih poročilih ni podatkov o telesnih poškodbah potnikov. Sočustvujemo z vsemi našimi privrženci, ki so se odločili za pot v Sarajevo, se izkazali z neizmerno predanostjo in s podporo moštvu v športnem duhu, žal pa so ob vrnitvi morali preživljati neprijetne trenutke,'' se glasi sporočilo NK Maribor.

Organizirana skupina navijačev, ki je na dan tekme prispela v Sarajevo v popoldanskih urah, se je po podatkih sarajevske policije obnašala zgledno. ''Med več kot 500 navijači v sektorju, namenjenem privržencem NK Maribor, niso zabeležili nobenega incidenta. Ob končnem zbiranju vseh poročil smo dobili tudi uradne podatke s strani pristojnih organov o preostalih dogodkih. Glede na zapise, ki so se pojavili v medijih, velja izpostaviti, da sarajevska policija ob incidentu pred tekmo v središču mesta ni zabeležila žaljivega vzklikanja s strani mariborskih navijačev na nacionalni osnovi, kar je bilo predstavljeno kot del novinarske zgodbe in ne resničnega dogajanja,'' sporoča NK Maribor, na račun njegove izjave pa bledijo razlogi, ki so jih nekateri mediji iz BiH navajali za poglavitvni spor med navijači Maribora in Sarajevčani.

Ne spreglejte